Plasztik kártya nyomtató gyártók


Kapcsolódó cikkek és blog bejegyzések


Gyakran ismételt kérdések


Új kártyanyomtató vásárlása esetén az alábbi dolgokat mindenképp figyelembe kell venni:

Hány kártyát tervez nyomtatáskor? – Ebben az esetben a nyomtatási teljesítmény kiválasztása a rendszeres nyomtatási mennyiségen alapul. Minél kevesebb kártyát nyomtat egy nap, annál kisebb teljesítményű eszközre lesz szükség. Ha évente egyszer nyomtat nagyobb adagot, akkor is érdemes kisebb nyomtatót választani, mivel ebben az esetben az egész év folyamán történő, folyamatos igénybevétel alacsony. 

Szeretné a kártya mindkét oldalát nyomtatni vagy elengedő csak az egyik felét?  – Számos plasztik kártya nyomtató kínál lehetőséget az egy- vagy kétoldalas nyomtatásra. Az egyoldalas nyomtatók kicsit olcsóbbak, de a kártya kialakításának (text, képek, vonalkódok stb.) követelményeitől függően szükség lehet a kártya mindkét oldalára. 

Lehet a kártya szélén körbe körül-belül 1 mm-es perem vagy kifutós nyomtatásra van szükség? - A belépő szintű kártya nyomtatók jellemzően 1-1 mm-es peremmel nyomtatnak, a prémium kategóriás eszközök pedig kifutós nyomtatással.

Szükséges biztonsági bevonat a kártya nyomtatását követően? Szükség van laminálásra? – Ebben az esetben olyan készüléket kell választani, ami beépített laminálási funkcióval rendelkezik, vagy pedig laminálási lehetőséggel bővíthető.

Tervezi Mágnescsíkkal, SmartCard vagy UHF RFID azonosítóval rendelkező kártyák nyomtatását és írását? – A plasztikkártya célját és élettartamát tekintve különböző megoldásokra lehet szükség. Ezekről néhány kérdéssel lentebb bővebben is olvashat.

Amennyiben tisztában vagyunk az igényeinkkel, már gyerekjáték megtalálni a számunkra tökéletes nyomtatót.
Ha kártyanyomtatót szeretne vásárolni, céljainak megfelelően több kategóriából is választhat. 

Belépő szint – A korlátozott és lecsökkentett képességek miatt ez a nyomtató tökéletes a kis nyomtatási feladatok elvégzéséhez. A kategóriába tartozó eszközök tökéletesen alkalmasak a néhány száz példányban nyomtatott mennyiségek elkészítéséhez. Egyszerű azonosító kártya gyártása céljából ez a legpraktikusabbnak tekinthető megoldás.

Általános – A formatervezési és nyomtatási képességek fokozottabbá válásával ez a nyomtatóosztály megbízhatóbb nyomtatási teljesítményt kínál, mérsékelt fenntartási költségek mellett.  Az ebbe a kategóriába tartozó nyomtatók általában napi 100-500 kártya kezelésére képesek, és tökéletes megoldást jelentenek a közepes méretű vállalkozások, iskolák, egyéb intézmények számára. 

Prémium – Ebbe a kategóriába tartoznak az iparág legnagyobb teljesítményű nyomtatói. A prémium nyomtatók általában több lehetőséget kínálnak a laminálásra és a kódolási technológiák alkalmazására is. Nagyobb ellátási kapacitással ezek a nyomtatók egész napos munkára is képesek. Rendszerint napi 500-nál több kártyát készíthetünk velük, és olyan alkalmazásra tervezték őket, ami garantálja a nagy biztonságot és a hosszantartó, igényes nyomtatási minőséget. Különösen alkalmasak a kormányzati plasztikkártyák gyártására, vagy az egyetemi és nagyvállalati igények kiszolgálására.
Az egyoldalas nyomtatók ideálisak azon igazolványok számára, amelyek korlátozott számú kártyatulajdonosi információt tartalmaznak. Az olyan, egyszerű fényképes azonosítókhoz, amelyeknél előre nyomtatott kártyát használunk, és csak egy nevet, vonalkódot vagy numerikus azonosítót kell nyomtatnunk, az egyoldalas plasztik kártya nyomtató lesz a legkedvezőbb megoldás. 

A kétoldalas nyomtatók lehetővé teszik a kártya mindkét oldalának egyszerre történő nyomtatását, és általában akkor használják őket, ha jelentős mennyiségű adatot kell rögzíteni egy adott kártyán. Ha az információk egy részét a kártya hátulján helyezzük el, akkor az elülső rész megmarad egyszerűnek és letisztultnak, hiszen a zavaró elemek átkerülnek a másik oldalra.
A laminálás olyan eljárás, amely során védő poliészterfóliát helyeznek a kártya felületére a kopás, a szakadás, az UV sugárzás és a különböző sérülések elleni védelem érdekében. Egyes nagyobb teljesítményű nyomtatók beépített vagy kiegészítőként beszerezhető laminálási lehetőséget biztosítanak. A laminálás nélküli kártyák a mindennapi igénybevétel mellett körülbelül 1-2 évig használhatók. A laminálás azonban extra biztonsági réteget biztosít az igazolványának, csökkenti a kártyák hamisításának lehetőségét, és csökkenti a kártyán lévő információk sérülékenységét. Ezen felül extra tartóssággal ruházza fel kártyáit a szabványos igazolványokhoz képest. A lamináló opcióval rendelkező nyomtató megvásárlása ideális olyan kártyák készítéséhez is, melyeket mindennapi igénybevétel mellett, vagy szélsőséges körülmények közt használunk.
Az információk kódolása segít megnövelni a kártya biztonságát, mivel nehezebb hamisítani, valamint az olvasás feladata is gyorsabbá, könnyebbé és hibamentessé tehető. A legtöbb ID kártya ma már az alapképen és vonalkódon túl többféle módon képes azonosítani a felhasználót. A kártyanyomtatók számos lehetőséget kínálnak arra, hogy biztonságosan kódolhassuk az információkat a kártyákon.

Vonalkódos: A vonalkód a kódolás legegyszerűbb formája. A kártyához való hozzáadás lehetősége egy egyszerű tervezőszoftver segítségével is lehetséges. 1D vagy 2D kód segítségével számos információt kódolhatunk egy univerzális, könnyen olvasható formátumban. 

Mágnescsíkos: A mágnescsík egy fekete-csík az adott kártya hátoldalán. Ebben az esetben az üres kártyák mágnescsíkkal vannak ellátva, melyek a kódolt információt tárolhatjuk. A mágnescsíkot (más néven swipe kártya vagy magstripe) fizikai érintkezéssel olvassuk le, amikor egy mágneses olvasófej mögött lehúzzuk.

Contact Smart Card: Az intelligens kártya (smart card) többszintű ellenőrzést biztosít annak érdekében, hogy a rajta tárolt adatok a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Nagy előnye, hogy több információ tárolására képes, mint a vonalkódos vagy mágnescsíkos megoldások, segítségével pedig akár titkosított tanúsítványokat is biztonságosan kódolhatunk.

UHF/RFID: Az RFID a különböző iparágakban nagy népszerűségnek örvendő technológia. Kiemelten tartós és biztonságos, és egyszerre több kártya olvasását, kezelését is lehetővé teszi. Az RFID a legköltségesebb plasztikkártya-megoldás, ám alkalmazása kifejezetten ajánlott az olyan cégek számára, akiknek a működés szempontjából a hatékonyság mellett a biztonság is kiemelkedően fontos.
A nyomtató megvásárlása önmagában csak részmegoldást jelent. Ha szeretné saját plasztikkártyáit hatékonyan, kitűnő minőségben elkészíteni, az eszköz mellett a szükséges kellékanyagokat, a tervezőszoftvereket és egyéb tartozékokat is be kell szereznie. Nem kell azonban aggódnia, hiszen webshopunk kínálatában mindent megtalál, egy helyen, kizárólag a legjobb gyártók termékei közül. 

Ha benéz hozzánk, nyomtatószalagok, azonosító kártyák, szoftverek, kulcstartók és egyéb kellékanyagok, kiegészítők széles választékával várjuk. Sőt, olyan komplett rendszereket is kínálunk, amelyek tartalmazzák a nyomtatót, a szoftvert és a plasztikkártyák nyomtatásához szükséges, minden tartozékokat. Ha pedig további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal, hogy segíteni tudjunk!

Érdeklődés és árajánlatkérés