Zebra technológia a péztárgépek modernizálásában

Zebra technológia a péztárgépek modernizálásában

Az eladás pontja (POS - Point of Sales) egy üzletben a vásárlóval történő interakció végső állomását jelenti. Nagyon fontos, hogy ezen a ponton minden gördülékenyen működjön, és jó benyomást keltsünk ügyfeleinkben. A vonalkódok leolvasása a hagyományos eszközökkel azonban néha komoly kihívást jelenthet és fennakadásokat is okozhat.

Probléma a vonalkódok leolvasásával

A legtöbb esetben egy eladott terméket regisztrálni a pénztárban egyszerű feladat. Csak meg kell találnunk rányomtatott a vonalkódot, és a megfelelő helyre igazítva egyszerűen leolvasni azt. Azonban a sérült, gyenge minőségben nyomtatott, vagy gyűrött vonalkódoknál már okozhat némi problémát és fejtörést. Ilyen esetben az adott kódot a leolvasó nem feltétlenül érzékeli, és a terméken szereplő számsort manuálisan kell bevinnünk a rendszerbe. Ez értékes, elvesztegetett időt jelent, és a pénztárnál kígyózó, hosszú sorok kialakulásához vezethet, pláne csúcsidőben. Ez megingathatja vásárlóink belénk vetett bizalmát, és akár a forgalom visszaesését is előidézheti.

Modern eszközökkel a gyorsabb vonalkód-olvasás érdekében

A német Feneberg Lebensmittel GmbH szupermarket-lánc a probléma megoldására a Zebra MP6000 vonalkód olvasóját választotta. Az MP6000-es szkenner hatoldalú lefedettségi zónát és 100 százalékos képfeldolgozást biztosít, ezáltal a hagyományos lézeres olvasókkal szemben egyszerre több termék leolvasására, valamit egyidejűleg mérésükre is alkalmazható. A 2D Imager alapú pultszkenner gyorsaságának köszönhetően lényegesen csökken a pultnál töltött idő, és felgyorsul a POS-folyamat, mely által egyszerre növekszik a vásárlói elégedettség és a dolgozói produktivitás. Ráadásul a modern vonalkód-olvasókkal a sérült, vagy gyenge kivitelben nyomtatott kódok is könnyedén és hatékonyan leolvashatóvá válnak. A német szupermarket-lánc húspultjainak, pékségeinek, valamint virágboltjainak pénztárait is modernizálta, és a Zebra DS4208-es kézi szkennereivel szerelte fel. Az MP6000-es vonalkód leolvasókhoz hasonlóan 2D Imager technológia elvén működő szkennereket a személyzet rendkívül pozitív visszhanggal fogadta. Amellett ugyanis, hogy egyszerűnek és praktikusnak tartják használatukat, az eszközök a produktivitás növelésében is hatékonynak bizonyultak.

A Zebra szkennerei a Point of Sale folyamat gyorsabbá téve biztosítják a munkafolyamat hatékonyságának maximalizálását, ezáltal pedig a vásárlók garantált elégedettségét is. Ezenkívül rugalmasan alkalmazhatók, megfelelnek a jövőbeni igényeknek és képesek arra, hogy bármelyik új szoftverhez és hardverhez hatékonyan integrálódjanak.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés