Egyszerűbb adattárolás és kezelés a betegellátásban

Egyszerűbb adattárolás és kezelés a betegellátásban

Az egészségügyben a tárolt adatok hitelessége fontosabb, mint bárhol, hiszen akár egyetlen apró hiba is emberéleteket követelhet. A gyors, pontos és hatékony adatkezelés érdekében elkerülhetetlen a modern, ámde egyszerű technológia használata. Éppen ezért a vonalkód alapú számítógépes adminisztráció az elmúlt évtizedekben alapvető követelménnyé nőtte ki magát az egészségügyi intézményekben.

Modern megoldások a pontosság és a megfelelés érdekében

A francia Hexagone Neuilly Group klinikája korábban papíralapú adminisztrációs rendszerben dolgozott, és több, különböző szoftvert használt a páciensek adatainak feldolgozására és kezelésére. Ez rengeteg olyan problémát idézett elő, mint a duplikált adatbevitel és egyéb, kisebb-nagyobb figyelmetlenségből adódó baklövés, ráadásul ez a fajta nyilvántartás már a Franciaországban bevezetett, egészségügyet érintő, új előírásokkal sem volt kompatibilis. A klinikának éppen ezért egy olyan, modernebb megoldásra volt szüksége az adminisztrációs feladatok terén, mely a munka nagy részét képes levenni az ápolók válláról, és lehetőé teszi a korábbinál precízebb, gyorsabb és effektívebb adatrögzítést. A Hexagone Neuilly Group ebből a célból a Zebra nyomtatói és vonalkód szkennerei mellett döntött.

A TC51-HC típusú hordozható kompjútert kifejezetten egészségügyi felhasználásra tervezték, éppen ezért a piacon kapható mobileszközök közül az egyik legmegbízhatóbb és leginkább strapabíró darabnak számít. Egyik legnagyobb előnye ezen kívül, hogy saját fejlesztésű szoftverekkel is kiválóan használható, így a francia klinika által preferált, Android rendszeren futó scanDM nevű applikációval is hibátlanul működtethető

Pontosabb munka, javuló produktivitás

Az elmúlt időszak felmérései szerint a rendszer automatizálása és egyszerűsödése az adminisztrációs hibák jelentős csökkenéséhez vezetett, valamint az klinika dolgozóinak munkáját is jelentősen megkönnyítette. Ezen kívül Hexagone Neuilly Group az új eszközöknek köszönhetően maradéktalanul megfelel az országban bevezetett, szigorú adatkezelési és eszközhasználati előírásoknak is, melyeket az egészségügy területén történő működés az új törvények szerint megkövetel.

A módszer ráadásul olyannyira bevált, hogy a Hexagone Neuilly Group már nem csak klinikáján, de a rendkívül rugalmas módon, a laboratóriumaiban és az eszközeinekk nyilvántartása során is bevezette a vonalkódok és szkennerek kötelező alkalmazását.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés