Biztos vagy benne, hogy dolgozóid a megfelelő eszközökkel végzik munkájukat?

Biztos vagy benne, hogy dolgozóid a megfelelő eszközökkel végzik munkájukat?

Egy cég sok dolgot tehet annak érdekében, hogy növelje dolgozói produktivitását, ezáltal pedig maximalizálja a profitot. Motiválhatjuk őket magasabb fizetésekkel, de a munkakörülmények folyamatos javítására is törekedhetünk.

A megfelelő munkaeszközök használata biztosítja azt, hogy a dolgozók egyszerre könnyebben és hatékonyabban láthassák el mindennapos feladataikat, és a lehetséges hibák számát is minimalizálja.

Ebben a bejegyzésben röviden összefoglaljuk azt, mire kell odafigyelni a raktári és logisztikai munka során használt mobileszközök és vonalkód olvasók kiválasztásánál!

Élettartam

Új eszközök vásárlása során a legtöbben szeretünk hosszú távra tervezni. Annak érdekében, hogy egy mobil adatgyűjtő vagy egy vonalkód szkenner a mindennapi munka során sokáig jó szolgálatot tegyen, két dologra kell igazán odafigyelnünk.

Az egyik nem más, mint a készülék kialakítása. Az állandó munkára és ipari körülmények közé tervezett okoseszközöket és szkennereket általában úgy tervezték, hogy mind formatervezésüket, mind pedig hardveres tudásukat tekintve alkalmasak legyenek a magas igénybevételre.

Egy ipari mobileszköz jóval hatékonyabban képes ellenállni az olyan, külső hatásoknak, mint az ütések vagy a szennyeződés, mint egy hétköznapi felhasználók számára tervezett darab. És természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy nem csak külsőleg, de belsőleg is arra tervezték, hogy extrém körülmények közt is bírja a strapát.

A megbízható gyártótól származó mobil adatgyűjtők és hordozható szkennerek hardveres kialakítása is megfelel a napi több órás igénybevételnek, és többek közt akkumulátoruk sokkal többet bír, mint egy egyszerű tablet vagy okostelefon energiaforrása.

Összekapcsolhatóság

Egy hatékony munkahelyi rendszer kialakításában nagy szerepe van az eszközök kompatibilitásának is, melyet az új, modern technológia használata minden esetben garantál. A jelenleg piacon lévő eszközök nagy százaléka Android operációs rendszerrel működik, ami a folyamatos frissíthetőség mellett az összekapcsolhatóság feladatát is lényegesen egyszerűbbé és megoldhatóbbá teszi.

Előfordulhat, hogy a régi, elavult készülékek vagy az olcsóbb megoldások már nem kompatibilisek sem egymással, sem pedig az általunk használt raktárkezelő rendszerrel, éppen ezért a hatékony munkavégzés érdekében érdemes minél hamarabb olyan megoldásra váltani, mely garantálja a munka zavartalan, gördülékeny menetét.

Mobilitás

Rengeteg olyan munkakör akad, ahol kiemelten fontos a mobilitás kérdése. Legyen szó akár áruszállításról, akár terepi munkáról, elengedhetetlen, az adminisztráció mellett kiemelten nagy jelentőséggel bír a munkatársakkal vagy a központtal történő, folyamatos kommunikáció, és sok esetben a navigáció is fontos szempont.

Míg korábban ezekre a feladatokra különböző eszközöket kellett magukkal hordaniuk, addig mára ezek a feladatok akár egyetlen mobil adatgyűjtő segítségével is hatékonyan megoldhatók.

Az olyan eszközök, mint például a Zebra MC 3300-ás adatgyűjtője egyszerre alkalmasak a vonalkódos adminisztráció, a navigáció, valamint az online és telefonos kommunikáció eredményes ellátására is.

Gondolkodjunk hosszabb távú befektetésben

Sok vállalkozás dönt úgy, hogy a drágább, modern eszközök által kínált lehetőségeket megpróbálja régebbi, elavult készülékekkel, vagy épp olcsóbb megoldásokkal helyettesíteni. Ez rövidtávon látszólag jó spórolási lehetőséget jelent, azonban hosszabb távra tervezve, főként a kompatibilitási problémák miatt rengeteg értékes idő elpocsékolását jelenti.

És mint tudjuk, az idő pénz. Arról már nem is beszélve, hogy az elavult eszközök vagy olcsó készülékek mennyi fejfájást okozhatnak, ha a munka gördülékeny menetéről, vagy épp a havonta felmerülő szervizköltségekről beszélünk.

Éppen ezért fontos, hogy vásárlás előtt jól meggondoljuk: valóban megéri az a néhány tízezer forintnyi, egyszeri spórolás?

Abban az esetben, ha megbízható, akár ipari felhasználásra is alkalmas mobil adatgyűjtők és vonalkód olvasók közül szeretnél válogatni, webáruházunk felületén a legnagyobb márkák legjobb eszközei közül válogathatsz!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés