Utángyártott vagy gyári nyomtatófejet válasszak?

Utángyártott vagy gyári nyomtatófejet válasszak?

Az e-kereskedelem fellendülésének köszönhetően egyre gyakrabban botlunk olyan webáruházakba, melyek olcsó és gyors megoldást ígérnek problémáinkra. Ilyen az utángyártott alkatrészek piaca is, melyen gyakorta futhatunk bele nyomtatóinkhoz gyanúsan olcsón kínált tartozékokba.

Az utángyártott nyomtatókellékek többsége az olcsó ár miatt sokak számára jó döntésnek tűnhet. Hosszabb távon azonban nem érdemes kísérletezni velük. Pláne nem olyan, fontos alkatrészekkel, mint a nyomtatófej. Hogy miért nem, most megmutatjuk!

Nem véletlenül drága

Sokan panaszkodnak arra, hogy az ipari nyomtatók alkatrészei drágán pótolhatók. A legtöbben ilyenkor úgy gondolják, a gyári megoldások esetében csak a brand-et kell megfizetniük, és az olcsó, névtelen alternatívák is legalább annyira jó minőségűek, mint a nyomtatónk márkajelzéséhez gyártott, speciális alkatrészek.

Ez a feltételezés azonban az esetek többségében egyszerűen nem állja meg a helyét.

Előfordulhat, hogy bizonyos utángyártott termékek első ránézésre kompatibilisek eszközeinkkel, azonban a megrendelés után kiderül, hogy szinte használhatatlanok. A márkajelzés nélküli, olcsó nyomtatófejekkel például több probléma is felmerülhet a használat során.

Az ilyen, utángyártott eszközöknek általában gyengébb a nyomtatási minősége, jelentősen több festéket fogyasztanak, és nehezebbé, valamint költségesebbé is teszik gépeink karbantartását. Ez jelentősen ronthatja cégünk produktivitását, és a munkafolyamatok hossza mellett a költségeket is komolyan megnövelheti.

Arról már nem is beszélve, hogy az ismeretlen gyártótól származó tartozékoknak az élettartama is rövidebb, mint a bevizsgált gyári alkatrészeké. Éppen ezért hiába juthatunk hozzájuk olcsóbban, hiszen gyakrabban kell őket cserélnünk, ami végeredményben jóval magasabb költségeket is eredményezhet, mintha alapvetően minőségi alkatrészt vásároltunk volna.

Természetesen való igaz, hogy a gyári megoldások nem olcsóak, azonban az ár sok esetben a minőségi munka jele. Melyet, ha ipari körülmények közt szeretnénk dolgozni, és mi magunk is minőségi munkát szeretnénk végezni, érdemes minden esetben megfizetnünk.

Nem minden utángyártott bóvli

Az utángyártott alkatrészek között is találhatunk természetesen olyat, mely jó minőséget képvisel. Érdemes azonban körültekintően megválasztanunk, milyen alkatrészt helyezünk ipari nyomtatónkba. Abban az esetben ugyanis, ha nem megfelelő minőségű alkatrészt választunk.

Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a nyomtatási minőség romlása mellett hosszabb távon is kárt tehetünk az eszközben.

Jobb biztosra menni

Ha igazán megbízható megoldást keresünk, érdemes az ellenőrzött gyári alkatrészek mellett döntenünk. Ezek ugyanis minden esetben szavatolják a tökéletes minőséget, és ami különösen fontos: használatukkal az eszközeinkre vonatkozó garancia sem csorbul!

A spórolás miatt ugyanis csak nagyobb költségekbe verjük magunkat. Címkéink gyorsabban kopnak, gyakrabban kell nyomtatnunk, és a silány kellékanyagok miatt eszközeink jóval hamarabb meghibásodhatnak,

Ha te is szeretnéd tehát, hogy nyomtatód a lehető legjobb színvonalat és hosszútávon is jó befektetésnek bizonyuljon, érdemes mindig a gyári alkatrészek által biztosított minőséget választanod.

Webáruházunkban a legjobb kellékanyagok mellett az eredeti, legjobb gyártóktól származó ipari címkenyomtatók és gyári kellékeik is megtalálhatók.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés