A mobilnyomtatás előnyei a raktárban

A raktárak és elosztó központok pontosságának és hatékonyságának növelése elengedhetetlen, vonalkód és rádió a frekvencia azonosítás (RFID) rendszerek bevezetésével. A vállalkozások javíthatják ezeket tulajdonságaikat mobil nyomtatók alkalmazásával és tekercses címkék nyomtatásával, valamint a vonalkódok és az RFID rendszerek bevezetésével. Kiegészítőként szolgálnak asztali vonalkód és RFID nyomtatási műveletekhez, a mobil nyomtatókkal csökkenti a kezelői hibákat, egyszerűsíti a műveleteket és címkézést kényelmetlen helyeken, valamint kiküszöbölheti a hibák kijavításával kapcsolatos költségeket. A mobil nyomtatók segítségével hidalja át a távolságot, a kollégái professzionális eszközeikkel tudnak utazni utazni, amely gyakran teljes megtérülést biztosít kevesebb mint egy év alatt, amikor használják raktárakban, elosztó központokban és más ipari létesítmények környezetben. A megtérülés különösen gyorsan megy végbe, meglévő vezeték nélküli hálózatokkal rendelkező létesítményeknél, mert a viszonylag kis inkrementális befektetés a mobil nyomtatókba új utakat és ötleteket hoznak a hatékonyság növelése érdekében, csökkenti a kezelői hibákat és kihasználja a vezeték nélküli hálózatot és infrastrukturális beruházásokat.

Az RFID automatikus azonosítási technológia mely rádiófrekvenciás (RF) hullámokra támaszkodik, hogy kódoljon digitális adatokat. Az RFID koncepciója hasonló a vonalkód technológiához. A vonalkódtól eltérően az RFID nem igényel egy látható címkét vagy tag-et a tárolt adatok olvasásához. Az alábbi összefoglalás azt mutatja, hol van értelme kiegészíteni a vonalkódos rendszert és az RFID címkézési műveleteket vezeték nélküli és / vagy mobil nyomtatókkal.

Általános mobil címke nyomtatási folyamatok

A vállalatok alkalmazhatják a sokoldalú mobil nyomtatók által nyújtott pontossági előnyöket címkézés és közös raktári folyamatok javítására, ide értve a bevételezés, minőségbiztosítás, kereszt-dokkolás, autópálya, szedés/komissio, csomagolás és szállítás.

A átvétel és áru fogadásának javítása

Általános gyakorlat, hogy a cégek a beérkező áruk címkéinek nyomtatását sora egy központi irodában nyomtatják ki, előzetes értesítés kézhezvétele után egy szállítótól. A címkéket az irodában tárolják amelyet a beérkeztető munkavállaló a szállítmányt megérkezését követően jellemzően visszaküldi, hibával. Ez a folyamat megkívánja, hogy a beérkeztető munkatárs időigényes és felesleges munkákat csináljon a átvételi hely és az iroda között. Ez megteremti a lehetőséget, hogy a munkavállaló rossz címkéket helyezzen el a szállítmányra, csomagolásra. Ennek a folyamatnak a megszüntetése mobil nyomtatók segítségével nagymértékben növeli a termelékenységet és pontosságot. A munkatársak használhatják a targoncát, mobil nyomtatók segítségével vonalkódos címkéket készíthetnek és a bejövő az anyagokat azonnal kirakodhatják. Ez az eljárás biztosítja, hogy címkéket és vonalkódokat készítsen a beolvasáshoz és más automatizált feldolgozó rendszerek működését segítse elő. Már az átvevő területen is biztosítani kell a bejövő anyagok 100 százalékánál a címkézés lehetőségét, így a vonalkód alapú azonosítás, autópálya, szállítószalag és egyéb automatizált alkalmazások teljes kihasználásra kerülnek és ez maximális előnyökkel jár. A fogadó udvaron vagy más szabadtéri helyeken, a dolgozók nagyméretű tételeket és rakományokat jelölhetnek mert a mobil nyomtatók segítségével, melyek elérhetők beltéri és kültéri használatra is. A tekercses mobil nyomtatókkal létrehozhat dokumentációkat, nyomon követési címkéket, jelölés nélkül elemeket és cserélhet sérült vagy helytelen címkék a rakományon.

Előzetes minőségbiztosítási feladatok

A QA állomáson az ellenőrök kihasználhatják mobil nyomtatók számára világos, olvasható címkék létrehozására és a minőségbiztosítási feladatokra. A dolgozók választhatnak, hogy a beérkező termékekre, készletekből származó tételekhez vagy nyomon követési címkét alkalmazzon. Korházakban akár minta útvonalaként, az eredmény tesztelés során a címke munkatervként is szolgálhat jelezve a labor által elvégzendő szükséges vizsgálatokat. A minőségbiztosítási dolgozók mobiltelefonokat is használhatnak és így nyomtatók egyértelműen azonosítják a folyamatokat a címkékkel, például hibás, újszerű, stb. Mobil nyomtató használata szinte kizárja a tévesen azonosított elemek esélyét - ezáltal elkerülve a minőségi problémákat.

Kereszt dokkolás

A raktározási műveletek a kereszt-dokkolás használatával csökkenthetők a beérkeztetés és az áttárolás ideje. Mobil nyomtatás megmutatja az optimális megoldást erre a környezetre mert időt takarít meg a munkatársai számára. Mobil nyomtatók és mobil adatgyűjtők, vonalkódolvasók vagy RFID-szkennerek és címkenyomtatók együtt képesek a beérkező szállítmányokat fogadni és jelenteni őket befogadó raktár vagy készletvezérlő rendszer számára mobil adatgyűjtőkkel. A beérkeztetés után a mobil nyomtató segítségével gyorsan létrehozhat egy vonalkódot vagy RFID címkét a szükséges kereszt-dokkolási információkkal. A tevékenységre vonatkozó címkézés biztosítja a szükséges pontosságot a gyorsan mozgó elemek feldolgozására késés nélkül.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés