Címke nyomtató vásárlás

A Thermal vonalkód-nyomtatók rendkívül gazdaságos megoldást kínálnak a kiváló minőségű címkék, karszalagok és jegyek nyomtatására. Az egyéb nyomtatási technológiákhoz képest a thermal (hő) alapú opciók kevesebb karbantartást igényelnek, kevésbé költséges és gyorsabb nyomtatásra képesek, a kiváló nyomtatási minőség megtartása mellett. Mivel ezek a típusú nyomtatók eltérnek a tipikus lézer vagy tintasugaras nyomtatóktól, ezért a következőekben összefoglaltunk néhány szempontot mellyel segítünk eldönteni, hogy melyik illik a legjobban az Ön feladataihoz.

Az első lépés a megfelelő nyomtató megtalálása során az egyedi igények azonosítása

- Hol használható a nyomtató? Ez egy ipari környezet?
- Milyen kellékanyagokat fog készíteni? Címkék, tagek, karszalagok, receptek vagy jegyek?
- Milyen gyakran nyomtat és mekkora mennyiséget?
- A nyomtató fixen telepítve vagy mobil alkalmazásban lesz?

Tudva, hogy miként fogja használni a nyomtatót, eldöntheti, hogy milyen típusú nyomtatási módszereket és egyéb szolgáltatásokat igényel.
Az alábbi funkciók megismerése segít meghatározni az Ön igényeinek legjobban megfelelő nyomtatót.

Nyomtatótípusok

Az első kérdés a megfelelő nyomtatót megtalálásában, hogy milyen típusú nyomtatást fog használni.
A nyomtatók 4 kategóriatípusra oszthatók, attól függően, hogy milyen mobilok, és ha képesek címkéket, bevételeket, jegyeket vagy karszalagokat készíteni.

Hőnyomtatónyomtatók

Ezek címkenyomtatóknak is nevezhetők, de ezek messze a legrugalmasabb nyomtatók, mivel minden olyan médiára nyomtathatnak, amely illeszkedik a nyomtatóba. Ha elsősorban címkéket, taget vagy karszalagokat kell készítenie, akkor ezen nyomtatók a lehető legmegfelelőbb eszközök. Azonban fontos kiemelni, hogy az egyes Thermal címkenyomtatók nagyban különbözhetnek. De legnagyobb különbség közöttük az, hogy mekkora nyomtatási mennyiséget képesek kezelni.

Ezek a nyomtatók az alábbi kategóriába sorolhatók

Asztali vonalkód-nyomtatók
Ez a típusú nyomtató olyan alkalmazásokhoz készült, amelyek heti átlagosan kevesebb mint 3000 címkét tartalmaznak. Asztali nyomtatók tökéletesek az eszközök címkézéséhez irodai vagy könnyebb nyomtatási feladatoknál, kiskereskedelmi üzletekben. Az asztali nyomtatók ugyanolyan minőségűek és ugyan annyira kezelhetőek, mint a nagyobb ipari nyomtatók, csak kisebb méretben.

Ipari vonalkód nyomtatók
Az ipari nyomtatók nagyobb méretűek és robusztusabbak, mint az asztali modellek, nagy mennyiségű nyomtatási alkalmazásokhoz ajánljuk. Terhelni lehet őket, a napi pár ezer címkétől az állandó napi nyomtatásig. Ezek a nyomtatók úgy lettek tervezve, hogy több médiát használjának, és vannak olyan modellek, amelyek támogatják a nyomtatást 0.5 COL -tól több mint 8 COL -ig. Ha bármilyen típusú tekercses kellékanyagot nagy mennyiségben nyomtat, az ipari címkenyomtató a legmegfelelőbb opció.

Mobil vonalkódos nyomtatók
A mobil nyomtatók hasonlóak a Thermal címkenyomtatókhoz, de szabadon biztosítják a számítógéphez való bármilyen kábel nélküli csatlakozást. A mobilnyomtatók kis méretük miatt kevés korlátozással rendelkeznek. Fizikai méretük miatt korlátozott tekercs kapacitással rendelkeznek, és kisebb nyomtatási szélességük van, általában 2, 3 vagy 4 max COL. Ha azonban mobil, jó minőségű címke nyomtatást vagy bizonylatokat szeretne készíteni, a mobil nyomtatók megoldást nyújtanak. Ezek a nyomtatók tökéletesek a szállítást segítő kiegészítő programokhoz vagy értékesítési ügynökök számára, hogy bizonylatokat hozhassanak létre a helyszínen vagy olyan raktári munkafolyamatokban, amikor a helyszínen címkéket kell készíteni. Mivel ezek a nyomtatók nem kapcsolódnak a számítógépekhez közvetlenül, általában Bluetooth-on vagy Wi-Fi-n keresztül kommunikálnak velük vezeték nélkül. Önnek csak össze kell csatlakoztatnia egy mobiltelefonnal, laptoppal vagy tablettel a nyomtatáshoz!

Csuklópánt karszalagos nyomtatók
Bár a szabványos címkenyomtatók csuklópántot is létrehozhatnak, a dedikált csuklópánt nyomtató számos előnnyel és alacsonyabb összköltséggel jár. Azokhoz alkalmazások ajánljuk, melyek napi csuklópántot készítenek, mint például a kórházak, szórakoztató parkok és koncert helyszínek. Míg más nyomtatók a médiájukon egy tekercsen vannak, a karszalagnyomtatók olyan kazettákkal rendelkeznek, amelyek egyszerűen a helyére kerülnek, és szinte semmilyen leállással nem járnak. Ezek a nyomtatók szintén magasabb nyomtatási felbontást biztosítanak a képek és logók tiszta és pontos nyomtatásához. Ezenkívül a legtöbb modellnek van egy speciális antimikrobiális típusa, amely megfelel bármilyen egészségügyi környezet igényeinek. Ha egyéni nyomtatott karszalagot szeretne rendszeresen használni, akkor a Zebra HC100-hoz hasonló dedikált karszalagos nyomtató a leghatékonyabb és legegyszerűbb megoldás.

Blokk nyomtatók
A Blokk nyomtatók egy másik speciális Thermal nyomtató, amely kiválóan alkalmazható a folyamatos papírra történő nyomatok, jegyek vagy bizonylatok elkészítésre. Ha koncertekre, fesztiválokra vagy bármilyen más eseményre jegyet szeretne készíteni, a Blokk nyomtató segít Önnek gyorsabbá tenni a folyamatot. A nyomtatóknak van egy kellékanyag nyílása az burkolat hátulján, hogy könnyen adagolhassuk kívülről a kellékanyagot egy nagyobb tekercsről.

Nyomtatási mód: Közvetlen hő és hőátvitel

Ha tudja, hogy milyen típusú thermal nyomtatóra van szüksége, a következő nagy kérdés az, hogy milyen nyomtatási módszert használjon. A Thermal nyomtatók 2 különböző módon képesek nyomtatni: közvetlen hő (DT) és hőátadás (TT). A két módszer egyike mindenképpen hatékonyabb lesz az alkalmazáshoz attól függően, hogy mennyi ideig kell tárolni a címkét és a nyomtatot.

Direkt termál nyomtatás
A közvetlen hőnyomtatók olyan hőérzékeny nyomathordozókat használnak, amelyek a nyomtatófej alatt áthaladnak. Mivel szalag nélkül nyomtatnak, egyszerű Thermal nyomtatókat érdemes használni. A Direct Thermal nyomtatott címkék jellemzően jelentős tárolási idővel rendelkeznek, de nem alkalmasak olyan helyiségekben, ahol hővel, hosszú napsütéses napsugárzással vagy kopásnak teszik ki őket. Emiatt a Thermal címkék, tagek vagy jegyek gyakran be vannak vonva egy védőréteggel, hogy ellenálljanak ezeknek a behatásoknak. A közvetlen hőnyomtatás éles nyomtatási minőséget eredményez, jó szkennelési képességgel. Bármely rövid távú címkézési alkalmazás esetében a közvetlen hő a leghatékonyabb nyomtatási módszer.

Termál transzfer hőátviteles nyomtatás
A termál transzfer nyomtatók olyan szalagot használnak, amely hasonló a faxkészülékhez, a nyomtatófej felolvaszt egy festékszalagot a címkére. Ez a módszer megkönnyíti a papíron kívüli címkeanyagok használatát, beleértve a szintetikus anyagokat, például a polipropilént és a poliésztert, kültéri és ipari környezetben. A hozzáadott tartósságon túl a hőátvitelű nyomtatott hordozóknak is nagyon hosszú az eltarthatóságuk, így tökéletesek a termékcímkékhez, az eszközcímkékhez és a kültéri karszalagokhoz. A címkék és a festékszalagok megfelelő kombinációjával bármilyen környezetre vagy alkalmazásra megfelelő címkét készíthet. Ez a nyomtatási mód egy kicsit drágább a Direkt termál nyomtatáshoz képest, de a további előnyök garantálják, hogy a címkéje vagy tagje egész életében olvasható maradjon, anélkül, hogy újra kellene nyomtatni.

Nyomtatási módszer alkalmazása:
- Szállítmányozási címkék
- Termékcímkék
- Polc / rakhely címkék
- Karszalagok (beltéri)
- Karszalagok (kültéri)
- Bizonylatok
- Jegyek

Minden nyomtató képes a számítógép valamilyen típusú nyomtatási feladat fogadására amit a felhasználók, illetve célszoftverek nyomtatnak. Bár egyes nyomtatókat önmagukban is el lehet helyezni, úgynevezett szigetként, de csatlakoztatni kell a számítógépet legalább egyszer a nyomtató első beállításához. A nyomtatási alkalmazások többsége azonban állandó csatlakozást igényel, így tudja a nyomtató, hogy pontosan mit nyomtasson. Jellemzően az összes fixen rögzített asztali és ipari nyomtató több lehetőséget kínál a kapcsolat kialakításához, de napjainkban az USB a leggyakoribb interfész. Bármely PC vagy laptop rendelkezik USB csatlakozással, és messze ezt a legkönnyebb beállítani.
Egyszerűen csatlakoztassa a nyomtatót, telepítse az illesztőprogramot a számítógépre, és készen áll a nyomtatásra. Ugyanakkor a soros (RS-232) és párhuzamos kapcsolatok beállításai is elérhetők a legtöbb nyomtató számára is kínálatunkban. Mivel a hálózati kapcsolat ma már szabvány, az ethernet és a Wi-Fi beállításai sokkal gyakoribbá váltak a címkenyomtatókban is. Ha a nyomtató Ethernet-kapcsolattal rendelkezik, egyszerűen csatlakozik a hálózati porthoz, és úgy konfigurálható, hogy bárki hozzáférhessen a hálózaton, szemben az egy felhasználós számítógéppel csatlakoztatott USB portal.

Ha nem akar a kábelekkel foglalkozni, akkor a nyomtató Wi-Fi-je könnyebbé teszi azt, hogy bárhová elhelyezzék a gyártásban, értékesítésben. A mobilnyomtatók képezik a speciális esetet, hiszen a tervezésnél a vezeték nélküli kapcsolat elengedhetetlen. A legtöbb modell USB-kábeles csatlakozást kínál, de a mobilitás előnyeit, a Wi-Fi vagy a Bluetooth használatát fogja használni. A Wi-Fi megköveteli, hogy a vezeték nélküli hálózat ugyanúgy kommunikáljon, mint egy fixen telepített nyomtató. Mindaddig, amíg a belső hálózaton dolgozik, a nyomtató működni fog, de teljesen mobil alkalmazások esetén a Bluetooth egy jellemzően jobb lehetőség. A Bluetooth csökkenti a vezeték nélküli hatótávolságot ~30 méterre, de hálózat nélkül működik, mivel a két eszköz egymással közvetlenül kommunikál.

Integrált kiegészítők

Miután szűkítette a nyomtató típusát és hogyan nyomtat vele, a legutolsó lépés a megfelelő nyomtató megtalálása során meghatározza, hogy milyen kiegészítők szükségesek. Sok nyomtatási alkalmazásnak nincs szüksége ezekre az opciókra, de lehet, hogy egy adott nyomtató nélkülözhetetlen eszköze lehet az Ön folyamatának. A legtöbb ilyen opció csak asztali vagy ipari nyomtatókon érhető el, bár a speciális kiegészítők modellenként változnak.

Vágó
A vágó pontosan azt teszi, amit a neve is tükröz. A címke kinyomtatásakor a vágó elválasztja az egyedi címkét a tekercsről, amelyhez csatlakozik. Néhány címkeállomány már perforált, ezért könnyen le lehet vágni a nyomtatóról, de folyamatos vagy különleges hordozók használata esetén a vágó elengedhetetlen.

Felcsévélő vagy visszacsévélő
Az visszacsévélő egy belső görgő, amely lehetővé teszi a címkék nyomtatását, és azok egy új tekercsre történő visszacsévélését a nyomtatóba. Ez az opció különösen hasznos nagy tételben, nagy mennyiségű címkét nyomtatnak egyszerre. Felcsévélővel az utoljára kinyomtatott címkék tekercsével végződik, szemben a nyomtatás előtt lévő címkék sorrendjével.

Leválasztó vagy adagoló
Ezzel az opcióval minden egyes címkét megnyomtathat, és leválasztja a hordozóról. A leválasztó tökéletes olyan alkalmazásokhoz, amelyek egyedi címkéket nyomtatnak, majd azonnal alkalmazzák őket egy termékre. A ragasztós felületet eltávolítsa a hordozóról időígényes, de a leválasztó opcióval időt takaríthat meg. Ha azonban tételként nyomtat, ez nem jó megoldás, mivel a nyomtató leállítja a nyomtatást, amíg eltávolítja a nyomtatóról, miután le lett választva.

RFID
Egyes nyomtatók, köztük néhány mobil eszköz, lehetőséget kínálnak az RFID alapú címkék készítéséhez. Ezzel az opcióval a címke tetején nyomtathat, miközben az információkat a címke hátulján lévő RFID chipbe kódolja. Az RFID-opciók attól függően változnak, hogy milyen frekvenciatartományban dolgozik, és a legtöbb nyomtató támogatja az UHF vagy HF tartományokat. Az RFID-címkék létrehozása kihívást jelenthet azok számára, akik nem ismerik ezt a technológiát megfelelően.
Keressen minket elérhetőségeinket és konzoltáljon az egyik RFID szakértőnkkel, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő nyomtatót az Ön RFID-igényeihez.

A helyes nyomtató megtalálása

A vonalkód-nyomtatók nagy számából eredően ma már kihívást jelenthet a megfelelő eszköz megtalálása. A nyomtatás típusának, az összteljesítménynek és a fent felsorolt ​​szolgáltatásoknak a meghatározásához a nyomtatót kiválasztani egyszerűbb lehet.
Ha még mindig bizonytalan vagy további nyitott kérdései vannak, forduljon szakértőinkhez - örömmel segítünk megtalálni a megfelelő nyomtatót az Ön igényeihez igazodva.

címke nyomtató, vonalkód nyomtató, tekercses nyomtató, termál nyomtató

Érdeklődés és árajánlatkérés