Hogyan lehet igazán jó befektetés egy nyomtató?

Hogyan lehet igazán jó befektetés egy nyomtató?

Címkenyomtató vásárlása esetén sokan tartanak attól, hogy nem tudják száz százalékosan kihasználni a készülékben rejlő lehetőségeket. Félnek attól, hogy ha nem használják napi szinten az eszközt, akkor az csak felesleges kiadás, azonban a folyamatos üzemeltetéssel járó költségek is eltántorítják őket a vásárlástól.

Pedig egy minőségi nyomtató megvásárlása jó befektetés. Abban az esetben persze, ha a megfelelő minőségű kellékanyagokkal, prémium címkével és festékszalaggal, vagy tintapatronnal használjuk. Hogy miért?

A folyamatos üzemeltetés kifizetődő

Minél gyakrabban használunk egy eszközt, annál valószínű, hogy visszahozza azt az összeget, amit a vásárlás során rá kellett költenünk. Ha hetente csak pár darab címkét nyomtatunk, még felesleges lehet nyomtatót vásárolnunk.

Abban az esetben azonban, ha már napi szinten címkézünk, érdemes meggondolni a beruházást, hiszen az eszköz akár rövidtávon is kifizetődőbb lehet, mint a nyomdába járás, és annak költségei.

A folyamatos üzem persze energiát, és főként kellékanyagokat is fogyaszt. Sokan éppen ezért próbálnak spórolni, és a drágább, minőségi címkék, valamint festékszalagok és tintapatronok helyett az olcsóbb megoldást választják, ami sajnos nem mindig a legjobb döntés. Hosszú távú működtetés esetén ugyanis erre akár rá is fizethetünk.

Csak minőségi kellékekkel!

Az, hogy milyen kiegészítőkkel és kellékekkel használjuk nyomtatónkat, egyaránt nagy hatással lehet annak teljesítményére és fogyasztására is. A gyenge minőségű címke például lassíthatja a munkafolyamatot, és növeli a nyomtatás során fellépő hibák lehetőségét.

Ezek a hibák megmutatkozhatnak a gyengébb minőségű végtermékben, de akár komoly, mechanikai problémák is lehetnek. A nyomtatóban elakadó címkétől például sérülhet az eszköz, ami csak komoly szervizköltségek árán tehető újból üzemképessé.

A gyenge minőségű tintapatron vagy festékszalag szintúgy képes a nyomtató mechanikájának károsítására. A beszáradó festék rongálja az eszköz belsejét, és ismét olyan problémával állunk szemben, mely szakember beavatkozását igényli. Ezen felül a gyenge minőségű festék gyenge minőségű címkéket eredményez.

A spórolás miatt tehát csak nagyobb költségekbe verjük magunkat, hiszen címkéink gyorsabban kopnak, gyakrabban kell nyomtatnunk, és a silány kellékanyagok miatt eszközeink jóval hamarabb meghibásodhatnak, mintha a drágább, ámde hibátlan minőségű címkét és festéket használnánk.

Honnan tudom, hogy minőségi kellékanyagot vásárolok?

A nyomtatókellékek piaca meglehetősen nagy, így sokan úgy gondolják, nehéz megtalálni az igazán jó minőségű, mégis megfizethető árú anyagokat. Alapvetően pedig egyáltalán nem nehéz kiigazodni a sűrűben, egyszerűen csak akad néhány apróság, amelyre a vásárlás során érdemes odafigyelni.

Lehetőleg kerüljük például a túlzottan olcsó, utángyártott termékeket. Ezek ugyanis az esetek többségében nem a minőségükről híresek, egyszerűen csak arról, hogy gyors és olcsó alternatívát jelentenek az éppen kifogyott kellékanyagok pótlására.

Érdemes mindig olyan megbízható gyártók termékeit választani, akiknek a neve a szakmán belül jól ismert, hiszen ez azt jelenti, hogy az általuk produkált minőségre nincs panasz.

A nyomtatók piacán leginkább a Zebra és a Honeywell neve számítanak garanciának. De említhetnénk például az Intermec nyomtatókellékeit is, melyek közül webáruházunkban mindenki kedvére válogathat, akinek nyomtatója mellé megbízható, minőségi, és hosszútávon kifizetődő kellékanyagokra van szüksége.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés