Sose érje meglepetés munka közben! Mindig legyen egy „B terv”, ha lemerül az akkumulátor

Sose érje meglepetés munka közben! Mindig legyen egy „B terv”, ha lemerül az akkumulátor

A hordozható okoseszközök egyik nagy hátránya, hogy akkumulátoraik sok esetben jóval gyorsabban merülnek, mint a hagyományos mobiltelefonok, vagy analóg munkaeszközök áramforrásai. Ez terepi munkavégzés során kellemetlen szituációkat képes előidézni.

Sokan nem is gondolnák, a gyenge töltöttségű, vagy szimplán hibás akkumulátorok milyen nagy kiesést okozhatnak a produktivitás terén, azonban több kutatás is bebizonyította, hogy a mobileszközök váratlan lemerülése egy terepi munkával foglalkozó cégnek hosszabb távon akár komoly anyagi károkat is jelenthet.

Éppen ezért fontos, hogy mindig legyen egy „B tervünk” arra az esetre, ha eszközeink akkumulátora munkavégzés közben váratlanul lemerülne, vagy rosszabb esetben meghibásodna.

Figyeljünk a töltés módjára

Rengeteg oka lehet annak, hogy egy eleinte jól működő akkumulátor egyre kisebb teljesítmény produkálására képes, és intenzív használat mellett akár órák alatt lemerülhet. A probléma legfőbb forrása azonban nem más, mint a túlzottan gyakori, vagy épp indokolatlanul sok ideig tartó töltés, ami rendkívül hamar képes egy tökéletesen működő akkumulátort is tönkretenni.

Okoseszközeink áramforrásai az esetek többségében lítium alapú akkumulátorok, melyek sem a túlzott töltöttséget, sem a minimális töltöttség alá történő merülést nem viselik túlzottan nagyvonalúan. A lítium alapú akkumulátorokat sosem érdemes 100%-ra tölteni, de azt sem szabad hagynunk, hogy azok 0%-ig merüljenek.

Az ideális töltöttség általában 40 és 80 százalék között mozog, amennyiben pedig ezt betartjuk, jóval hosszabb élettartamra számíthatunk, mintha áramforrásainkat túlzottan gyakran töltenénk, vagy ami a legrosszabb lehet: töltőn felejtenénk készülékeinket egész éjszakára.

Legyen nálunk mentőöv

Az okoseszközök elterjedésével az elmúlt évtizedben megjelent az igény arra, hogy tabletjeinket, telefonjainkat, vagy épp hordozható munkaeszközeinket mozgás közben is tölteni tudjuk. Akár olyan területen is, ahol nincs lehetőségünk arra, hogy központi áramforráshoz csatlakoztassuk őket.

A powerbank olyan hordozató energiatároló, melyet épp abból a célból fejlesztettek ki, hogy az ilyen kellemetlen, nem várt szituációkat elkerülhetővé tegye. Egy powerbank segítségével készülékeinket bárhol, bármikor feltölthetjük, és olyan energialöketet adhatunk nekik, melynek segítségével hatékonyan megelőzhető az épp végzett munkafolyamat megszakadása.

A powerbank használata egyszerű és effektív, azonban mellette is érdemes felkészültnek lennünk: nem árt az sem, ha a meglepetések elkerülése végett egy plusz akkumulátort is tartunk magunknál a kesztyűtartóban.

Ez már csak azért is fontos, mert a legjobb minőségű akkumulátor is fogyócikknek számít, ami azt jelenti, hogy teljesítménye a legnagyobb odafigyelés mellett is csökkenhet. Egy idő után sajnos elkerülhetetlen, hogy kevesebb töltést vegyen fel, mint amennyi eszközeink hosszabb távú üzemben tartásához szükséges lehet.

Csak minőségi termékekben bízzunk

Érdemes azt is megemlítenünk, hogy az olcsó, utángyártott eszközök sok esetben nem jelentenek megfelelő megoldást a problémáinkra. A megbízható márkanevek által készített termékek élettartama jóval hosszabb, legyen szó akár akkumulátorokról, akár egyéb eszközökről. Eáadásul az esetek kilencven százalékában a márkaboltoktól vásárolt árucikkekre az eladó garanciát is vállal.

Az olyan hordozható eszközök esetében, mint a raktári vagy terepi munka során használt mobil számítógépek, rendkívül fontos, hogy megbízható forrásból, az ipar ismert és elismert gyártóitól származzanak. A Datalogic, a Honeywell, valamint a Zebra mobileszközei kifejezetten nagy igénybevételre, a munkáltatók és dolgozóik igényeire szabva kerültek kialakításra, éppen ezért a gyártók akkumulátoraikat is a magas fokú, napi igénybevételre tervezték.

Üzletünkben nem csak ezek közül a csúcsminőségű eszközök közül, de a hozzájuk tartozó kiegészítők széles skálájából is kedvére válogathat!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés