Etikett címke gyártás

A vonalkód technika egyik alappillére az etikett címke, amelyet vonalkód nyomtatók segítségével nyomtatnak meg és használnak fel. Tekercses kivitelben gyártják és nagy százalékban hőszublimációs eljárással viszik fel a felületére az információkat.
Minden tekercses etikett címkének van néhány saját tulajdonsága, ilyen például a szélessége és magassága, az alapanyag, a ragasztó, külső és belső átmérő, a forma vagy akár a perforációs vonalak.

Ezek közül talán a legfontosabb az alapanyag, mely esetén három lehetőség közül választhatunk:

  • Thermo - időtállósága a legrövidebb 1-1,5 év, szobahőmérsékleten
  • Papír - az egyszerű papír címkékhez hasonló, elázik és elég
  • Műanyag - speciális megoldásokhoz, vegyszer és vízálló

Minőségi alapanyagok

A vonalkódok professzionális szolgáltatások széles skáláját kínálják, de ehhez elengedhetetlen a minőségi alapanyagok használata. Hiszen gondoljunk csak bele ha egy olyan felhasználásra szánt címkét vásárolunk mely éltettartalma megköveteli a néhány évet, de idő előtt elhalványul vagy leesik a felületről az mekkora információ vesztést jelenthet?

Minden ügyfelünk számára első körben alapos igényfelmérést végzünk, majd igyekezünk az igényeihez mérten a legmegfelelőbb alapanyagokat ajánlani, ezzel is elősegítve a tartós üzleti kapcsolatot. A teljesség igénye nélkül több alapanyag gyártó termékeit is forgalmazzuk, úgy mint Fasson, Herma, Raflatac, Avery, Budaval.

Öntapadós etikett címke - tökéletes bármilyen felületre

A ragasztó habár szorosan kapcsolódik az imént említett alapanyagokhoz, de ezen tulajdonság meghatározása is nagy körültekintést igényel. Fontos jól meghatározni az öntapadós címke vásárlása előtt, hogy milyen felületre szeretnénk azt felragasztani?
Milyen hőmérsékleten és milyen hőmérsékletű felületre? Meddig kell a ragasztónak ellenállnia?

Néhány klasszikus példa a ragasztás fontosságáról:

  • Nem mindegy fagyasztott termékek esetén, hogy a címke a fagyasztás előtt vagy a fagyasztás után kerül-e felhelyezésre
  • Gombák, gyümölcsök és egyéb zöldségek csomagolására kívül vagy belül helyezik el a címkét, esetleg a külső héjra
  • Textil áru esetén a szövet sajátosságából adódó kis tapadási felület

Legyen szüksége szállítmányra ragasztható címkére, termék etikettre vagy gyártósoron alkalmazható matricára, kínálatunkban megtalálja a megfelelő megoldást bármilyen alkalmazáshoz.

Etikett címke méretek és tekercs átmérők - számít a méret

Miután meghatároztuk a gyártáshoz szükséges alapanyagot és ragasztót, következő lépés a felragasztani kívánt címke mérete, szélességes és magassága. Ezt leginkább a felhasználás jellege és az információ mennyisége határozza meg. Vonalkódot szeretnénk-e nyomtatni vagy szöveget is, mekkora felület áll a rendelkezésünkre? Célszerű minimum 4-5 pontos betűméret alkalmazni, vonalkódok esetén pedig minimum 1 centiméteres magasságot, hogy könnyen és gyorsan dekódolhatók legyenek.

Amennyiben kereskedelmi forgalomba szeretné helyezni a terméket amelyen az etikett címkét elhelyezi, úgy az adott ország saját törvényi előírásait is ismerje meg mielőtt a nyomtatás mellett döntene. Törvényi előírás például a nettó és töltő tömeg nagyobb betűvel való kiemelése, illetve az allergén anyagok feltüntetése.

A címke tekercs külső átmérőjét leginkább a használni kívánt nyomtató határolja be, egyes típusok 100-110 millimétertől egészen a 280 milliméteres nagyságig alkalmasak befogadni tekercseket. A gyártás kiadása előtt ezt az információt mindenképpen ellenőrizni kell, hiszen ha nem fér bele a nyomtatóba akkor a vinnyetta nem lesz nyomtatható.

A másik fontos paraméter a belső átmérő, amit az előzőhöz képest itt is a nyomtató határozza meg. Leginkább használatos belső átmérők a 12,5 mm, a 25 mm, a 40 és 76 mm, de ezen kívűl egyes nyomtatók használhatnak ettől eltérőeket is.

Etikett címke tervező szoftver - igényeinek megfelelően

Az etikett címke gyártását követően ha szükséges további nyomat készítése a felületre, például lejárati idő vagy egyedi vonalkód akkor biztosítunk minden ismert címkenyomtató gyártó termékéhez igyenes vagy fizetős címke tervező szoftvert. Az ingyenes címketervező szoftverek jellemzően kevesebb funkcionalitást biztosítanak, szemben fizetős verziójukkal. Ilyen funkciók lehetnek például az adatbázis műveletek, az RIFD tag kódolás vagy speciális gyógyszeriparban használható vonalkódok készítése.

A teljesség igénye nélkül az alábbi hivatkozásra kattintva ismerheti meg az egyes gyártók ingyenes és fizetős etikett címketervező szoftvereit. Amennyiben bizonylatan, vagy nem találja az kívánt szoftvert állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén.

Vonalkód, címke nyomtatás, tekercses címke, címke, vonalkód rendszer

Érdeklődés és árajánlatkérés