Címkenyomtatót! Na de milyen technológiát válasszak?

Címkenyomtatót! Na de milyen technológiát válasszak?

Termékeink címkézési folyamatának legfontosabb eleme maga a nyomtató, hiszen a céljainknak leginkább megfelelő címkéket speciálisan erre a célra fejlesztett eszközökkel tudjuk profi módon előállítani. A tökéletes nyomtató kiválasztásánál éppen ezért érdemes körültekintőnek lenni és több szempontot is figyelemben venni. A választott eszköz tulajdonságai fogják ugyanis meghatározni címkéink minőségét, és azt az összeget, melyet előállításukra kell szánnunk.

Milyen kritériumok alapján találhatjuk hát meg a számunkra leginkább megfelelő címkenyomtatót?

A nyomtatás módja

Annak tükrében, hogy milyen élettartamú, és milyen felületen használható címkéket szeretnénk készíteni, többféle, különböző technológiával működő nyomtató közül választhatunk. A direkt-termál nyomtatókat az alacsonyabb minőségi elvárások mellett is használható, rövidebb életciklusú címkék készítéséhez ajánljuk, míg a termál-transzfer nyomtatók az idővel és a környezeti hatásokkal szemben is ellenálló etikettek készítésére alkalmasak.

Felhasználási környezet és darabszám

A választott nyomtató típusa attól is függhet, hogy a mindennapok során milyen környezetben szeretnénk az eszközt, valamint az előállított címkéket használni, illetve naponta átlagosan hány etikett nyomtatását tervezzük. A kisebb, hétköznapi felhasználásra tervezett nyomtatók lassabban dolgoznak, éppen ezért kevesebb címke előállítására használhatók, mint az ipari felhasználásra tervezett társaik, melyekkel naponta akár tízezer feletti darabszám is könnyedén előállítható. Ezen túl az átlagos asztali nyomtatók főként olyan címkék előállítására alkalmasak, melyeket csak az extrém körülményektől védett helyeken tudunk alkalmazni. Ezzel szemben a közép kategóriás eszközök közt már olyanokkal is találkozhatunk, melyek képesek a tartós időjárási viszontagságoknak, a vegyszereknek, illetve az egyéb, makacs szennyeződéseknek is ellenálló címkék előállítására.

Webáruházunkban asztali, közép kategóriás, illetve ipari nyomtatók közül is válogathat, melyek mind minőségben, mind teljesítményben hatékonyan alkalmazkodnak az Ön által támasztott, speciális igényekhez.

Minőség

Tervezett címkéink felbontása, valamint mérete is nagyban befolyásolhatja az általunk választott eszköz típusát. Míg részletes grafika esetén érdemes magasabb felbontású, legalább 300 dpi-s nyomtató választanunk, addig egyszerűbb, szöveggel vagy vonalkódokkal ellátott matricák esetében pedig a 200 dpi is megfelelő lehet. A címkék méretezése esetén érdemes figyelembe vennünk, hogy a legtöbb irodai és közép kategóriás etikett-nyomtató maximálisan a 104 mm-es formátumot támogatja.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés