Plasztik kártya nyomtató vásárlás

Azonosító kártyák ma sokkal sokoldalúbbak, mint egy egyszerű fényképes azonosító. Manapság vonalkódok, mágnescsíkok, RFID és intelligens kártya technológiák felhasználhatók az azonosítóra, így nagyobb biztonságot és nyomon követhetőséget kínál sok alkalmazásban. Akár üzleti igények, akár kisebb volumenű irodai nyomtatás vagy teljes körű vállalati és oktatási alkalmazások, van egy plasztik kártya-nyomtató, amely megfelel az Ön igényeinek. Számos személyazonosítókártya és opció van az alkalmazáshoz.
Miközben működésük könnyebbé vált, a megfelelő kiválasztása nagy feladatot jelenthet a különbségek és lehetőségek megismerése és megértése nélkül.

Az első lépés a nyomtató megtalálásában határozza meg az Ön személyes igényeit.
- Mit szeretne nyomtatni?
- Hány kártyát nyomtatna naponta?
- Nyomtatni fog a kártya mindkét oldalára?
- Szüksége van a széltől a szélig terjedő nyomtatásra?
- Milyen kódolási lehetőségekre van szüksége?
- Szüksége van tartós vagy biztonságos plasztik kártyákra?

Ha meg tudja határozni, hogyan fog használni a kártya nyomtatóját, akkor eldöntheti, hogy milyen típusú, nyomtatási módot és egyéb funkciókat igényel.
Nézzük át néhány kulcsfontosságú kérdést és funkciót.

Nyomtatási teljesítmény

Az első és legfontosabb kérdés, melyet meg kell határozni a plasztik kártya nyomtató vásárlásakor, hogy hány kártyát készíthet naponta? Ne feledje, hogy a nyomtatási teljesítmény kiválasztása a rendszeres nyomtatási mennyiségen alapul.
Ha egy nagy adagot évente egyszer nyomtat, akkor egy kisebb nyomtatóval megy tovább, mivel az egész év folyamán a folyamatos használat alacsony.

Gazdaságos plasztik kártya nyomtatók

Teljes mértékben a kis mennyiségű nyomtatási igényekhez tervezték. Számos nyomtató ebben az osztályban lassabb sebességgel és kevesebb kódolási képességgel rendelkeznek, mint a többi plasztik kártya nyomtatók. Az ebben az osztályban lévő nyomtatók kézi behelyezéssel és monokróm nyomtatással is rendelkezhetnek. A kategóriába tartozó nyomtatók 1-100 kártya napi nyomtatási mennyiségéhez vannak tervezve.

A korlátozott és a lecsökkentett képességek miatt ez a plasztik kártya nyomtató osztály kis mennyiségű és folyamatos nyomtatási alkalmazásokhoz készült. Tökéletesek a kis- és nagyvállalatok számára, amelyek nyomtatása időszakos vagy korlátozott mennyiségben nyomtatnak.

Szabványos plasztik kártya nyomtatók

A formatervezési és nyomtatási lehetőségek terén ez a plasztik kártya nyomtató osztály megbízható nyomtatási teljesítményt kínál. Széles körű kódolási lehetőségeket kínálnak bármilyen típusú kártyához.
Az ebbe a kategóriába tartozó nyomtatók általában napi 100-500 kártyát kezelnek, és tökéletesek a közepes méretű vállalkozások és iskolák számára.

Prémium plasztik kártya nyomtatók

Ezek a legerősebb nyomtatók az iparágban. A prémium nyomtatók nagyobb teret nyernek, és általában több lehetőséget kínálnak a lamináláshoz és a kódolási technológiákhoz. Nagyobb ellátási kapacitással ezek a nyomtatók egész napos nyomtatásra kerülnek. Rendszerint napi 500-nál több kártya mennyiségét képesek kezelni, és olyan alkalmazásokhoz készültek, amelyek nagy biztonságot és igényes nyomtatási minőséget igényelnek.
Különösen alkalmasak a nagy kormányzati plasztik kártyák, a kényelmes szervizszolgáltatási feltételek és az igényes egyetemi és nagyvállalati környezetek magas munkakörülményeire.

Egyoldalas vagy kétoldalas nyomtatás

Számos plasztik kártya nyomtató kínál lehetőséget az egy- vagy kétoldalas nyomtatásra. Az egyoldalas nyomtatók kicsit olcsóbbak, de a kártya kialakításának (text, képek, vonalkódok stb.) követelményeitől függően szükség lehet a kártya mindkét oldalára.

Egyoldalas plasztik kártya nyomtatók

Ezek a nyomtatók általában olyan egyszerű kártyaalkalmazásokhoz használatosak, amelyek korlátozott számú kártyatulajdonos információt tartalmaznak. Az egyszerű fényképes azonosítókhoz vagy alkalmazásokhoz, amelyeknél előre nyomtatott kártyát használ, és egyszerűen ki kell nyomtatni egy nevet, vonalkódot vagy numerikus azonosítót, az egyoldalas plasztik kártya nyomtató lesz a legkedvezőbb választás.

Kétoldalas plasztik kártya nyomtatók

A kétoldalas nyomtatók lehetővé teszik a kártya mindkét oldalának egyszerre történő nyomtatását, és általában akkor használják őket, ha teljes szín szükséges a kártya elején és fekete nyomtatás a hátoldalon. A kétoldalas nyomtatók olyan helyzetekre is alkalmasak, amikor jelentős mennyiségű adatot kell rögzíteni a kártyán, különösen vonalkódok használata esetén.
Ha az információk egy részét a kártya hátuljára mozgatja, akkor az elülső rész megmarad letisztiltnak, egyszerűnek és a zavaró tényezők átkerülhetnek a másik oldalra.

Nyomtatási módszer

Az plasztik kártyanyomtatók olyan hőátadási eljárást használnak, amelynek rögzített nyomtatófeje felmelegíti egy szalagot és egy üres PVC-kártyára olvadó képet hoz létre. A szalag két különböző nyomtatási móddal rendelkezik, amelyek mindegyike kissé eltérő eredményeket produkál, hogy megfeleljen alkalmazásának és költségkeretének.

Direct-to-Card (DTC) kártyanyomtatók

A Direct-to-Card a legelterjedtebb kártyanyomtatási technológia, mivel lehetővé teszi a fotóminőségű nyomtatást, a képeket és a teljes színű logókat. A kártyát a nyomtatófej alatt négyszer egészítik ki, hogy tökéletes színt és kiemeléseket hozzon létre a CMYK szalag használatával. A DTC-nyomtatással a képek éles szélekkel, mélyfekete színekkel és teljes színskálaival rendelkeznek.
Ez a nyomtatási módszer nem biztosít teljes faltól-falig nyomtatott kártyát, mivel egy kis fehér szegély lesz a kártya szélén, de a legköltséghatékonyabb lehetőség.

Retransfer (Reverse Transfer) plasztik kártya nyomtatók

Az nyomtatás módja hasonló minőségű nyomatot eredményez kétlépcsős eljárással, amely átviszi a képet egy áttételes filmre, mielőtt azt alkalmazná a kártyára. Először is, a képet közvetlenül a tiszta filmrétegre (például a közvetlen kártyára) nyomtatják vissza, kivéve, ha a film e lépésben helyettesíti a kártyát. Ezután a nyomtatófej felmelegíti és összeköti a képalkotó filmet a kártya felszínével hő és nyomás alkalmazásával. A kétlépéses átnyomtatási folyamat egy igazi élszélességet (100% -os kártya-lefedettséget) eredményez a PVC kártyákon és más kártyatípusoknál is.
Ez a módszer költségesebb, de világosabb képet eredményez, és hosszabb élettartammal és nedvességállósággal rendelkezik a DTC-hez képest.

Kódolási opciók

A legtöbb ID kártya ma többféle módon azonosítja a felhasználót az alapképen és vonalkódon túl. A kártyanyomtatók számos lehetőséget kínálnak arra, hogy biztonságosan kódolják az információkat a kártyákon. Attól függően, hogy milyen alkalmazást használ a kártya, bizonyos kódolási lehetőségek jobban megfelelnek, mint mások.
Maga a kártya információinak kódolása segít megnövelni a kártya biztonságát, mivel nehezebb hamisítani, és gyorsabbá, könnyebbé és hibamentesebbé teszi a kártya olvasását.

Vonalkódok

A vonalkódok a legegyszerűbb kódolási opció, mivel a kártyához való hozzáadás lehetősége a tervezőszoftverben található - így további jellemzőkre nincs szükség. Az 1D vagy 2D kóddal rendelkező lehetőségekkel számos információt kódolhat egy közös, könnyen olvasható formátumban.

Mágnescsíkos plasztik kártya nyomtatók

A mágnescsík a fekete-csík a hitelkártya vagy betéti kártya hátoldalán. Az üres kártyák mágnescsíkkal vannak felszerelve, amelyeket kódolni kell. Ez a típusú kártya képes arra, hogy adatokat tároljon egy mágneses anyag sávján.
A mágnescsíkot (más néven swipe kártyát vagy magstripe-t) fizikai érintkezéssel olvassuk el, amikor egy mágneses olvasófej mögé húzzuk.

Smart Card plasztik kártya nyomtatók

Az intelligens kártyák a kártya biztonságának csúcsán vannak. Hasonlóan a vonalkódokhoz és a mágnescsíkokhoz, más eszközt biztosítanak az adatok tárolására a kártyán. Az intelligens kártya nagy előnye, hogy többféle információt tárolhat, beleértve a titkosított tanúsítványokat is. Az intelligens kártya többszintű ellenőrzést biztosít a kártyán a lehető legnagyobb biztonság érdekében. Az intelligens kártyákkal rendelkező aranyozott érintkezőpárnák vannak, amelyeket az olvasó megérint, miközben az érintő nélküliek rádióhullámokkal kommunikálnak, legfeljebb körülbelül 5 centiméteres olvasási tartományban.

UHF/RFID plasztik kártya nyomtatók

Az RFID sok alkalmazásban népszerű technológiává vált, mivel ez biztosítja a hosszú távú kártyán lévő információk olvasását. Az RFID kártyák olyan adatokat tárolnak, amelyek akár egy 10 méteres távolságig elrejthetők. Ezenkívül lehetővé teszik, hogy több kártya egyszerre olvasható és elég biztonságos legyen. Az RFID a legköltségesebb megoldás, de rendkívül előnyös lehet a nagy biztonság és a hozzáférés-vezérlési alkalmazások számára, köszönhetően a kiterjesztett olvasási tartományának és az automatikus leolvasási lehetőségnek.

Laminálás

Egyes nagyobb mennyiségű nyomtatók, beépített vagy kiegészítő laminátort kínálnak a kártyán levő nyomtatásnhoz, a kopással szemben. A laminálás olyan eljárás, amelyben védő poliészterfóliát helyeznek a kártya felületére a kopás, a szakadás és az UV sugárzás elleni védelem érdekében. A laminálás nélküli kártyák a mindennapi használat során körülbelül 1-2 évig tartanak, de a legbiztonságosabb és hosszú élettartam érdekében ajánlott a kártya laminálása.
A még nagyobb biztonság érdekében sokféle hologram is alkalmazható a kártyákra, mielőtt laminálnák.

A megfelelő plasztik kártya nyomtató megtalálása

Az ID kártyanyomtatók számára rendelkezésre álló összes választási lehetőség között ma már egyre nehezebb megtalálni a megfelelő eszközt. A nyomtató használatának meghatározása és a szükséges funkciók megkönnyítik a döntési folyamatot.
Ha továbbra is nehézségekbe ütközik vagy további kérdései vannak, hívja a plasztik kártya nyomtató szakértőit. Örömmel segítünk Önnek!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés