A rosszul címkézett termék tönkreteszi a profitot – mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük?

A rosszul címkézett termék tönkreteszi a profitot – mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük?

A Packaging World magazin a közelmúltban a Datalogic közreműködésével készített egy felmérést, melynek fő témája a termékcímkézés volt. Az eredményekből kiderült, hogy a résztvevő vállalkozásoknak nem kevesebb, mint 80%-a szenvedett már komolyabb bevételkiesést rossz minőségű termékcímkék, vagy rosszul címkézett termékek miatt.

A számadatok tökéletesen mutatják azt, mennyire fontos a jó minőségű alapanyag, és a tökéletes címkenyomtató megválasztása, ha saját árucikkeink jelölésére kerül a sor.

Hatalmas kihívást jelent a tökéletes címkézés

A Packaging World felméréséből kiderül, hogy a megfelelő termékcímkézés nem csak a kisvállalkozások, de a nagy cégek esetében is komoly problémát jelent. A kutatásban részt vevő cégek nem kevesebb, mint 30%-a esetében hibás a gyártósorról lekerülő termékek címkéje, ami azt jelenti, hogy ezek rosszabb esetben a selejtbe kerülnek, jobb esetben pedig újra kell őket címkézni.

Így vagy úgy, ez olyan probléma, ami komoly bevételkiesést okozhat, és erőteljesen visszavetheti egy adott cég produktivitását. Nem csak a termékek újracímkézése kerül ugyanis pénzbe és időbe, de az árucikk ellenőrzése is rengeteg energiát emészt fel.

De mit tegyünk, hogy az ilyen jellegű balesetek elkerülhetőek legyenek?

Csak minőségi alapanyaggal dolgozzunk

Az első és egyben legfontosabb dolog, hogy kizárólag megbízható gyártótól származó, jó minőségi alapanyagokkal dolgozzunk. Az utángyártott, olcsó címkék sok esetben gazdaságos megoldásnak tűnnek, azonban sok esetben nem lehet velük megfelelő minőségű munkát végezni, rosszabb esetben pedig a címkenyomtatóban is kárt tehetnek.

A legjobb nyomtatót válasszuk

Az alapanyagok mellett az is fontos, hogy termékcímkéinket milyen eszközzel nyomtatjuk. Minden munkakörülmény más címkézési megoldást igényel, ezért másfajta nyomtatóra lehet szükség ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk.

Az irodai vagy raktárban történő feladatok ellátására egy asztali eszköz is megfelelő, ám az ipari megoldások ipari nyomtatót igényelnek.

Webáruházunkban minden munkafolyamathoz megfelelő eszközöket találhat, legyen szó akár asztali, akár masszívabb, ipari megoldásokról.

Ha nincs más mód, gyártassunk profikkal!

Azon cégek számára, akik nem rendelkeznek a megfelelő kapacitással egy saját címkenyomtató üzemeltetésére, tökéletes megoldás lehet a termékcímkék külsős nyomdában történő gyártása. Ez sem egyszerű feladat azonban, hiszen meg kell találni azt a nyomdát, ami az adott vállalkozás profiljába és munkafolyamataihoz illeszkedő címkéket tökéletes minőségben, hibátlan formátumban tudja legyártani.

Tőlünk kizárólag a legjobb minőségű címkéket kapja

Ha címkézés terén szeretne olyan profi végeredményt, ami nem csak elvárásainak, de a követelményeknek és a jogszabályoknak is megfelel, érdemes olyan nyomdát találni, mely kifejezetten termékcímkék gyártására szakosodott.

Nálunk ügyfeleink nem csak a tökéletes, prémium minőségű alapanyagok közül válogathatnak, de saját termékcímkéik megtervezésében, valamint legyártásában is készséggel állunk szolgálatukra.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés