Erre figyelj oda, mielőtt ipari címkenyomtatót vásárolnál

A megfelelő címkenyomtató kiválasztása leginkább attól függ, milyen munkakörnyezetben szeretnénk használni leendő eszközünket. Egészen más technológiára van szükségünk például egy kisebb, vegyi anyagokkal dolgozó raktárban, mint egy nagyobb, élelmiszeripari termékeket csomagoló üzemben. Mennyiségben és minőségben is mások a követelmények, a meglehetősen nagy piaci kínálat pedig egyre nehezebbé teszi a tökéletes eszköz kiválasztását.

Az alábbi bejegyzésben szeretnénk némi segítséget nyújtani azzal kapcsolatban, hogy milyen alapvető dolgokra érdemes odafigyelni azelőtt, hogy kiválasztanánk a céljainknak leginkább megfelelő címkenyomtatót, és megmutatjuk azt, melyek azok a tulajdonságok, melyek a legjobb ipari megoldások esetében elengedhetetlennek tekinthetők.

Ha a cél a tökéletes minőségű címke

Mielőtt címkenyomtatót vásárolnánk, fontos tudnunk, jövendőbeli címkéinket milyen környezetben, milyen igénybevétel mellett szeretnénk használni.

A hétköznapi, bolti vagy irodai felhasználás esetén elég lehet egy kizárólag papíralapú címkére dolgozó, tintasugaras nyomtató is, azonban a komolyabb, raktári igénybevétel, vagy az extrém körülmények közt történő ipari, esetleg egészségügyi felhasználás már jóval komolyabb, speciális megoldást igényel.

Minél szélsőségesebb körülménynek közt dolgozunk ugyanis, annál jobban oda kell figyelnünk arra, hogy matricáink tartós anyagból készüljenek, és olyan nyomtatót vásároljunk, melyekkel akár a speciális címkék is könnyen kivitelezhetők.
Az ipari nyomtatók egyik legjobb tulajdonsága, hogy többféle kellékanyaggal is képesek dolgozni, egyes modellek pedig a nyomtatást több méretben, 12mm-től akár 200mm-ig is támogatják.

Az ipari címkenyomtató legfontosabb tulajdonsága: a terhelhetőség

Amellett, hogy milyen alapanyagra tervezzük a nyomtatást, rendkívül fontos az is, hogy naponta milyen mennyiségben, milyen gyorsasággal szeretnénk legyártani a céljainknak megfelelő címkéket.

Akadnak olyan üzletek és raktárak, ahol naponta alig szükséges több, mint 10-20 darab árcímke vagy vonalkód kinyomtatása, azonban a nagyobb gyárakban vagy logisztikai cégeknél ez a szám akár a százszorosára, vagy ezerszeresére is könnyedén megugorhat. Ilyenkor a minőség mellett rengeteget számít a gyorsaság, valamint az általunk választott eszköz terhelhetősége is döntő fontosságúvá válik.

A kisebb igényeknek tökéletesen megfelelnek a belépő szintű asztali címkenyomtatók, vagy akár a mobil printerek is, míg az ipari felhasználásra már a kifejezetten nagy terhelhetőségű, speciális eszközök ajánlottak, melyek naponta néhány ezres, vagy akár százezres nagyságrendű nyomtatásra is hibátlanul alkalmazhatók.

A címkenyomtató szoftveres és hardveres kompatibilitása

Ha vállalkozásunk eszközkészletét új nyomtatóval szeretnénk bővíteni, érdemes tájékozódnunk azzal kapcsolatban, hogy a kinézett eszköz kompatibilis-e jelenleg használt hardvereinkkel és szoftvereinkkel. Előfordulhat ugyanis, hogy az újabb technológiák már nem támogatják a régi, tíz-húsz évvel ezelőtt alkalmazott megoldásokat.

A csatlakoztatott számítógépek és egyéb eszközök kompatibilitása mellett arra is érdemes odafigyelnünk, hogy nyomtatónkhoz mindig a hozzá illő, céljainknak megfelelő címkéket és kellékanyagokat használjuk, habár, mint azt korábban már említettük, az ipari megoldások nagy előnye, hogy többféle minőségű és méretű alapanyaggal egyaránt képesek arra, hogy időtálló és minőségi munkát végezzenek.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés