Az alábbi felületen Cégünk megvalósította ügyfelei részére az Online vonalkódolvasás lehetőségét, ezzel is segítve a mindennapi munkájukat. Ha gyorsan és azonnal szeretne néhány vonalkódot szkennelni, nincs más dolga mint feltölteni a dokumentumokat az alábbi űrlapra, JPG, JPEG, PNG vagy GIF formátumban és a szoftver dekódolja a vonalkódokat.

Az Online leolvasás során támogatjuk a legnépszerűbb vonalkód típusokat, úgy mint EAN-8, EAN-13, Code 39, Code 128, ITF, RSS-13, QR Code, Data Matrix. Fontos megjegyezni, ha tömegesen szeretne mindennap vonalkódot szkennelni úgy javasoljuk egy vonalkódolvasó eszköz beszerzését, ugyanis az Online verzió nem helyettesíti azt.

Feltöltés folyamatban…
A dokumentum feltöltése sikerült!
A dokumentum feltöltése nem sikerült!.

Miért érdemes Online helyett vonalkódolvasó eszközt használni?

Gyakran gondolkodik azon, hogy vállalkozása működéséhez érdemes lenne beszereznie egy saját vonalkódolvasót, azonban nem tudja, valóban megérné-e a beruházás? Ne gondolkodjon tovább! A vonalkódok használata nem csak az Ön, hanem alkalmazottai életét is könnyebbé teheti, és rengeteg módon segíthet a produktivitás növelésében. Hogy hogyan? Most néhány példán keresztül megmutatjuk!

Milyen eszközzel olvassuk az 1 dimenziós vonalkódot? Mi a QR kód?

A vonalkódok egyszerűbb típusát az 1D-s vonalkódok jelentik, melyeknek több fajtája is használatos a kereskedelem és a raktározás területén. Közös bennük, hogy mind egymástól különböző távolságra lévő sötét vonalak és világos térközök segítségével kódolják a tárolásra szánt információt. Az 1D-s vonalkódoknak négy alapvető, elterjedt fajtája létezik. (EAN-13, EAN-8, CODE128, ISBN)
Ezeket a kódokat bármilyen típusú vonalkód-olvasó eszköz leolvashatja, dekódolhatja.

A 2D-s vonalkódok felhasználása jóval sokoldalúbb lehet, hiszen a különböző geometriai formákra épülő kódok 1D-s testvéreikhez képest jóval nagyobb mennyiségű adat tárolására is képesek. Ilyenek például a QR-kódok, melyekkel a nyomtatott sajtóban, vagy óriásplakátokon is gyakran találkozhatunk, hiszen segítségükkel könnyedén kódolhatunk például azonnal megjeleníthető, internetes tartalmakra mutató linkeket is. A 2D kódok megkövetelik, hogy a vonalkód-olvasó megfelelően olvassa le a tartalmukat. A dekódoláshoz 2 dimenziós fejegységgel ellátott vonalkódolvasóra van szükség.

Hány karakter férhet el egy vonalkódban?

Az adott vonalkód típusától függően az 1D vonalkódok 20-25 karakterből állhatnak, míg a 2D kódok legfeljebb 2000 karakterből állhatnak. A legfontosabb gyakorlati probléma az, hogy miközben növeli az információ mennyiségét a vonalkódban, annál nagyobb és szélesebb lesz. Ez különösen igaz az 1D vonalkódokra, a legtöbb ember 8-15 karaktert kódol.

Kapcsolódó cikkek és blog bejegyzések


Érdeklődés és árajánlatkérés