Ezért érdemes ipari felhasználású okoseszközt vásárolni

Ezért érdemes ipari felhasználású okoseszközt vásárolni

A folyamatosan mozgásban lévő munkaerőnek szüksége van arra, hogy megbízható hozzáféréssel rendelkezzen az irodai megoldásokhoz. A kommunikáció, a keresés, a dokumentumok szkennelése és kódok beolvasása mind olyan feladatot jelentenek, melyek bizonyos munkakörök esetében létfontosságúak.

Ahhoz, hogy ezek a lehetőségek mindig megbízhatóan elérhetőek legyenek, olyan eszközökre van szükségünk, melyek alkalmasak az ipari vagy terepi felhasználásra is.

Miért használjunk ipari okoseszközt?

Sokan döntenek úgy, hogy a masszív kialakítású, ipari és terepi felhasználásra alkalmas mobileszközök helyett egyszerű, „lakossági” felhasználásra tervezett eszközöket vásárolnak munka céljából.

Ennek legfőbb oka az ár, hiszen egy egyszerű tablet vagy okostelefon jóval olcsóbban beszerezhető, mint egy ipari adatgyűjtő. Érdemes azonban tudni, hogy az árképzés csalóka, hiszen utóbbi eszköz fenntartása jóval gazdaságosabb lehet, mint egy olcsóbb, fogyasztói darabé.

Az ipari felhasználású okoseszközök ugyanis kialakításuknak köszönhetően sokkal jobban bírják a strapát, így szervizköltségük is kevesebb, és élettartamuk is lényegesen magasabb. A fogyasztói eszközök ezzel szemben a legtöbb esetben nem tudnak megbirkózni a folyamatos munkahelyi felhasználással és az extrém körülményekkel.

Így nagy igénybevétel mellett könnyen elromlanak, vagy végképp használhatatlanná válnak néhány hónap, vagy akár néhány hét után is. Egyszerűen azért, mert nem arra tervezték őket, hogy ipari vagy terepi körülmények közt helyt álljanak.

Nem csak nagyipari felhasználásra

A megerősített külső burkolattal rendelkező, masszív adatgyűjtők és egyéb okoseszközök nem csak a nagy cégek kiváltságát jelentik. A hatalmas raktárak, vegyipari környezet és terepi felhasználás mellett ugyanúgy használhatók egy kisebb üzletben is.

Sőt, érdemes is beruházni rájuk, hiszen a kiskereskedőknek is megfelelő eszközöket kell biztosítaniuk munkavállalóiknak a munka elvégzéséhez. Az ipari felhasználásra tervezett mobileszközök pedig jóval megbízhatóbbak és strapabíróbbak, mint a fogyasztói felhasználású, kisebb teherbírású testvéreik.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jó minőségű munkaeszköz produktívabbá teszi a dolgozókat, és zökkenőmentes, kellemes élményt biztosít a vásárlók számára is.

Miben másabb egy ipari adatgyűjtő?

Az ipari felhasználásra készült okoseszközöket úgy tervezték, hogy ellenálljanak az extrém környezeti hatásoknak és időjárási körülményeknek. A felhasználói célra készült eszközökhöz képest az alábbi dolgokban különböznek:

  • Kültéren és beltéren egyaránt használhatók
  • Extrém hidegben, valamint melegben is hibátlanul használhatók
  • Megerősített külső borítással rendelkeznek, az ütések és esések elleni védelem érdekében
  • Vízállóak
  • Ellenállnak a párának és a nedves levegőnek
  • Por- és homokálló kialakításúak

Mint az a fentebbiekből jól látható, az ipari felhasználásra tervezett hordozható eszközök esetében rendkívül fontos szempont a szoftveres és hardveres tudás mellett a védelem. 

Az ugyanis, ha munkaeszközeink nem eléggé szívósak, rendkívül kellemetlen helyzeteket idézhet elő, és az esetleges sérülésekből adódó szervizköltségek mellett komoly biztonsági és adatvesztési problémákhoz is vezethet.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés