Az első benyomás fontosságáról

Fogyasztóként döntéseinket gyakran befolyásolják hirtelen impulzusok, melyekről elsőre nem is gondolnánk, milyen fontos részét képzik a vásárlási folyamatnak. Ezek főként vizuális ingerek, melyek egy adott termék csomagolását, megjelenését látva érnek minket, és beindítják az azonnali értékítéletek kialakulását a fejünkben.

Éppen ezért fontos, hogy üzletvezetőként figyeljünk az általunk kínált árucikkek igényes megjelenésére, és a mutatós csomagolás mellett olyan apróságokra is időt, valamint energiát szenteljünk, mint a megfelelő minőségű címkézés.

A címke is döntő szempont lehet

Bármilyen meglepő, forgalmad növekedéséhez az olyan dolgok is hozzájárulhatnak, mint a boltodban kapható termékek címkéinek minősége. Ezek a matricák ugyanis sokat elárulhatnak rólad, mint kereskedőről.

Egy silány minőségű, gyorsan fakuló árcímke igénytelenséget és nemtörődömséget sugall, míg egy jó minőségű darab odafigyelést és profizmust tükröz. És a jobban belegondolsz, Te magad is szívesebben vásárolsz megbízható, termékei külsejére adó eladótól, nemde?

Nos, nem csak Te vagy így ezzel, de a vásárlók többsége is így érez!

Az igazán minőségi címkék elkészítéséhez semmi másra nincs szükséged, mint egy címketervező szoftverre, egy jó minőségű címkenyomtatóra, valamint némi esztétikai érzékre. Ezután csak egy kis munka, és már kész is a varázslat!

Alternatív információközlés a színeken és formákon keresztül

Termékeid címkézése rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha a klasszikusan letisztult fekete-fehér megoldás helyett például nem félsz attól, hogy különböző formákat és színeket is alkalmazz, olyan információt is közölhetsz a vásárlókkal, melyeket más formában nem, vagy csak nehezen tudnál hatékonyan átadni. A színes címkék ráadásul vonzzák a tekintetet, és jóval erősebb profizmust sugallnak, mint az egyszerű és megszokott, fekete-fehér társaik, melyekkel minden üzletben, minden terméken találkozhatunk.

A címke maga a termék

Összességében tehát címkéid minősége eladói képességeidről, valamint termékeid minőségéről is árulkodik. Minél gyengébb minőségű matricákat használsz jelölésükre, annál valószínűbb, hogy a vásárlók kevésbé fognak megbízni benned, és nem fogják komolyan venni üzletedet. A jó minőségű, látványos címkék segítségével azonban már első benyomásra megszerezheted bizalmukat.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés