Gyorsabb csomagátvétel a Zebra mobileszközeinek köszönhetően

Gyorsabb csomagátvétel a Zebra mobileszközeinek köszönhetően

A 2014-ben alapított Doddle egy csomagkiadással foglalkozó vállalat, mely online rendelések feladására és átvételére alkalmas pontokat, úgynevezett "click & collect" üzleteket üzemeltet az Egyesült Királyság terüeltén országszerte. Az ügyfelek gyorsan és egyszerűen vehetik át csomagjaikat, reklamáció esetén pedig ugyanilyen hatékonysággal küldhetik vissza azokat a feladónak.

A Doddle célja tehát, hogy megkönnyítse az emberek mindennapjait. Ez a munka pedig kizárólag abban az esetben tud működni, ha a megvalósítására a rendelkezésre álló legjobb eszközöket veszik igénybe. A cég éppen ezért döntött úgy, hogy szolgáltatásaikat a Zebra technológiáival tehetik igazán teljessé.

Miért volt szükség az újításra?

Mivel a Doddle esetében egy dinamikusan növekvő, folyamatosan terjeszkedő cégről beszélünk, így a legnagyobb kihívást a munkafolyamat felgyorsítása, a folyamatosan érkező vevők hatékonyabb kiszolgálása jelentette. Főként azért, mert korábban üzleteikben rögzített POS rendszerrel dolgoztak, ami általában két kasszát és nem mobil vonalkód olvasót jelentett. Ez lényegesen lassította a vásárlási folyamatot, így a cég úgy döntött, itt az ideje annak, hogy a korszerűbb, gyorsabb kiszolgálást elősegítő mobileszközökre váltsanak. A választás a Zebra TC70-es, és TC51-es hordozható számítógépeire, valamint GK420D mobil nyomtatóra esett.

Hogy miért?

A hordozható eszközök nem csak könnyebbé, de gyorsabbá is teszik a Doddle alkalmazottainak munkáját. A váltás óta átlagosan 12 másodperccel csökkent egy csomag átvételi ideje, ami tekintve a cég üzleteinek forgalmát, napi szinten igen komoly időmegtakarítást jelent. Az pedig köztudott tény, hogy az idő pénz, így az új hardver használata a Doddle részéről egyfajta megfontolt, anyagi befektetés is.

A hosszú élettartamú Zebra mobil számítógépek ráadásul univerzális feladatok ellátása alkalmasak, hiszen a vonalkódok feldolgozására, illetve a rendelésekkel kapcsolatos adatok kezelésére is alkalmasak. A mobil címkenyomtatókkal együtt használva a logisztikai feladatokat is megkönnyítik, és jóval kisebb hibalehetőséget biztosítanak a dolgozóknak, mint a korábbi, rögzített POS rendszerek. A gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálásnak köszönhetően pedig egyre többen veszik igénybe a Doddle szolgáltatásait, ami csak az elmúlt fél évben több új üzlet megnyitását is eredményezte.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés