Így válaszd ki a tökéletes címkenyomtatót kültéri használatra

Ha termékeink, alapanyagaink, vagy bármi egyéb munkaeszközünk felcímkézésre kerül a sor, először is el kell döntenünk, kültéren, vagy beltéren szeretnénk-e tárolni és használni az adott tárgyat. A kültéri címkézés más technológiát igényel, a nem beltéri használatra tervezett címkenyomtatók pedig más alapanyagokkal, más hatásfokkal dolgoznak, mint beltéri társaik.

Az alábbiakban bemutatjuk, miben különböznek a külterületen használt címkék a beltériektől, és milyen nyomtatót érdemes választani a tökéletes, tartós minőségű címke elérése érdekében.

Más környezeti tényezők, más igények

A kültéri és beltéri címkék használata közti különbséget nagy valószínűséggel nem kell túlmagyaráznunk. Mivel a beltéri címkéket általában üzletekben, raktárakban, vagy irodákban alkalmazzák, így azok nincsenek az időjárás változásainak, extrém körülményeinek olyan mértékben kitéve, mint kültéren használt társaik.

Ilyen módon a beltéri címkék készítése során kevésbé strapabíró alapanyagot, kisebb teljesítményű nyomtatót is használhatunk, nem feltétlenül kell a legdrágább, legkomolyabb technológiára beruháznunk. Gyártásukra felhasználástól függően jó megoldást jelenthet akár egy tintasugaras nyomtató is, komolyabb igénybevétel esetén azonban már érdemes a thermál nyomtatók, vagy az asztali tekercses címkenyomtatók beszerzését is megfontolni.

Külterületen a helyzet azonban már merőben más. Ha címkéinket alávetjük az időjárás szeszélyeinek, esetlegesen a munkánkból adódóan hamar piszkolódhatnak, sérülhetnek, akkor már érdemes olyan eszközt vásárolnunk, mely strapabíró alapanyagokkal, hibátlan minőségben dolgozik, és garantálja az időtálló végeredményt. 

Legjobb alternatíva az ipari megoldás

Hogy mi mellett döntünk, az a kültéri címkék esetében is legfőképp igényeinktől függ. A megoldás változó lehet, bizonyos tekercses címkenyomtatók is kiválóan alkalmasak lehetnek a feladat ellátására.

Ezek felhasználásával tartós, az időjárási viszontagságoknak ellenáll címkéket készíthetünk, de ha munkánk során például vegyszerekkel dolgozunk, akkor akár a speciális, ipari megoldás mellett is dönthetünk.

A kültéri nyomtatás céljára leginkább az olyan eszközök felelnek meg, mint a Zebra ZQ510, melyet a gyártó kifejezetten kültéri használatra, valamint a vegyiparban, gyógyszeriparban történő alkalmazásra tervezett. Az ilyen nyomtatók legfőbb erénye, hogy nem csak egyszerű papírra vagy thermál szalagra dolgozhatunk velük, és a nyomtatáshoz használt festékük is ellenáll az extrém környezeti hatásoknak.

Ha pedig munkánk megköveteli, hogy címkéink az időjárási viszontagságok mellett olyan extrém körülményeknek is ellenálljanak, mint az olaj- vagy a savszennynezés, mindenképp speciális, ipari nyomtatóban, és strapabíró, műanyag alapú címkék alkalmazásában kell gondolkodnunk, nem csak azért, mert ezek praktikusabbak, hanem azért is, mert munkavédelem szempontjából nélkülözhetetlenek.

Ne hagyjuk, hogy az ár befolyásoljon

Habár a kültéren is alkalmazható címkenyomtatók ára lényegesen magasabb lehet, mint az egyszerű, beltéren használatos, asztali társaiké, ne hagyjuk, hogy vásárlás során kizárólag az ár befolyásolja döntésünket.

Az ipari munkakörök általában megkövetelik a dolgozók biztonságát, és egy rossz minőségű, kopott vagy olvashatatlan címke rengeteg büntetést vonhat maga után. Arról nem is beszélve, hogy rosszabb esetben komoly balesetet is okozhat, és saját testi épségünket, vagy akár dolgozóink életét is veszélyeztetheti!


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés