A minőségi munka érdekében nem csak a jó nyomtató a fontos

A minőségi munka érdekében nem csak a jó nyomtató a fontos

Sokan úgy gondolják, a tökéletes jelölőcímkék elkészítése kizárólag a nyomtatón múlik. A legtöbben nem restek súlyos százezreket is fizetni egy eszközért, majd az alapanyag minőségén spórolva próbálják behozni a deficitet.

Ez azonban nem feltétlenül bölcs döntés, hiszen minőségi alapanyag hiányában a legjobb nyomtató sem képes olyan színvonalas munkát végezni, amilyet elvárhatunk tőle.

Mi lehet hát a legjobb megoldás abban az esetben, ha szeretnénk tökéletes minőségű, tartós címkéket készíteni, de a pénztárcánk szűkre szabja a költségvetést?

Miért fontos a minőségi címke?

Sokak számára a jelölőcímkék nem többek egyszerű papírdaraboknál, melyek funkciójuk betöltése után rövidesen a szemétbe kerülnek. A kereskedelemmel, raktározással, illetve logisztikával foglalkozók azonban jól tudják, mekkora jelentősége van annak, hogy a jelölőcímkék megfelelő minőségűek legyenek.

Abban az esetben, ha silány alapanyaggal dolgozunk, könnyen előfordulhat, hogy a raktárkészlet jelölésére használt matricák idő előtt megkopnak, kifakulnak, elengedi őket a ragasztófelület. Ez pedig nem csak az adminisztráció során okozhat komoly problémát, de bizonyos esetekben akár büntetést is vonhat maga után az illetékes hatóságoktól.

Annak érdekében, hogy ezeket a kellemetlenségeket elkerüljük, fontos, hogy mindig a lehető legjobb minőségű jelölőcímkékkel dolgozzunk. Ennek érdekében pedig nem csak egy jó címkenyomtatóra, de a legjobb minőségű alapanyagra is szükségünk lesz.

A kulcsa a tökéletes párosítás

A tökéletes munkavégzés érdekében nincs más dolgunk, mint az általunk végzett munkához mérten kiválasztani a megfelelő teljesítményű nyomtatót, és azt a lehető legjobb minőségű, elérhető címkealapanyaggal használnunk. Egyszerű, mint a karikacsapás, és elég átgondolnunk hozzá azt, miért is van szükségünk az adott eszköz beszerzésére.

Minden esetben olyan nyomtatót válasszunk tehát, mely paramétereit tekintve megfelel céljainknak és az általunk végzett munkának. Egy kisebb raktárba felesleges prémium kategóriás, ipari eszközt vásárolnunk, hiszen egy masszív asztali nyomtató is tökéletesen elvégzi a feladatot abban az esetben, ha jó minőségű címkékkel dolgozunk.

A kulcs tehát nem más, mint az eszköz és az alapanyag megfelelő párosítása. A lényeg pedig, hogy mindig tudjuk, mit szeretnénk elérni az általunk választott nyomtató segítségével.

Amennyiben a célunk az, hogy hosszan tartó, masszív matricákat készítsünk, érdemes drágább, komolyabb tudású nyomtatót választanunk, és a legjobb minőségű alapanyagot használunk hozzá. Amennyiben azonban csak a mennyiség és a gyorsaság számít (hiszen címkéinket csak ideiglenes jelölésre alkalmazzuk), abban az esetben egy olcsóbb eszköz is megteszi. Azonban a megfelelő végtermék elérése érdekében érdemes ebben az esetben is a megbízható, jó minőségű alapanyagot választanunk.

Nem feltétlenül kell sokat költeni

Abban az esetben, ha pénztárcán szűkre szabja a költségvetést, érdemesebb egy céljainknak megfelelő, középkategóriás nyomtatóval dolgozni, de a legjobb minőségű címkéket választani. Ez a legtöbb esetben ugyanis jobb párosítás, mintha a legdrágább nyomtatót olcsó, silány minőségű címkével használnánk.

Üzletünkben olyan megbízható világmárkák nyomtatói közül válogathat, mint a Zebra, vagy a Honeywell.

Ezeknek a gyártóknak az kisebb, asztali megoldásai is kiváló nyomtatási minőséget kínálnak, a megfelelő címkealapanyagokkal kombinálva pedig egészen biztosak lehetünk abban, hogy minden szituációban olyan végeredményt kapunk, mely nem csak esztétikus, de tartós és időtálló megoldást is jelent termékeink jelölésére.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés