A kiskereskedelmi POS rendszerek változása

A kiskereskedelmi POS rendszerek változása

A tavalyi évben a legújabb felmérések szerint a 2017-es átlaghoz képest 5%-ot esett a fogyasztók által a boltok kasszáinál hagyott összeg az Egyesült Államokban. A témában jártas kutatók szerint ez leginkább két, új keletű trendnek tudható be. Az egyik az online vásárlás egyre nagyobb körben történő térhódítása, a másik pedig a fogyasztói szokások és preferenciák alapvető átalakulása.

Azok a kereskedők, akik nem tudnak alkalmazkodni ezekhez az új trendekhez, sajnos könnyen áldozatul eshetnek, és újabb, modernebb technológiával dolgozó versenytársaik kiüthetik őket a piaci versenyből. Mi lehet a megoldás az egyre égetőbbnek tűnő problémára?

A kulcs a modernizációban rejlik

A változó idők, mint általában, most is új, innovatív megoldásokat kívánnak abban az esetben, ha valaki szeretne talpon maradni a taposómalomban. Annak érdekében, hogy az Ön vállalkozása is képes legyen felzárkózni az egyre magasabb fogyasztói elvárásokhoz, elkerülhetetlen feladatot jelent többek közt a munka hatékonyságának növelése, gördülékenyebbé tétele.

A kiskereskedelmi egységek esetében ez a folyamat főként a POS rendszerek, a pénztárgépek és szkennerek fejlesztésével, gyorsabbá és megbízhatóbbá tételével kezdődik.

Minél gyorsabb és hatékonyabb ugyanis a munkafolyamat, minél effektívebb a vevők kiszolgálás, a fogyasztók annál elégedettebbek lesznek az általunk kínált szolgáltatásokkal. De mik azok a trendek, amik a jelenlegi viszonyok mellett hosszan tartó és biztos megoldást jelentenek POS rendszerünk modernizálására?

A modernizáció következménye a növekvő vásárlói elégedettség

2018 igazán erős évnek bizonyult a POS technológia fejlődésének szempontjából. Egyre komolyabb eszközök váltak elérhetővé a piacon, melyek egyre gyorsabb és hatékonyabb munkát tesznek lehetővé a kis- és nagykereskedők számára egyaránt. Az új technológiával készült vonalkód olvasók nagyobb hatótávolságból is képesek leolvasni a vonalkódokat, és az esetlegesen sérült címkéket is eredményesebben tudják kezelni, mint elődeik. Egyre nagyobb teret hódítanak például az úgynevezett bioptikus szkennerek az olyan, nagyobb volumenű tranzakciós környezetekben, mint az élelmiszerboltok, és egyéb kiskereskedelmi egységek.

A legmodernebb eszközök ma már beépített kamerákkal működnek, melyek nem csupán a korábban problémás szögben nyomtatott, vagy sérült kódokat képesek hatékonyabban kezelni, de lehetővé teszik például a mobiltelefonokon felmutatható vonalkódok és QR-kódok leolvasását is. Így a sokkal könnyebbé teszik a kereskedők számára többek közt az ezeken alapuló akciók tervezését, a pénztáraknál felmutatott kuponok hatékony leolvasását is.

Nem csoda tehát, hogy egyre többen veszik az irányt az újabb, modern megoldások felé. Az átállás persze nem egyszerű, és első ránézésre költséges is lehet, azonban az eddig felmérések azt mutatják, hogy a korszerű, felső kategóriás szkennerek használata nagyban növelheti az eladók produktivitását, amely egyértelműen a vásárlói elégedettség és a profit növekedésével is együtt jár.

A csúcskategóriás eszközök tervezésében és kivitelezésében a Zebra, a Honeywell, valamint a Datalogic is élharcos vállalatoknak számítanak. Eszközeik nem csak megbízatók és hatékonyak, de folyamatosan fejleszthetők, és képesek arra, hogy a legújabb szoftverekhez, operációs rendszerekhez is alkalmazkodjanak.

Ha Ön is úgy dönt, hogy szeretne felzárkózni a piaci versenyben és modernizálná jelenleg használt POS rendszerét, webáruházunkban mindhárom gyártótól megtalálhatja azokat az eszközöket, melyek hozzájárulnak a kereskedelmi munkafolyamat megbízható, és hatékony újragondolásához.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés