3+1 ok, ami miatt érdemes 2D szkennert választanod

3+1 ok, ami miatt érdemes 2D szkennert választanod

A képalapú vonalkód olvasók számos iparágban egyre gyorsabban fosztják meg trónjuktól a a lézerszkennereket. Nem véletlenül, hiszen nem csak megbízhatóbbak, de praktikusak is. Segítségével az újabb és a régebbi technológia egyaránt hatékonyan kezelhető.

Sokan azonban úgy vélik, az egydimenziós szkennerekről a 2D olvasókra történő váltás túlzottan költséges, ezért bele se vágnak a folyamatba. Ebben a bejegyzésben viszont mutatunk négy olyan érvet, melyek téged is meggyőznek majd arról, hogy itt az idő képalakú vonalkód olvasóra váltanod!

Több lehetőség

A 2D vonalkód olvasók alapvetően jobb megoldást jelentenek, mint 1D-s társaik, hiszen megvásárlásukkal két legyet üthetünk egy csapásra. Legyen ugyanis akármennyire jól működő és megbízható egy lézeres szkenner, sajnos csak hagyományos, egydimenziós vonalkódok dekódolására alkalmas. A 2D vonalkód olvasók azonban a specifikus kódok kezelése mellett szintén alkalmasak az 1D kódok dekódolására.

Pénzünkért cserébe tehát egy olyan, sokoldalú eszközt kapunk, mely hosszú távon biztosítja a fenntarthatóságot, hiszen a jól bevált, hagyományos technológia mellett a jövőt jelentő, modern megoldásokat is képes hatékonyan kezelni.

Jobb teljesítmény

A 2D szkennerek egyik legjobb tulajdonsága, hogy a sérült, vagy problémás felületen található vonalkódokat is nagyobb eséllyel képesek beolvasni, mint a lézeres vonalkód olvasók. Ez a működésük alapjául szolgáló képalkotó rendszernek, és a kódokról készült fotókat elemző algoritmusoknak köszönhető.

Mindezek mellett magasabb olvasási sebességet érhetünk el velük, így gyorsabban halad a munkavégzés és hatékonyan növelhető a produktivitás.

Többirányú kódolvasás

Míg a lézerszkennereket általában érdemes minél pontosabban a vonalkódra pozícionálnunk, addig a képalakú olvasók nagyobb távolságból, szinte bármilyen szögből képesek beolvasni és az adott kódot és dekódolni a tárolt információkat.

A készülékek autofókusszal és belső világítási megoldásokkal is rugalmasabbá és egyszerűbbé teszik a vonalkódok leolvasásának feladatát.

Hosszú távú fenntarthatóság

A kétdimenziós szkennerek jelenleg a legmodernebb technológiát képviselik a vonalkódos adminisztráció terén. Alacsony szervizköltségüknek köszönhetően hosszú távon jó megoldást jelentenek azoknak, akik nem szeretnék, hogy a fenntartás költségei magasak legyenek. Arról már nem is beszélve, hogy egy QR-kódokat és 1D vonalkódokat egyaránt kezelő mobil adatgyűjtő egyszerre több eszközt is képes hatékonyan helyettesíteni.

Nem kell temetnünk a lézeres szkennereket sem

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a lézerszkennerek használata teljesen elavult és kiment a divatból. A lézeres vonalkód olvasóknak továbbra is megvannak a maguk előnyei, és akadnak olyan vállalkozások, ahol a váltás akár teljes mértékben szükségtelen lehet.

A lényeg, hogy mielőtt belevágnánk vonalkód-alapú adminisztrációs rendszerünk felújításába vagy lecserélésébe, minden esetben vegyük fontolóra, mire is van pontosan szükségünk. A 2D szkennerek bevezetése ugyanis sok új lehetőség előtt nyithatja meg a kaput, és hosszú távon a legtöbb vállalkozás esetében megtérülő befektetés lehet.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés