Etikett címke gyártás

A vonalkódos adminisztráció egyik alappillérét a kiváló minőségű etikett címke jelenti. Az etikett címkét általában tekercses kivitelben gyártják és nagy százalékban hőszublimációs eljárással viszik fel a felületére az információkat.

Tulajdonságait tekintve minden tekercses etikett másféle lehet. Igényekhez mérten változhat a szélessége és magassága, az alapanyaga, a ragasztó fajtája, a külső és belső átmérő, a forma vagy akár a perforációs vonalak is.

Most nem csak azt mutatjuk meg, hogyan választható ki a céljainknak leginkább megfelelő, minőségi címke, de igény szerint ennek megtervezésében és legyártásában is segítünk!

Mindezt maradéktalanul az ön igényeihez és elvárásaihoz igazodva. A raktáron lévő címkéket garantáltan rövid szállítási idővel kézbesítjük is ügyfeleinknek. Speciális keresőnk pedig segít abban, hogy ön is megtalálja a számára leginkább megfelelő megoldást!

Legyen szó termékcímkéről, tekercses etikettről, színes vagy fekete-fehér megoldásról, ügyfeleink megrendelésére szinte bármilyen, különleges címkét elkészítünk. A tökéletes munka érdekében első körben alapos igényfelmérést végzünk, majd igyekezünk az elvárásokhoz igazodva a legmegfelelőbb alapanyagokat megtalálni, ezzel is elősegítve a tartós üzleti kapcsolatot.

A teljesség igénye nélkül több alapanyag-gyártó termékeit is forgalmazzuk, úgy, mint Fasson, Herma, Raflatac, Avery, Budaval. Akár ragasztható címke, akár termék etikett vagy gyártósoron alkalmazható matrica, kínálatunkban bármilyen jellegű alkalmazáshoz megtalálja a megfelelő megoldást.

Öntapadós etikett címke – bármilyen felületre tökéletes

Mielőtt kiválasztanánk a számunkra megfelelő címkét, fontos meghatároznunk azt is, a kész matricát milyen felületen szeretnénk használni. Milyen hőmérsékleten és milyen hőmérsékletű felületre kerül felragasztásra, és a ragasztónak milyen hosszú ideig kell helytállnia?

Néhány klasszikus példa a ragasztás fontosságáról:
• Fagyasztott termékek esetén nem mindegy, hogy a címke a fagyasztás előtt vagy után kerül-e felhelyezésre
• Gombák, gyümölcsök és egyéb zöldségek csomagolására nem mindegy, kívül vagy belül helyezik el a címkét, esetleg a külső héjra
• Textiláru esetén a szövet sajátosságából adódóan kicsi a tapadási felület, ezért nem mindegy, milyen címkét használunk

Minden felület más és más minőségű ragasztót igényel, ezért a megfelelő etikett címke kiválasztása előtt érdemes tájékozódni a piacon.

Kollégáink kérésre segítenek kiválasztani a céljainak megfelelő címkét, egyedi igények esetén pedig a tervezésben és a gyártásban egyaránt segítünk.


A minőségi alapanyag a legfontosabb

A vonalkódok professzionális szolgáltatások széles skáláját kínálják, de a tökéletes működéshez elengedhetetlen a minőségi alapanyagok használata. Nem csak a raktári és ipari munka, de az üzleti, vagy akár egészségügyi felhasználás során is kiemelten fontos, hogy a végeredmény egyszerre jól olvasható és tartós is legyen.

Hiszen gondoljunk csak bele: ha egy olyan felhasználásra szánt címkét vásárolunk, melynek évekig ki kellene tartania, de idő előtt elhalványul vagy leesik a felületről, az mekkora információveszteséget jelenthet?

Éppen ezért fontos, hogy mindig megbízható gyártók termékei közül válasszuk ki címkéink alapanyagait.

Igényeinktől függően általában három lehetőség közt dönthetünk:

  • Thermo címke - időtállósága a legrövidebb, szobahőmérsékleten 1-1,5 év
  • Papír címke - az egyszerű papír címkékhez hasonló, nem vízálló és éghető
  • Műanyag címke - speciális megoldásokhoz, vegyszer és vízálló

De honnan tudjuk, melyik az ideális?

Azt, hogy milyen etikett címkére van szükségünk, alapvetően az általunk végzett munka jellege határozza meg. Míg az irodai és üzleti munkához a thermo és papír címke is elegendő, addig ipari felhasználásra már kizárólag az extrém körülmények közt is helytálló, műanyag címkét érdemes választanunk.

Legyen szó bármilyen igényről, a webáruházunkban kapható öntapadós címkék mindegyike a legjobb minőséget képviseli, segítségükkel pedig nem csak esztétikus, de tartós, masszív matricákat gyárthatunk termékeink megjelölésére.

Etikett címke méretek

A méret is számít – etikett címke méretek és tekercs átmérők

Miután meghatároztuk a gyártáshoz szükséges alapanyagot és ragasztót, következő lépés a felragasztani kívánt címke mérete, szélességes és magassága. Ezt a minőséghez hasonlóan leginkább a felhasználás jellege és az információ mennyisége határozza meg.

Vonalkódot szeretnénk-e nyomtatni vagy szöveget is? Mekkora felület áll a rendelkezésünkre a felragasztáshoz?

A címke tekercs külső átmérőjét leginkább a használni kívánt nyomtató határolja be, egyes típusok 100-110 millimétertől egészen a 280 milliméteres nagyságig alkalmasak befogadni tekercseket. A gyártás kiadása előtt ezt az információt mindenképpen ellenőrizni kell, hiszen ha nem fér bele a nyomtatóba a címke, akkor a kész matrica nem lesz nyomtatható.

A másik fontos paraméter a belső átmérő, amit az előzőhöz képest itt is a nyomtató határoz meg. Leginkább használatos belső átmérők a 12,5 mm, a 25 mm, a 40 és 76 mm, de ezen kívűl egyes nyomtatók használhatnak ettől eltérőeket is.

Ne feledkezzünk meg a követelményekről sem!

Amennyiben kereskedelmi forgalomba szeretnénk helyezni egy terméket, amelyen az etikett címke segítségével tüntetjük fel a fontos tudnivalókat, úgy az adott ország saját törvényi előírásait is figyelembe kell vennünk, mielőtt a nyomtatás mellett döntenénk.

Törvényi előírás például a nettó és töltő tömeg nagyobb betűvel való kiemelése, illetve az allergén anyagok feltüntetése.

A többi információ megjelenítésére célszerű minimum 4-5 pontos betűméret alkalmazni, vonalkódok esetén pedig minimum 1 centiméteres magasságot, hogy a tárolt adatok a szkenner által könnyen és gyorsan dekódolhatók legyenek.

Etikett címke tervező szoftver

Ha további nyomatok készítésére is szüksége lenne (például lejárati időt vagy egyedi vonalkódot feltüntető címke) akkor minden ismert címkenyomtató-gyártó termékéhez ingyenes vagy fizetős címke tervező szoftvert biztosítunk.

Az ingyenes címketervező szoftverek jellemzően kevesebb funkcionalitást biztosítanak, szemben fizetős verziójukkal. Ilyen funkciók lehetnek például az adatbázis műveletek, az RFID tag kódolás vagy speciális gyógyszeriparban használható vonalkódok készítése.

A teljesség igénye nélkül az alábbi hivatkozásra kattintva ismerheti meg az egyes gyártók ingyenes és fizetős etikett címketervező szoftvereit.

Kapcsolódó cikkek és blog bejegyzések


Érdeklődés és árajánlatkérés