Tisztázzuk a címke nyomtatókat és a kellékanyagokat felhasználási területek szerint

Tisztázzuk a címke nyomtatókat és a kellékanyagokat felhasználási területek szerint

Címkenyomtatók bármilyen alkalmazáshoz

Számos vállalkozás thermo címkenyomtatót vásárol egy konkrét feladat szem előtt tartásával, például szállítási vagy termékcímkézéssel. A thermo nyomtató azonban sokkal szélesebb körben alkalmazható! Valójában a címkenyomtató számos különböző módon működhet, amelyek segítenek csökkenteni a költségeket és javítani az üzleti folyamatokat.

Címkék és változó média

A címke egy egyszerű és költséghatékony nyomkövető eszköz, amely segít azonosítani valamit. Címkékkel bármit felismerhet a termékekből és eszközökből, az alkalmazottak vagy a betegek számára. De a média egyszerű megváltoztatásával és néhány kiigazítással a címkenyomtatót számos más nyomtatási alkalmazáshoz használhatja. Vessünk egy pillantást néhányra közülük. De először egy fontos megjegyzés, melyet célszerű szem előtt tartani: amikor kicseréli a médiát, ne felejtse el használni a tervezőszoftvert olyan sablon létrehozásához, amely megegyezik az új média méretével és stílusával (pl. A képek, a vonalkódok és a szöveges objektumok elrendezése, hogy megfeleljen a sajátos igényeinek).

Termékcímkézés

A termék címkézése messze a címkenyomtató egyik leggyakoribb felhasználási területe. A termékcímkézés bármi lehet a EAN13 (vonalkód) címkézéstől a termékazonosítókig és akár az összetevők címkéiig. Bár a vonalkódokat leginkább a termék címkézésére használják, sok más típusú címkét is előállíthat a thermál nyomtatóval. Például az összetevők listái, a lejárati dátumok, valamint a speciális figyelmeztetések és utasítások mindegyike megegyezhet olyan termékekkel, amelyek ugyanazt a hőnyomtatót használják, mint amelyet EAN13 vonalkódos címkék készítéséhez használ. Függetlenül attól, hogy milyen típusú, a thermál nyomtató könnyen létrehozhat címkéket az egyes termékekhez, illetve a dobozokhoz. A termékcímkéknek a termék értékesítési helyéig, vagy esetleg a termék teljes élettartamáig kell tartaniuk. Mivel a legtöbb termék nem lesz kemény vagy durva használatnak kitéve, a szabványos papírcímke lesz a leginkább gazdaságos választás. A címke eltarthatósága miatt a legjobb választás a hőátviteles papír használata, mivel ez olyan tartós címkét biztosít, amelyről idővel nem fog eltűni a nyomat.

Válassza ki a megfelelő címke kellékanyagot a megfelelő festékszalaggal, és minőségi időtálló termékcímkét nyomtathat.

Termékcímkézés > Hőátadás papír címkék > WAX festékszalag

Eszközcímkézés

Az eszközkövetés olyan folyamat, amelyet szinte minden vállalkozásnak szüksége van, de gyakran nehézségekbe ütközik. Akár az irodában található PC-k és nyomtatók, akár a gyárban használt eszközök és gépek, az eszközök minden üzletág létfontosságú részét képezik. Az eszközkezelés lehetővé teszi, hogy hatékonyan kihasználhassa, karbantarthassa és helyettesítse a szükséges eszközöket napi rendszerességgel. Az eszközkövetés első lépése annak biztosítása, hogy minden tétel külön megjelölve legyen. Minden eszközön egy azonosítóval egyszerűen nyomon követheti az egyes elemeket. A helyeket (pl. Szobákat, polcokat, állványokat stb.) is azonosítja, amelyekben az eszközök találhatók. A thermál címkenyomtatók tökéletes megoldást jelentenek az eszközcímkézésre, mivel különböző papírokon nyomtathatnak a normál papíron túl. Mivel az eszközök olyan tárgyak, amelyeket rendszeresen használnak, gyakran tisztítják, és akár robusztus vagy kültéri környezetben is használhatók, a műanyag címkék használata a megfelelő választás.

Eszközök címkézése (beltéri) > Polipropilén címkék > WAX / RESIN festékszalag
Eszközök címkézése (masszív / kültéri) > Poliészter címkék > RESIN festékszalag

Szállítmányozási címkézés

A legelterjettebb szállítmányozási címkék thermál nyomtatókkal készültek, melyet bármely típusú tekercses címke nyomtató képes megnyomtatni. A hőnyomtatók sok szempontból nagyon népszerűek, mivel könnyen használhatóak és költséghatékonyak a szállítmányozási címkék nyomtatásához. Sok vállalat azonban nem veszi észre, hogy a címkenyomtató képes egyéb címke nyomtatására is, amely része a szállítási folyamatnak. A csomag címke, a visszárú címke és a raktár címkék mindegyike létrehozható a szállítmányozási nyomtatóval. Egyszerűen töltsön be különböző méretű címkéket az adott szállítmányozási feladathoz, és készen is áll a nyomtatásra. A szállítmányozási címkéknek néhány hét használatig ellen kell állniuk, miközben a szállítmány az úton van. Tekintettel erre a korlátozott élettartamra, a direkt termál címkék a legjobb választás jelen esetben. Mindig kiváló minőségű, könnyen beolvasható címkéket készít, de minimális költséggel, mivel nincs szükség szalagra.

