Adatgyűjtő és vonalkód szoftver fejlesztés

Közel 10 éves - különösen ipari alkalmazások fejlesztése során - szerzett tapasztalataink az Ön rendelkezésére állnak. Az ipari alkalmazásokhoz (elsősorban az autóiparhoz) tartozó egyedi szoftverprojektek és egyéb informatikai projektek (például a terhelés-tesztelés és a szoftver minőség) területén szerzett tapasztalataink előnyeit élvezhetik ügyfeleink.

Az Android operációs rendszerre történő fejlesztés – a platform nyitott voltából adódóan – több operációs rendszer (Windows, Linux és Mac OS X) alatt végezhető, ingyenesen hozzáférhető eszközökkel. A fejlesztés kezdeti szakaszában még androidos készülékre sincs szükség, az SDK tartalmaz egy emulátort, melynek segítségével az elkészített kód kipróbálható.

Egy Android alkalmazás gyakorlatilag egy speciális .ZIP formátumú állomány (.APK, Android Package), amely – hasonlóan a Java által használt .JAR formátumhoz – tartalmazza a lefordított bájtkódot, az alkalmazás által használt erőforrásokat és egy leíró állományt, amely egyebek mellett a futtató készülék szolgáltatásaihoz való engedélyeket határozza meg.

Ezen engedélyek köre pontosan meghatározható – ilyen például az internetelérés, a kamera vagy a GPS használata. Az alkalmazás telepítésekor az operációs rendszer felsorolja azon szolgáltatásokat, melyeket az alkalmazás futása során használni fog – a felhasználó ezek ismeretében szabadon dönthet a telepítés folytatása vagy megszakítása mellett.

Fejlesztéshez használt saját keretrendszer

Köszönhetően a mobilitás platform térhódításának az Android rendszer fejlesztése jelentős mértékben növekszik és ezálltal napról-napra egyre több eszköz áll a fejlesztők rendelkezésére. Az elmúlt évek során több kisebb és nagyobb rendszerbevezetésben és fejlesztésben vettünk részt, így az egyedi szoftverekhez felhasználható kódtárunk (DigiCode GitHub) és tapasztalatunk mára már igen szerteágazó.

Az eltelt idő alatt kifejlesztettünk egy általánosan használható applikációt mely, alkalmas minden egyszerűbb vonalkódgyűjtési feladat megoldására. Erről bövebben az alábbi hivatkozásra kattintva olvashat.

Amenyiben úgy érzi, hogy a már kész, dobozos alkalmazás nem fedi az elképzeléseit, úgy lehetősége van egyedi szoftveres megoldásokat kérni cégünktől. Az egyedi alkalmazások fejlesztése mindig igényfelméréssel kezdődnek, melyet egy mindenre kiterjedt specifikáció készítése követ.

Szoftverfejlesztő eszközeink

Korszerű fejlesztési technikákat és eszközöket használunk. Fejlesztési platformunk Microsoft® Windows®, Linux, UNIX és Mac OS X. Kiemelkedő know-how áll rendelkezésre a következő eszközök és technikákkal:

  • Microsoft Visual C++, C#
  • .NET Framework,
  • XML, XSLT, HTML, JavaScript
  • Java
  • MySQL, MsSQL, Postgress

Szoftverfejlesztés folyamata

  • Felhasználói felületet és interakciókat tervezése
  • Felhasználói felület prototípusának elkészítése
  • Szabványos hálózati protokollokon keresztül szerver oldali szolgáltatásokat a mobil alkalmazásba integrálni
  • A mobil eszközökön található speciális eszközöket (GPS, iránytű, szenzorok, kamera stb.) programozni, azokat az alkalmazásba integrálni
  • Mobil alkalmazások diagnosztizálása (pl. teljesítmény, akkumulátor-fogyasztás stb.)

Kapcsolódó cikkek és blog bejegyzések


Érdeklődés és árajánlatkérés