Tökéletes nyomtató: a sebesség vagy a minőség a fontosabb?

Ha új címkenyomtató vásárlásra kerül a sor, igényeink a munkakörben történő felhasználástól függően változóak lehetnek. Bizonyos területeken fontos, hogy a nyomtatott címke jó minőségű és tartós legyen, máshol azonban inkább az eszköz gyorsasága, a naponta legyártható matricák mennyisége a számottevő.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, melyek azok a területek, ahol a minőség igazán lényeges, és milyen eszközökben érdemes gondolkodni, ha nem szeretnénk, hogy a sebesség a tökéletes nyomat rovására menjen.

Van, amikor csak a gyorsaság számít?

Akadnak olyan munkakörök, melyekben a címkék kizárólagosan ideiglenes jelölésre szolgálnak, néhány napos, vagy pár hetes felhasználásra készülnek. Bizonyos raktárakban vagy üzletekben ezért a minőségi címkenyomtatók helyett az olcsóbb, kevésbé jó nyomatokat produkáló eszközökkel is beérik.

Ezek azonban a legtöbb esetben csak átmeneti megoldást jelentenek, és nem feltétlenül kifizetődőek.

Akadnak olyan raktárak, ahol az olcsó nyomtatókból évente többet is elhasználnak, hiszen minél alacsonyabb egy eszköz ára, annál drágább a fenntartása, és annál több rejtett költség merülhet fel az üzemeltetése során.

Abban az esetben, ha a cél nagy mennyiségű címke rövid idő alatt történő gyártása, a leginkább az ipari felhasználásra tervezett címkenyomtatók használata ajánlott. Ezeket az eszközöket kifejezetten nagy igénybevételre tervezték, és az asztali alternatívákhoz képest sokkal nagyobb üzemidejű működtetésük lehetséges. 

Amikor a minőség is fontos

Olyan munkakörök is akadnak, ahol a nyomtató sebessége nem számottevő kérdés, a kész nyomatok minősége azonban annál inkább. Ilyen felhasználási területnek számít többek közt az egészségügy és a vegyipar is, de a logisztikában és a raktározásban is szükség lehet a kiemelkedően tartós, magas minőségű címkékre.

Az ilyen felhasználási területeken előfordulhat az, hogy a címkéknek különböző szabályoknak kell megfelelniük, így sem a nyomtatás sebessége, sem pedig a kész nyomatok száma nem mehet a minőség rovására.

Az egészségügyben például rendkívül komoly szabályok vonatkoznak az eszközök és gyógyszerek jelölésére szolgáló matricákra, így a Zebra külön a kórházak és gyógyszergyártók, gyógyszertárak számára tervezett eszközöket is forgalmaz.

A minőség természetesen a mindennapokban, egy kis üzlet is nagy jelentőséggel bírhat. Az ilyen célokra kiváló középkategóriás nyomtatók közül is választhatunk, melyek közül a legtöbb nem csak színvonal, de a mennyiség terén támasztott igényeket is képes maradéktalanul kielégíteni.

Miért kellene választani?

Bármenyire is hihetetlen, ma már nem feltétlenül kell a sebesség és a minőség között döntenünk. A legtöbb gyártó megfizethető áron kínál olyan eszközöket, melyek nagy igénybevétel mellett is képesek hibátlan, színvonalas nyomatokat produkálni. Legyen szó akár irodai, akár ipari felhasználásról.

Ha szeretnénk egyszerre nagy mennyiségű, mégis színvonalas matricát készíteni, ebben az esetben számunkra munkakörtől függően leginkábba a középkategóriás nyomtatók, vagy az ipari felhasználásra tervezett eszközök jelentik a tökéletes megoldást.

Webáruházunkban a tökéletes minőséget kínáló, asztali megoldásoktól kezdve, az igazán színvonalas, mégis nagy darabszámú címke legyártására alkalmas, ipari eszközökig minden megtalálható!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés