Etikett címke varázsló


Alapanyag

Belső tekercs átmérő

Szélesség

210 mm

Magasság

210 mm

Külső tekercs átmérő

200 mm

Gyártó

Elérhetőség

Etikett címke gyártók


Kapcsolódó cikkek és blog bejegyzések


Gyakran ismételt kérdések


Az etikett címke a legtöbb iparágban alapvető kelléknek számít, melyet a munkaeszközök és árucikkek jelölésére, borítékok címkézésére, dokumentumkezelésre és rengeteg, hétköznapi feladatra használhatunk. Az etikett címke akár tintasugaras- vagy lézernyomtatóval is könnyen nyomtatható, így kiválóan alkalmas a munka szempontjából fontos információk megjelenítésére. Akár vonalkódok, akár egyéb megoldás formájában.

Attól függően, hogy milyen alapanyagból készült címkét választunk, az etiketteket több felületen is használhatjuk. A hagyományos irodai, üzleti és raktári munkához általában a thermál címke vagy papír alapú etikettet elegendő. Akadnak azonban olyan iparágak és felhasználási területek, melyek más, masszívabb megoldásokat, például műanyag alapú matricák használatát igénylik. Az olyan helyeken, mint például a vegyipar vagy az építőipar, fontos, hogy extra tartós címkéket készítsünk, melyek a környezeti hatásoknak, szennyeződéseknek, és egyéb, szélsőséges körülményeknek is ellenállnak.

Nem csak a raktári és ipari munka, de az üzleti, vagy akár egészségügyi felhasználás során is kiemelt jelentőséggel bír, hogy a végeredmény egyszerre jól olvasható és tartós legyen. A címke alapanyagának kiválasztása során éppen ezért igényeinktől függően három lehetőség közül is választhatunk: A Thermo címke időtállósága a legrövidebb, szobahőmérsékleten nagyjából 1-1,5 évig használható. A papír címke ezzel szemben már tartósabb, bizonyos fajtái hűtőházban is használhatók, azonban nem vízálló és éghető is egyben. A legmasszívabb megoldást a műanyag címke jelenti, mely vegyszer- és vízálló, ezért általában kültéren, vagy extrém igénybevétel, ipari körülmények esetén szoktuk használni.

Ha etikett címkét szeretnénk vásárolni, többféle méretből is válogathatunk. A számunkra megfelelőt minden esetben attól függően kell megválasztanunk, hogy nyomtatónk milyen méret kezelésére alkalmas. A címke méretét a felhasználás jellege és az információ mennyisége is meghatározza. 

Egyes nyomtatótípusok 100-110 millimétertől egészen a 280 milliméteres nagyságig alkalmasak befogadni tekercseket. A gyártás kiadása előtt ezt az információt mindenképpen ellenőrizni kell, hiszen ha nem fér bele a nyomtatóba a címke, akkor a kész matrica nem lesz nyomtatható. A másik fontos paraméter a belső átmérő, amit az előzőhöz képest itt is a nyomtató határoz meg. Leginkább használatos belső átmérők a 12,5 mm, a 25 mm, a 40 és 76 mm, de ezen kívül egyes nyomtatók ettől eltérőeket is használhatnak. Abban az esetben, ha egyedi méretű etikettet szeretne gyártatni, nálunk a kellékanyagok és eszközök beszerzése mellett erre is van lehetősége

Igen, bizonyos címkék az alacsony hőmérsékletet tűrő ragasztónak köszönhetően alkalmazhatók hűtőházi felhasználásra. Amennyiben a webáruházunkban található címke adatainál nem találja az ön számára megfelelő információt, érdeklődjön bátran ügyfélszolgálatunkon. Kollégáink minden kérdés megválaszolásában készséggel állnak rendelkezésére.

Az etikett címkék tervezése igényeinktől függően bármilyen szoftverrel, akár egy szövegszerkesztő programmal is megoldható. A tökéletes eredmény érdekében azonban érdemes kifejezetten erre a feladatra tervezett címketervező szoftvert alkalmaznunk. Webáruházunkban történő vásárlás esetén minden ismert címkenyomtató-gyártó termékéhez ingyenes vagy fizetős címketervező szoftvert biztosítunk. Az ingyenes címketervező szoftverek jellemzően kevesebb funkcionalitást biztosítanak, szemben fizetős verziójukkal. Ilyen funkciók lehetnek például az adatbázis műveletek, az RFID tag kódolás, vagy épp a speciális, gyógyszeriparban használható vonalkódok készítése. A teljesség igénye nélkül az alábbi hivatkozásra kattintva ismerheti meg az egyes gyártók ingyenes és fizetős etikettcímke-tervező szoftvereit.

A tökéletes címke elkészítéséhez alapvetően három dologra lesz szükség: minőségi alapanyagokra (etikett címke, nyomtatófesték), megbízható nyomtatóra, valamint egy olyan szoftverre, mellyel a nyomtatni kívánt címkék megtervezhetők. Mindhárom dolog esetében lényeges, hogy a piacon elérhető, legjobb minőséget válasszuk. Hiába használunk ugyanis megbízható nyomtatót, ha gyenge minőségű alapanyaggal dolgozunk, az könnyedén tönkreteheti a végeredményt. Sőt, rosszabb esetben magában az eszközben is maradandó károkat okozhat, vagy csökkentheti annak várható élettartamát.

Amennyiben kereskedelmi forgalomba szeretnénk helyezni egy terméket, amelyen az etikett címke segítségével tüntetjük fel a fontos tudnivalókat, úgy az adott ország saját törvényi előírásait is figyelembe kell vennünk, mielőtt a nyomtatás mellett döntenénk. Törvényi előírás például a nettó és töltő tömeg nagyobb betűvel való kiemelése, illetve az allergén anyagok feltüntetése. A többi információ megjelenítésére célszerű minimum 4-5 pontos betűméret alkalmazni, vonalkódok esetén pedig minimum 1 centiméteres magasságot, hogy a tárolt adatok a szkenner által könnyen és gyorsan dekódolhatók legyenek. A fontos információk feltüntetése persze nem csak a kereskedelemben, de a vegyiparban, vagy épp az egészségügyben is kötelező, ahol a különböző figyelmeztetéseknek jól láthatóan és értelmezhetően kell szerepelniük a címkéken.

Természetesen igen! Webáruházunkban olyan címke alapanyag is kapható, mely 100%-os biztonsággal tapad, felragasztás után mégis könnyen és nyom nélkül eltávolítható az adott felületről. A visszaszedhető címkék ragasztója nem hagy nyomot a termék felületén, így akár dísztárgyak, bútorlapok, és egyéb, kényes felületek jelölésére is alkalmas.

Természetesen! Amennyiben nincs ideje vagy lehetősége arra, hogy saját címkéit maga tervezze és nyomtassa, mi levesszük a terhet a válláról! Kollégáink kérésre segítenek kiválasztani a céljainak megfelelő címkét, egyedi igények esetén pedig a tervezésben és a gyártásban egyaránt segítünk.  Mi bármilyen méretű és alapanyagú etikett címke elkészítését vállaljuk, akár egyedi igények szerint is! 

Érdeklődés és árajánlatkérés