Szállítmányozási címkézés > Közvetlen hőpapír címkék > Nincs festékszalag

Bizonylat nyomtatás

Miközben a nyomtatót címkézéshez használhatja, a nyomtató technikailag bármilyen papírra nyomtathat. A kiskereskedelemben valójában ugyanaz a közvetlen hőpapír használata kifizetődő mint, amellyekből a szállítmányozási címkék származnak. Egy gyors média csere egy címke tekercsről egy folyamatos papírhengerre, és készen áll a jó minőségű bizonylatok előállítására. Egyetlen nyomtatóval kezelheti az összes címkézési és bizonylat nyomtatási igényt. Hőnyomtató használata a bevételezési folyamatokhoz szintén nagyobb méret opció előnye. A dedikált bizonylat nyomtatók 3 nyomtatási szélességre korlátozódnak, míg a címkenyomtatók szabványa 4-re van korlátozva. Ez a hozzáadott plusz 1 hüvelyk szélesebb bevitelt tesz lehetővé, amely több információt és kevesebb papír használatát eredményezi. Mivel az bizonylat papír közvetlen hőálló (nem igényel szalagot), csak telepítse az új papírtekercset, válassza ki a címkenyomtatót POS szoftverbeállításaiban, és kezdje el a bizonylat nyomtatást.

Bizonylat nyomtatás > Közvetlen hőfogadási papír> Nincs festékszalag

A látogatói azonosító címkézése

A biztonság ma minden vállalat számára nagy aggodalomra ad okot. Ha napi rendszerességgel látogatók érkeznek a telephelyére, tudnia kell azonosítani és nyomon követni őket. Egyszerű azonosíthatóság megadását minden látogató számára biztosítania kell. Az ideiglenes célokra, mint például a látogatók számára történő használat, a címke a leghatékonyabb módszer. Tekintettel a címkén felmerülő alacsony költségekre, a thermál nyomtató gyors és egyszerű megoldás az eldobható azonosítók előállításához. Az alapvető kézzel írt címkékkel összehasonlítva a nyomtatott címke sokkal nehezebb létrehozni, és rövidebb létrehozási időt eredményez a nagyobb biztonság érdekében. A műanyag azonosító kártyák hasonló biztonságot nyújtanak, de sokkal költségesebbek, és ha újra felhasználják őket, akkor egy újabb feladatot kezelnek. A thermál nyomtatók költséghatékony és minőségi módot nyújtanak Önnek a címkén szereplő minden látogatóról. A nyomtató gyors nyomtatási sebességének köszönhetően a látogató bejelentkezési folyamata is egyszerűbbé válik.

Látogatói azonosító > Közvetlen hőpapír címkék > Nincs festékszalag

Csuklópántos nyomtatás

Mindannyian találkoztunk a karszalagokkal, miközben egy koncerten részt vettünk, víziparkba megyünk, vagy meglátogattunk egy kórházat. Tartós és eldobható eszköz, amely könnyen azonosítja az embert. Bár gyakran csak színkódoltak, a vonalkódok használata és az egyéni nyomtatott szöveg további biztonságot és nyomkövetési képességet biztosítanak. Ahelyett, hogy olyan előre gyártott karszalagokat vásárolna (amelyek nem kínálnak testreszabást színen kívül), vagy egy dedikált karszalagos nyomtatóba fektetnek be, a thermál címkenyomtató használható. Hozzon létre egyedi, testre szabott karszalagokat olyan egyszerűen, mint a már jól ismert címkéket. Nem lehetne egyszerűbbé tenni a csuklószalagot egy céges rendezvényen vagy a betegek bejelentkezésénél. Noha rövid ideig használják őket, a csuklópántoknak elég erősnek kell lenni ahhoz, hogy kezelni tudja az ember viselésének kopását. Rendelkezik mind a közvetlen hő-polipropilén (beltéri használatra), mind a thermal transzfer poliészter anyaggal (kültéri használatra). Egyszerűen változtassa meg a médiát, módosítsa a tervezési beállításokat, és elkezdheti a teljes testreszabható csuklópánt-azonosítót készíteni.

Karszalagok (beltéri) > Poliproilén karszalagok > Nincs festékszalag Karszalagok (masszív / kültéri)> Poliészter karszalagok> Resin festékszalag

Hozza ki a legtöbbet a nyomtatójából

A vállalkozások folyamatosan nyomást gyakorolnak a termelékenység fenntartására, miközben minimális szinten tartják a költségeket. Csinálhat kevesebbet a nap mottójával. Az olyan technológiának használata, amelyet már több célra kell használni, egyszerű, de gyakran figyelmen kívül hagyott eszköz a nagyobb hatékonyság érdekében. A termál nyomtatók tökéletes példája annak a technológianak, amelyet számos alkalmazáshoz ki lehet használni.
Mindössze annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a benne tárolt médiát, és már készen is áll arra, hogy a befektetés a különböző nyomtatási igényekhez igazodjon.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés