Így segít növelni egy mobil nyomtató a produktivitást

Így segít növelni egy mobil nyomtató a produktivitást

Tudta, hogy egy átlagos raktári dolgozó sokkal több lépést tesz meg naponta, mint ami feltétlenül szükséges lenne az eredményes munka érdekében?

A felesleges séta pedig egyszerre megterhelő és rendkívül rossz hatással van a termelékenységre is. A megfelelő eszközök használatával azonban ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető.

A helyhez kötöttség hátrányai

A nagyobb raktárak és gyárak többsége olyan ipari címkenyomtatót használ, mely helyhez kötött, ez pedig esetben negatív hatással lehet a munka sebességére és hatékonyságára. Minél messzebb van ugyanis a nyomtató az aktuális munka helyétől, annál több időt vesz igénybe a mozgás és egy újabb adag címke beszerzése.

A dolgozóknak vagy sokat kell ingázniuk annak érdekében, hogy haladni tudjanak munkájukkal, vagy előre tervezve, nagy mennyiségben kell címkéket nyomtatniuk, aminek sok esetben felesleges pazarlás a vége. A problémára azonban szerencsére van megoldás, hiszen manapság a legtöbb, raktárban használatos eszköz mobilizálható, beleértve természetesen a vonalkód olvasókat és a címkenyomtatókat is. 

Mobilizációra fel!

Az egyik legjobb alternatívát a hordozható címkenyomtatók jelentik, melyek vezeték nélküli kialakítása lehetővé teszi azt, hogy akkor és ott használjuk őket, ahol épp szükségünk van rájuk. Ezek az eszközök kiválóan alkalmasak a raktárban tárolt dobozok, árucikkek jelölésére, abban az esetben, ha nincs szükségünk napi szinten ipari mennyiségű címke nyomtatására.

A Zebra olyan eszközei, mint a ZQ200 mobilnyomtató hosszú távon megbízható alternatívát jelentenek azok számára, akik kisebb, vagy közepes méretű raktárakban, üzletekben dolgoznak, és a darabszám helyett inkább a mobilitás jelent számukra kiemelkedő szempontot a munka során.

Azoknak sem kell aggódnia persze, akik a mobileszközök teljesítőképessége feletti címkemennyiségben gondolkodnak. Jó megoldást jelenthet ugyanis az ipari címkenyomtatók mobilizálása, melynek a Zebra szakmai blogja a közelmúltban külön bejegyzést szentelt.

A cikk összefoglalja azt, hogy gyakorlatilag bármilyen, raktári vagy ipari munka során használt eszköz mozgatására lehetőségünk van egy olyan mobil munkaállomás segítségével, mely képes biztosítani az üzemeltetéshez szükséges áramforrást és internet-kapcsolatot. Az ilyen munkaállomás-megoldások lehetővé bármilyen méretű nyomtató felszerelését lehetővé teszik, kiegészítve akár egy akár számítógéppel, szkennerrel, vagy bármilyen más, a munkához szükséges eszközzel. Mindezt annak érdekében, hogy mobilissá tegyék az egyébként olyan, helyhez kötötten végezhető feladatokat, mint az ipari mennyiségű címkenyomtatás.

Ilyen módon nem vagyunk a kézi mobileszközök kisebb teljesítményére utalva, a dolgozóknak pedig nem kell feleslegesen fel-alá járkálniuk a nyomtató és az aktuális munkaállomás között, ami hosszabb távon a produktivitás jelentős növekedését eredményezheti.

Melyik megoldást válasszuk?

Abban az esetben, ha egy kisebb, vagy közepes méretű raktárról beszélünk, nem feltétlenül van szükségünk ipari megoldásokra, még akkor sem, ha alapvetően sok címkét kell napi szinten nyomtatnunk. Ezekben az esetekben elegendő 2-3 mobil címkenyomtató, melyek segítségével dolgozóink képesek a gördülékeny, mobilis munkavégzésre.

Abban az esetben azonban, ha napi szinten több ezer címke nyomtatásáról beszélünk, és az sem mindegy, milyen felületre, milyen méretben készülnek a matricák, már fontos, hogy ipari megoldásban gondolkodjunk. Ahogyan az a Zebra korábban említett cikkéből is kiderül, az alapvetően rögzített eszközök mobilizálása sem lehetetlen, egyszerűen csak megkíván némi találékonyságot, és extra befektetést.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés