A mobil adatgyűjtő vásárlás befektetésének maximalizálása

A mobil adatgyűjtő vásárlás befektetésének maximalizálása

Az egyre kisebb processzorok és az alacsony költségű memória állandó előrehaladtával mindenféle üzleti területen mobil számítástechnikai eszközöket talál. Hosszú ideje leáldozott már a leltár vagy nyomon követési megbízások gyűjtésének tollal, papír alapon. Most valós időben elvégezheti a feladatokat egyedül, melyeket egyszerre több embert készített. Napjainkban még a mobiltelefon is okos, és hasonlít a PC-hez, mely többet tud nap mint nap. A mobil számítástechnika által nyújtott nagyobb hatékonyság lehetővé teheti az Ön vállalkozásának ugyanazon (vagy kevesebb) erőforrással történő többet termelést és hasznot. A megfelelő számítástechnikai eszközök az alkalmazottak kezében drasztikusan növelik az egy munkanapon elvégezhető feladatok gyorsaságát és számát. A hordozható számítógépek nélkülözhetetlen technológiát jelentenek, és egyre inkább be vannak ágyazva az üzlet minden területén.

Az adatgyűjtő (mobil PDA) befektetések maximalizálása

Sok vállalkozás mobiltelefonok használatát kezdetben csak egyetlen konkrét funkcióhoz köti, például készletgazdálkodáshoz egy raktárban. Azonban sokan nem veszik észre, hogy ugyanazok a mobil számítástechnikai eszközök felhasználhatók az egész vállalkozás számára különböző feladatokhoz. A legalapvetőbb szinten a mobil számítógépek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy gyűjtsön és lehívjon információkat mozgás közben is. Ez lehet a leltári szintek szkennelése, szolgáltatási rekord felkutatása, aláírás rögzítése egy mezőn, vagy szállítási útvonalterv lekérése. A mobil számítógép lehetséges használatát csak a futó szoftver korlátozza. Az egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb alkalmazás a hordozható számítógépekre az eszközkövetés. Ha már rendelkezik mobil eszközzel, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy ellenőrzi a megfelelő szoftver fut-e rajta, hogy képes legyen az eszközkövetést végrehajtani.

Eszközkövetési alapok

Minden eszközkezelés első lépése annak megértése, hogy egy eszköz ténylegesen milyen. Sokszor az emberek összezavarják a készleteket. Az eszközök olyan állandó elemek, amelyeket egy vállalkozás belsőleg használ, míg a készlet rendszeresen feltöltődő ciklikus készlet.

A funkciókészlet-nyilvántartás
- A belsőleg használt objektumok, például a számítógépek, eszközök és oktatási anyagok
- A vállalati tulajdon értékcsökkenésének nyomon követése
- A vállalati berendezések nyomon követése
- Tárgyak eladásra vagy viszonteladásra
- Az átrendezési szintek követésére / figyelemmel kísérésére

A számítógépek, fájlok, eszközök és bútorok a leggyakoribb eszközök közé tartoznak, de bármi, amellyel egy vállalkozás, amely nyomon követhető értékkel és funkciókkal rendelkezik, eszköz lehet. Még akkor is, ha tíz ugyanazon a laptop van, mindenképpen egyedileg célszerű nyomon követni. Ezzel szemben a leltárkezelés a laptopokat egyetlen tételként kezeli, csak egy adott készletszinttel. Az eszközkövetés végső soron az egyes elemek állapotával foglalkozik. Ez biztosítja, hogy mindig pontos információkkal rendelkezzen a különböző funkciókról, például helyről, állapotról, vásárlási dátumról, értékről, letétkezelőről, az utolsó karbantartásról stb. A megfelelően bevezetett rendszer lehetővé teszi, hogy maximalizálja eszközeinek használatát, működését. Ha a megfelelő eszközökhöz való hozzáférés a megfelelő időben elérhető, az lehet az elégedett ügyfelek és az elveszett lehetőségek közötti különbség.
Ne pazarolja el az időt és pénzt az elveszett eszközök keresésére vagy cseréjére!

Eszközkövetés adatgyűjtővel, mobil PDA -val

Minden üzletnek olyan eszközei vannak, amelyek az egész létesítményben találhatóak, és akár több épületen is keresztül mennek. A papír és a tollak idején, amikor kijutottak a vagyontárgyak kezeléséhez, csak akkor volt története, ha egyesével megkereste, megtalálta és feljegyezte, hogy hol vannak. Egy adott eszközre vonatkozó korábban az információk elérhetők voltak asztali számítógépen, de nem az eszköz helyén a raktárban. Nem lehetett tudni, hogy ki volt az utolsó felhasználó, vagy mikor volt az utolsó kiszolgálás. Hasonlóképpen, az eszközök számlálásakor végrehajtott változtatásokat később kézzel kell újra beilleszteni a rendszerbe. Az átfogó folyamat lassú, korlátozott, és sok hibát eredményezhetett. Szerencsére manapság mobil számítógépekkel, adatgyűjtőkkel rendelkezünk a múlt összes akadályának elhárítására, sőt még bővíteni is lehet az elvárt funkciók listáját. Adatgyűjtőket használó rendszerben minden olyan információt elérhet és rögzíthet tenyerében, melyeket ezelőtt csak hosszas adatrögzítés és munka során tehetett meg. Ami a PC-n elérhető, ahhoz az adatgyűjtőn keresztül bárhonnan hozzáférhet. Könnyedén felkereshet egy rakhelyet, hogy megnézze mindazt amit azon a területen talál. Bármelyiket beolvashatja, majd azonnal rögzítheti, hogy mi hiányzik vagy mi van rosszul elhelyezve. A rossz helyre küldött tételeknél le tudja kérdezni, hogy hol kell ezeknek az elemeknek lennie. Szkenneljen egy adott eszközt, és láthatja az összes rögzített attribútumot. Ha bármelyik tétel sérült vagy rosszul van, láthatja, ki használta legutoljára. Ahogy karbantartást vagy frissítéseket végez az eszközökön, mindent azonnal rögzít. Végezze el a változtatásokat a mezőben, csatlakoztassa a mobil számítógépet, és szinkronizálja az asztali rendszerhez.
Soha többé nem kell megduplázni az adatokat.

Mobiltelefon használatával az eszközkövetés kevesebb időt vesz igénybe, és lényegesen pontosabb. Ezen felül nyilvántartás készül az összes eszközről, és könnyen kezelheti a felhasználásról és az értékcsökkenésről szóló jelentéseket, kielégítheti az ellenőrzési követelményeket és csökkentheti az érintett papírmunka mennyiségét. Ha már van adatgyűjtője vagy Mobil PDA készüléke, valóban megengedheti-e, hogy nem használja azt eszközkövetésre?

Eszközkövető rendszer kiépítése


Az eszközkövető rendszer összeállítása valójában nagyon egyszerű. Lehet, hogy már a legtöbb darabja meg is van a rendszerében! Minden rendszer három fő összetevőből áll:
- Eszközcímkék
- Vezetői szoftverek
- Mobil számítógépek és ezek szoftverei

A nyomon követés érdekében minden eszközt egyedi azonosítóval kell ellátni.
Ez a legjobban vonalkód-címkével érhető el a gyors beolvasás és felismerés érdekében. Az eszköz típusától és használatának módjától függően olyan műanyag címkét kell használni, amely az eszköz teljes élettartama alatt tart. Ha már van vonalkód-nyomtatója, akkor elkezdheti a címkék egyszerű cseréjével az eszközcímkék létrehozását. Miután mindent egyedi vonalkódos címkével láttak el, akkor itt az ideje kezelni őket!

Az eszközkezelő szoftver a rendszer gerincét képezi.
Ez a szoftver lényegében minden olyan eszköz-attribútum adatbázisa, amelyet szeretne gyorsan megtalálni. A szoftver egy példánya egy asztali PC-n fog futni, amely az egész adatbázist tárolja, nyomtatott címkéket és különböző jelentéseket vezet. A mobil számítógépeknek rendelkezniük kell egy másik szoftver verzióval, valamint az összes információval, amire szükségük van az eszközértékek végrehajtása során. Egyes rendszerek lehetővé teszik, hogy valós időben frissítsék az eszközinformációkat egy vezeték nélküli hálózaton keresztül, míg mások batch collection módban dolgoznak. A batch-gyűjtemény módban módosításokat végezhet adatgyűjtőjén, majd szinkronizálhatja az asztalon, hogy frissítse a teljes rendszert.
A rendszer utolsó része az, amivel valószínűleg már rendelkezik, a mobil számítógép vagy adatgyűjtő.
Mindaddig, amíg az eszközkezelő szoftver kompatibilis a mobil számítógép operációs rendszerével, és az eszköz rendelkezik szkennerrel, mindent megtalál, amire szüksége van. Most itt az ideje kezelni az eszközkészletét!

A legtöbbet kihozni belőle

Mivel minden vállalkozás megpróbál új módszereket találni a működési költségeknek a nagyobb hatékonyság révén történő csökkentése érdekében, bölcs döntés lehet a meglévő források felhasználására, amennyire csak lehetséges. Sokszor, a szoftverek és készletek egyszerű cseréje olyan technológiát eredményezhet, amelyet már teljesen új használatra szán. Ha mobil számítógépe van, akkor hosszú listát találhat az alkalmazásokról, amelyek túlmutatnak azon, amit eredetileg terveztek. Az eszközkövetés az egyik legegyszerűbb, amellyel minden vállalkozás kezdhet.
Néhány címkével és nyomkövető szoftverrel egyszerűen kihasználhatja a jól kezelt eszközök előnyeit.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés