Vonalkód olvasó vásárlás

A vonalkód-szkennerek könnyebben használhatók, mint valaha. Egyszerűen dugja be a kábelt a szkennerbe és a számítógépbe, és készen is áll a leolvasásra! Miközben működésük könnyebbé vált, a kivitel kínálati palettáján több lehetőség van a választásra mint valaha. A megfelelő vonalkód olvasó kiválasztása kihívást jelenthet a különböző típusok és lehetőségek megértése nélkül.

Az első lépés a megfelelő szkenner megtalálásában az egyedi igények azonosítása:

- Hol használható a szkenner? Ez egy ipari környezet?
- Milyen gyakran kerül felhasználásra?
- Milyen vonalkódokat olvas? (1 dimenzós, 2 dimenziós, DPM)
- Hogyan szeretné használni a szkennert?
- Szeretné csatlakoztatni PC-hez? Milyen interfészen keresztül?

Ha tudja azonosítani, hogy hogyan fogja használni a vonalkódolvasót, akkor eldöntheti, hogy milyen szkenner-típus, kivitel és egyéb lehetőségek szükségesek. Mindezen tényezők megértése segít megtalálni az Ön igényeinek megfelelő vonalkód leolvasót.

Vonalkód olvasó típusok

A megfelelő vonalkódolvasó kiválasztásánál az egyik legfontosabb probléma a dekódoló motornak a típusa. Ez végsősoron attól függ, hogy milyen típusú vonalkódokat fog olvasni, és milyen intenzitású eszközre lesz szüksége.

A szkennerek három fő típusa van:

Lézer
Ez a legismertebb vonalkód olvasó típus. Piros dióda lézert használ a vonalkód fekete-fehér terének visszaverődésére. A lézeres szkennerek csak szabványos lineáris (1 dimenziós) vonalkódokat tudnak olvasni, de ez egyben a legköltséghatékonyabb megoldás is. A szabványos lézeres szkennerek néhány hüvelykből egy vagy két méterre olvashatók, a vonalkód méretétől függően. Vannak olyan kiterjesztett lézeres szkennerek is, amelyek akár 10 méter távolságban is olvashatók nagyméretű jól olvasható címkék esetében.

Linear Imager
A linear imager szkennerek hasonlóak a lézerekhez, mivel csak 1D vonalkódot olvasnak. De ahelyett, hogy elolvasta volna a lézer visszavert fényét, a vonalkódról képet készít. Ezután elemzi ezt a képet, hogy kivonja az információt a kódból. A liner imager-ek, nagyon jó helyettesíthetik a lézeres szkennereket, mivel olvasási tartományuk és költségeik hasonlók. A linear imager könnyebben tudja dekódolni a rosszul kinyomtatott vagy sérült kódokat, a lézerekhez képest. Az intenzív szkennelést igénylő alkalmazások esetében a lineáris képalkotó nagyszerű megoldás lehet, hiszen költséghatékonyabb.

2D Imager
Mint a linear imagerek, a teljes 2D imagerek működése is hasonló, rögzítenek egy képet majd ezt szoftveresen kielemezik. De a lineáris eszközökhöz képest ezek a szkennerek képesek bármilyen típusú vonalkód olvasására. Az 1 dimenzós, a halmozott és a 2 dimenziós vonalkódokat mindegyikét támogatja a 2D Imager-ek. A technológia másik előnye, hogy a vonalkód tájolása mellékes az olvasás során. A lézerekkel és a linear imagerekkel vízszintesen kell a vonalkódot szkennelni. A 2D-s imagerekkel részletesebb képet készít, intelligensebb, így bármely irányból olvasható a vonalkód. Gyorsabb olvasást eredményez, kevesebb célzási idővel. A 2D-s imagerek, képesek bármi vonalkódot leolvasni bármilyen felületről, beleértve a monitort vagy a telefon képernyőt. Képességeik és nagyon intenzív olvasásuk miatt a 2D-s imagerek egyre népszerűbbek minden iparágban, hogy felgyorsítsák a szkennelési alkalmazásokat, és bővítsék a vonalkódok használatának módját.

Kivitel

Ha tudod, hogy milyen típusú szkennerre lesz szükséged, a következő nagy kérdés az, hogy milyen kivitelű lesz a szkenner. Szinte mindenki ismeri a kiskereskedelmi és élelmiszerboltok alapvető pisztolyos és állványos szkennereit. A lapolvasóknak 5 fő tényezője van az kivitelt illetően, és mindegyiknek van előnye az alkalmazástól és felhasználástól függően.

Kézi vonalkód-szkennerek
Ez messze a leggyakoribb kivitel, a szkennerek kialakítása a pisztoly markolatára hasonlít és nagyon könnyen kezelhetők. Egyszerűen csak rá kell irányítani a szkennert a vonalkódra, és a ravaszt csak meg kell húzni. A legtöbb modell, állványt is kínál a kimagasló működtetéséhez. A kézi szkennerek vezeték nélküli formában is rendelkezésre állnak, hogy elkerüljék a kábelek zavarását és növeljék a mobilitást.

Asztalra helyezhető vonalkód-szkennerek
Az asztalra helyezhető szkennereket úgy tervezték, hogy egy az eladásban és termék kiadásban a pulthoz tökéletesen illeszkedjenek, és ne kelljen felvenni őket. Ezek a szkennerek kézi szkennelésre készülnek, és nem igénylik a bevatkozást az olvasáshoz. A kézi szkennerekkel szemben, egyetlen célzó helyett, az asztali szkennereknek nagy leolvasási területe van, hogy csökkentse a célzásra szánt időt. Az ilyen típusú szkennerek jellemzően a kiskereskedelmi kasszáknál találhatóak meg, mivel könnyen és gyorsan sok tételt olvashatunk vele. Csak helyezze a vonalkódot a szkenner elé és automatikusan el fogja olvasni.

Mobil számítógép szkennerek (Adatgyűjtők)
Miközben még többet és többet tudnak az alapvető szkennerek, a mobil számítógépek teljes szabadságot nyújtanak, mivel mind a számítógép, mind a vonalkód olvasó egyetlen eszközként működik. Az adatgyűjtők segítségével szabadon mozoghatnak, miközben információt tárolnak a belső memóriájukba vagy Wi-Fi (WAN) hálózatokon keresztül kommunikálnak a szerverrel, végponttal. A mobil adatgyűjtők ideálisak olyan alkalmazásokhoz, amelyeknek valódi mobilitást igényelnek, mint például a készletkezelés és az eszközkövetés.

Beépíthető vonalkód-szkenner
Az beépíthető szkennerek hasonlítanak az asztali szkennerekhez, hiszen csak a leolvasó területre helyezik a vonalkódot és az eszköz dekódólja. Nagy valószínűséggel már találkozott ezekkel a szkennerekkel az élelmiszerboltok és az önellenőrző pontok között. Sok modellnek van beépített mérlege, hogy teljes mértékben kiszolgálja a POS felhasználást.

Fixen telepített vonalkód-szkennerek
A fix szkenner egy kicsit specializáltabb a többi típushoz képest, mivel valójában egy nagyobb automatizált rendszerhez való integrálásra tervezték. Ezek a szkennerek jellemzően a gyártósorra, szállítószalagra vagy egy kioszkban vannak felszerelve, és nincs tipikus trigger vagy leolvasó gomb a fizikai burkolaton elhelyezve. Gyakran előfordul, hogy ezek a szkennerek mindig külső érzékelőkön vagy vezérlőkön keresztül vannak vezérelve. A fix szkennerek széles sebességtartományban léteznek, akár nagyon nagy sebességű gyértósorok befogadására is képessek, felhasználói beavatkozás nélkül.

Vezetékes vagy vezeték nélküli

Minden szkennernek kommunikálnia kell egy PC-vel, hogy továbbítsa a vonalkód információit a felhasznált célszoftverbe. Történelmileg csak vezetékes szkennerek voltak, amelyek a kábelen keresztül közvetlenül a számítógéphez csatlakoztak. Ezek még mindig a legelterjedtebb vonalkód olvasó típusok, és általában egy USB csatlakozáson keresztül csatlakoznak a számítógéphez. Számos modellhez soros (RS232), PS/2 és saját terminál csatlakozások is rendelkezésre állnak. A vezetékes szkennerek könnyen telepíthetők és gyorsan használatba vehetők, valamint a legkevésbé költséges megoldást jelentik. De a vezeték nélküli szkennerek manapság egyre egyre elterjettebbek lettek, mivel a technológia fejlődésével az előállítási költségük jelentőssen csökkent. Ezek a kézi szkennerek ugyanúgy működnek, mint vezetékes szkenner társuk, kivéve, hogy a szkenner vezeték nélkül kommunikál a bázisállomással/dokkolóval. Ezt a bázisállomást a számítógéphez egy kábelen keresztül csatlakoztatja. A számítógépnek nincs szüksége vezeték nélküli támogatásra, mivel a dokkoló és a vonalkód olvasó mindezt kezeli. Csatlakoztassa a bölcsőt, párosítsa a szkennert az alapra, és készen áll a szkennelés megkezdésére.
A vezeték nélküli szkenner cseréje egyszerű, mivel nincs hatása a számítógépre vagy a szoftverre. A legtöbb vezeték nélküli szkenner a Bluetooth kommunikációját használja, ami általában 12 méter hatótávolságot biztosít. Vannak speciális Bluetooth és egyéb speciális vezeték nélküli egységek, amelyek 60 méteren túl is tudnak jelet továbbítani. Egyes modellek olyan további szolgáltatásokat is kínálnak, amelyeket a vezetékes szkennerek nem használnak, például a kötegelt memória módok és a közvetlen párosítás. Tökéletesen illeszkednek egy laptophoz, táblagéphez vagy okostelefonhoz használható beépített Bluetooth-funkciókhoz. A vezeték nélküli szkennerek minden mobil alkalmazásban nagyobb mobilitást biztosítanak.

Robusztusság

A környezet fontos tényező, bár figyelembe kell vennie a szkenner használatának módját is. Lehet, hogy egy általános környezetben van, de ha a szkennereketet külső behatás értheti, akkor egy robusztusabb opció segíthet időt és pénzt megtakarítani. A legtöbb szkennert napi használatra tervezték irodai vagy kiskereskedelmi környezetben. A véletlenszerű víz cseppeknek és párának egy ideig ellenáll szinte az összes típus. De ha raktárban vagy kültéri környezetben használja a szkennereket, akkor egy olyan ipari készüléket célszerű választani. Az ipari és az általános modellek közötti különbségek meglehetősen széles spektrumon mozognak. Az ipari egységek teljesen védettek a porral szemben és képesek ellenállni ~2 méteres leejtésnek. Gumírozott tokban tovább növelhetjük az eszközünk élettartalmát. Néhány eszköz a kínálatunkból akár kalapácsként is használható, bármilyen sérülés nélkül! Az ipari szkennerek lehet, hogy elsőbbikre drágábbak lesznek, de az eltelt idő, amikor a szkenner meghibásodik, elromik és a kicserélésre kerül a sor, a költség gyorsan egyensúlyba hozza az eredeti többletköltséget.

A helyes vonalkódolvasó megtalálása

A rendelkezésre álló összes lehetőség mellett fontos megtalálni a megfelelő vonalkód olvasót az Ön üzleti igényeihez. A szkenner használatának meghatározása és a szükséges funkciók megkönnyítik a döntési folyamatot. Ha még mindig problémái vagy további kérdései vannak, keressen minket bizalommal!

vonalkód olvasó, vonalkód leolvasó, szkenner, barcode szkenner, vonalkód

Érdeklődés és árajánlatkérés