Tekercses etikett címke és festékszalag vásárlás

A vonalkódokat a kiskereskedelmi termékektől a betegekig akár katonai felszerelésig nyomon követik. Az alkalmazás megfelelő médiájának kiválasztása nehéz feladat lehet az alapanyag, a ragasztó és a méret opciók miatt. Bár egy papírcímke tökéletesen működik egy szabványos termékcímkénél, rosszul működik olyan alkalmazásban, ahol megpróbálja címkézni egy olyan eszközt, mint egy jármű. Egy ilyen felhasználásra a rugalmasabb műanyag címke jobban megfelelne. Ezenkívül néha a címkék nem feltétlenül a legmegfelelőbb választás az adott feladat megoldásához, például a csuklópántos betegek nyomon követése esetén.

A rendelkezésre álló kellékanyag típusok és anyagok széles választékával kihívást jelenthet az alkalmazásához legjobban illeszkedő megolás kiválasztása.

Az első lépés a megfelelő kellékanyag megtalálásához az egyedi igények azonosítása:
- Mit követ nyomon a vonalkód? Termékek, emberek, berendezések?
- Meddig használható a címke / karszalag?
- Milyen környezetbe kerül a kellékanyag?
- Milyen típusú felület kapcsolódik a kellékanyaghoz?

Ha meg tudja határozni, hogyan fogja használni a vonalkóddal ellátott médiát, akkor eldöntheti, hogy milyen típusú, alapanyagú és egyéb funkciókra van szüksége. A következő leírás megpróbál segíteni megérteni a kellékanyagvásárlási folyamatot, és meghatározni az Ön igényeinek leginkább megfelelő médiát.

Kellékanyag típusok

A megfelelő kellékanyag kiválasztásához az első lépés a megfelelő formai tényező meghatározása.
Bár a legtöbb alkalmazás valószínűleg tapadós címkét használ, vannak más kellékanyag típusok, amelyek jobban illeszkedhetnek az adott feladatokhoz.

Címkék

Amikor címkét emlegetünk akkor, a szabványos ragasztós matrica-médiáról beszélünk. Minden címkének van valamilyen ragasztója, és közvetlenül az eszközre, termékekre vagy felületre kell alkalmazni. A címkék messze a legelterjedtebb vonalkódmédiák a tervezés és a nyomtatás egyszerűsége és az eszközhöz való könnyű csatolás miatt. A címkék széles mérettartományban és ragasztóanyag-típusokban léteznek, hogy szinte bármilyen környezetbe illeszkedjenek.

Folyamatos szalagok

A fő különbség a címke és a folyamatos címke között a ragasztó hiánya. A folyamatos szalagok vastagabbak is, mint egy címke. A címkék egyik leggyakoribb felhasználási módja a ruházati textil címke. Minden olyan alkalmazásban, ahol sima felület nem áll rendelkezésre, más elemeket is használhat, mint pl .: tag vagy tűzőkapcsok, hogy csatoljon egy címkét, textil szalagot. Hasonlóképpen azok a alkalmazások, amelyeknél a vonalkódot egy elemről eltávolítani kell, anélkül, hogy ragasztóanyag maradna, előnyös lesz egy tag címke használatával.

Karszalagok

Karszalagok egy nagyon speciális lehetőség a vonalkódoláshoz, de a legmegfelelőbbek az emberek követésére, azonosítására. Általában egy címkét szoktak használni a ruhákon, de ez nem a legmegbízható lehetőség, hiszen valószínűleg egy idő után leesik.
A csuklópánt megbízható és könnyen használható eszköze annak, hogy vonalkódot adjon egy olyan személy számára akit azonosítani, nyomonkövetni szeretne.

Nyomtatás

A médiához szükséges időtartam függvényében 2 különböző nyomtatási technológia áll rendelkezésre. A nyomtatási módszer határozza meg, hogy mennyi ideig tart a tényleges nyomtatás a médiában.

Közvetlen termál hőnyomtatás

A közvetlen hőátvitel (DT) nem használ semmilyen tintát vagy szalagot a nyomtatáshoz. A nyomathordozó hőérzékeny réteggel van bevonva, amely színt vált a nyomtatók nyomtatófejével szemben. A nyomtatófej felmelegszik és lehűl a vonalkód-kialakításnak megfelelően, majd a nyomathordozóra nyomódik. Mivel a technológia szalag nélkül nyomtat, a közvetlen termál közeg egyszerűbb és alacsonyabb összköltséget jelent. A közvetlen hőátviteli módszer jelentős tárolási idővel rendelkeznek (kevesebb mint 1 év), de nem alkalmasak a hőnek, a közvetlen napsugárzásnak vagy a kopásnak kitett környezetben. A közvetlen hőmédián végzett nyomtatás még mindig éles képeket eredményez, jó szkennelési képességgel.
Minden rövid távú alkalmazáshoz, mint a szállítmányozási címkék, a közvetlen hő a leghatékonyabb megoldás.

Termál transzfer (hőátviteles) nyomtatás

A hőátadó közeg nincs hőérzékeny réteggel bevonva és szalagot igényel, amely megfelel az adott alapanyag típusnak. Ebben az esetben a szalagot lényegében megolvasztja a hordozóra, a vonalkód kialakításának mintáján. Míg a hőátadó kellékanyag 2 fogyóeszközt használ, és költségesebbnek tűnhet elsőre, de a hosszú távú előny költségmegtakarítást eredményezhet közvetlen hőnyomtatással szemben. A hőátviteli közeg nem csak a hő és a nedvesség hatásának van kitéve, de a kép kijavítható, így a nyomtatás a legtartósabb, hosszú élettartamú lehetőség. Mivel a színeket és a sűrűséget a szalag és a nyomtatók felbontása határozza meg, ez a módszer minden címkén megbízható nyomtatást eredményez.
Minden olyan alkalmazáshoz, amely hosszantartó (több mint 1 éves) és / vagy tartós címkét vagy csuklópántot igényel, a hőátadó kellékanyag a leginkább ajánlott.

Anyagtípus

Miután meghatározta a nyomathordozó típusát és a használt nyomtatási módszert, a következő lépés az, hogy meghatározza a használni kívánt anyagot. Három fő anyagfajta létezik, amelyek címkét, TAG-et vagy csuklópántot készíthetnek, és mindegyik a legmegfelelőbb a különböző környezetekben. Mindegyik anyag különböző szalagokat (festékeket) használ hőátviteli nyomtatás esetén.
Annak biztosítása, hogy a megfelelő szalagot használja az anyagtípus számára, biztosítja a legtisztább és leghosszabb nyomtatást.

Papír

A viasz (WAX) festékszalag a leggyakrabban használt anyag, mivel alacsony költségű és egyszerű a használata. A legtöbb alkalmazásnál helytálló a papír alapú kellékanyag, hacsak nem ipari vagy nagy nedvességtartalmú környezetben lesz felhasználva. A papírcímkék elszakadnak és megsérülhetnek, de hatékony eszköz lehet a termékek, a szállítmányok és egyéb beltéri alkalmazások számára.
Ha hőátadó papírt használ, viasz (WAX) festékszalagot kell használni.

Polipropilén

Viasz / gyanta festékszalag (WAX-RESIN) A polipropilén egy műanyag fajta, amely tökéletes megoldás azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek minőségibb anyagot igényelnek, miközben nincsenek kitéve a szabadban az időjárási tényezőnek vagy agresszív vegyi anyagokkal érintkezzéssel. A polipropilén vízálló és nem szakad. Nagyon illik az eszközcímkékhez, mivel könnyedén kitart az elem élettartamáig, és csak egy kicsit költségesebb, mint a papír.
Polipropilén hőátadás esetén viasz / gyanta festékszalagot (WAX-RESIN) kell használni.

Poliészter

A gyanta festékszalaggal (RESIN) a Poliészter címke a legszilárdabb anyag és legjobb választás extrém körülmények között, de az előállítási költségei ennek a párosításnak a legmagasabb. A kültéri használatot, a durva körülményeket vagy a vegyi anyagoknak való ellenállóképességet magában foglaló alkalmazások a poliészter számára a legalkalmasabbak. A poliészter körülbelül 5-6-szor költségebb, mint a papír, így tényleg csak akkor használható, ha a polipropilén vagy a papír nem fog bevállni. A járműcímkézés és a kémiai hordók címkézése például, amikor valóban szüksége lenne a poliészter tartósságára.
Ha hőátviteli poliészter médiumot használ, teljes gyanta festékszalagot (RESIN) kell használni.

Ragasztó, tapadó réteg

A ragasztó csak a címké esetén merül fel kérdésként, mivel a többi kellékanyag típus nem rendelkezik ragasztási jellemzőkkel. Bár a címkék túlnyomó többségét szabványos állandó ragasztóval használják, de több speciális eset létezik.

Normál ragasztó

A legtöbb címke akril álló ragasztót használ, amely kiválóan alkalmas a sima, tiszta felületekre történő felragasztásra. Amint ez a ragasztó teljesen felragadt a felületre, nehéz lesz eltávolítani, mert a folyamat során el fog szakadni a címke, vagy legalább annyi maradványt hagy.
A tartós ragasztó jól működik papírra, fára, üvegre, műanyagra és néhány fémre.

Visszaszedhető ragasztó

Az eltávolítható ragasztók nem ugyanolyan erősségűek vagy ragadósak, mint a tartós/normál ragasztók, mert ezek megkönnyítik a címke eltávolítását anélkül, hogy károsítaná őket. Leggyakrabban visszaszedhető ragasztót használnak, ha a címkét papírra vagy a termék dobozában helyezik el, amikor elkészültek a folyamattal. Néhány speciális árutermelési folyamat is igénybe veszi ezt a típusú ragasztót, hogy könnyen eltávolíthassanak egy árcímkét anélkül, hogy maradékot tartalmazna a terméken.

Erős/Tartós ragasztó

Tartós tapadás ragasztó egy olyan állandó ragasztó, amely extra kezdeti tapadást jelent. Ezt a típusú ragasztót általában olyan helyzetekben alkalmazzák, ahol nem rendelkezik tiszta, sima felület, szobahőmérséklet a címke felragasztásához. Ha címkéket használ a helyszínen egy piszkos környezetben, például egy építési munkaterületen, akkor egy nagy tapadású ragasztó biztosítja a címke kötését a felületre.

További kellékanyag funkciók

Bár a legfontosabb szolgáltatásokat lefedtük, hogy meghatározzuk, hogy megtaláljuk a megfelelő médiát a legtöbb alkalmazáshoz, van még pár lehetőségünk, amelyek nem olyan gyakoriak, de foglalkozniuk kell vele.
Az egyéni kellékanyag további meghatározást igényel, és egyszerűen csökkentheti vagy növelheti a megoldás teljes költségét.

Szín

A kellékanyag túlnyomó többsége üres fehér lesz, de különféle színek állnak rendelkezésre. Gyakran néhány méretű színes címke rendelkezésre áll készleten, de ha a kívánt méretet nem találja, akkor kérje személyre szabott árajánlatunkat.

Különleges formák

Minden állománycímke, TAG címke és csuklópánt téglalap vagy négyzet lesz. Ez nem azt jelenti, hogy más formák nem lehetségesek. Bizonyos alkalmazásokhoz egy kör alakú címke lehet, amely megkönnyíti az azonosítást vagy egy palack beillesztését. Vannak még "pillangó" alakú címkék az ékszer címkézésére, de minden téglalapon minden egyéb esetben egyedi kell legyen.

A megfelelő Vonalkód-címkék és festékszalagok megtalálása

A vonalkód kellékanyagok mai végtelen száma és lehetőségei mellett, kihívás lehet a megfelelő megtalálása. A típus meghatározásához, a hosszú élettartamhoz és a környezet használatához leírásunkkal megpróbáltunk segíteni a döntésben. Fontos, hogy szem előtt tartsuk, minden nyomtató különböző tekercs méretű médiát, címkét képes befogadni.
Bátran hívja tekercses címke, média szakértőinket - örömmel segítenek abban, hogy megtalálják a megfelelő kellékanyagot a nyomtató és az Ön igényei szerint.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés