3 fontos körülmény, ami hatással lehet címkézési folyamataidra

3 fontos körülmény, ami hatással lehet címkézési folyamataidra

Sokan gondolják úgy, hogy az etikett címke minősége másodlagos. Ha lehet rá nyomtatni és tapad, akkor mással nem is kell foglalkoznunk. Hatékonyan látja el a feladatát, és minden rendben.

A valóságban azonban a minőség többet jelent, mint elsőre gondolnánk, és minden feladat különböző fajta, speciális etikett címkét igényel.

Most röviden összefoglaljuk, mire kell odafigyelned, ha szeretnéd megtalálni a munkafolyamataidnak megfelelő alapanyagot, és a lehető legjobb címkézési megoldás mellett döntenél!

Munkakörülmények

A tökéletes etikett címke kiválasztása első sorban attól függ, milyen munkakörülmények közt, milyen folyamatok során van szükségünk jelölőcímkére. Az egyszerű irodai munka könnyen elvégezhető egyszerűbb, papír alapú címkékkel, melyek tökéletesen megfelelnek a levelek címzésére, dokumentumok nyomon követésére.

Akadnak azonban olyan munkakörök és feladatok, melyek komolyabb megoldásokat igényelnek.

A raktárakban, gyárakban, ipari tevékenységek során fontos, hogy minél masszívabb, strapabíróbb, az extrém körülményeknek is ellenálló alapanyagot válasszunk. Más jelenthet jó alternatívát az élelmiszeriparban, más a vegyiparban, és más a raktározási folyamatok során.

Nyomtatási technológia

Attól függően, milyen nyomtatási technológiát alkalmazunk, az általunk használt alapanyag is változó lehet. A kisebb üzletekben és raktárakban általánosan asztali tintasugaras és thermál nyomtatókat használunk, míg az ipari körülmények ebben az esetben is ipari megoldásokat igényelnek.

Mindkét esetben fontos azonban, hogy a jó minőségű, tartós végeredmény érdekében ne próbáljunk az alapanyagon spórolni. Minél hosszabb távra tervezünk, annál inkább érdemes befektetnünk a prémium kategóriás címkék nyomtatásába.

Szabályozások

Akadnak olyan munkaterületek, melyek esetében nem csak a minőség a fontos. Az élelmiszeriparban és a vegyiparban például komoly szabályozások vonatkoznak a címkézésre, mind a feltüntetett információkat, mind pedig az alapanyagok minőségét illetően.

Előbbi esetben fontos, hogy tartós, jól olvasható jelölési módszert válasszunk, míg az utóbbi esetben az is különösen nagy jelentőséggel bír, hogy az etikettek mennyire ellenállóak a különböző környezeti hatásokkal, valamint munkafolyamatokból adódó amortizációval szemben.

Bízd a profikra!

A legtöbb kisvállalkozás, ha anyagilag meg is engedheti magának egy címkenyomtató állandó üzemeltetését, sok esetben nehezen tud időt szakítani arra, hogy megtalálják a számukra legjobb és leginkább gazdaságosnak tekinthető megoldást.

Sok esetben inkább az anyagiak döntenek, ez azonban a legtöbbször a minőség rovására megy, ami hosszabb távon hatással lehet a munka minőségére és jelentősen csökkentheti a produktivitást.

Abban az esetben, ha nincs elég időn saját címkénk megfelelő tervezésére és kivitelezésére, érdemes felkeresnünk egy olyan nyomdát, akik képesek kielégíteni speciális igényeinket.

Websopunkban nem csak a legjobb minőségű etikettek és különböző fajta címkék közül válogathatsz, de arra is lehetőséged van, hogy felkeress minket, és mi megtervezzük számodra a tökéletes, termékeidre, leveleidre, bármilyen egyéb célra tökéletesen használható, prémium minőségű címkézési megoldást.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés