Címkézés extrém körülmények között – ezek az iparágak igényelnek speciális megoldásokat

Címkézés extrém körülmények között – ezek az iparágak igényelnek speciális megoldásokat

Egy termékre kerülő matrica sokféle lehet. Igényeinktől függően használhatunk egyszerű, papír alapú tekercses címkét, etikettet, vagy sokkal strapabíróbb, időtálló alternatívákat is.

Ez már csak azért is fontos, mert bizonyos iparágak különleges megoldásokat igényelnek, melyek nem csak az időjárásnak, de a víznek, a hőnek, vagy akár a vegyszerek hatásának is képesek hatékonyan ellenállni.

Raktárkészletünkön rengeteg különleges címkefajta megtalálható. Az autóipari matricáktól kezdve, egészen az egészségügyben alkalmazható megoldásokig. Most bemutatunk néhány olyan ipari ágazatot, melyben fontos, hogy tökéletes minőségű, tartós címkéket használjunk termékeink jelölésére.

Vegyipar

A vegyipari vállalatok munkatársainak nap, mint nap rengeteg veszélyes anyaggal kell dolgozniuk. Fontos, hogy ezeket a termékeket úgy tudják megjelölni, hogy a címkék a különböző savas, vagy épp lúgos, maró hatású vegyszerekkel szemben is ellenállóak legyenek.

Ezek a címkék ugyanis rendkívül fontos információkat hordoznak, melyeknek sokáig olvashatónak kell lenniük, mind a munka jellege, mind pedig a törvény által előírt szabályzások miatt. 

Autóipar és elektronika

Nem csak a vegyiparban fontos az, hogy jó minőségű, extrém körülmények közt is helytálló címkéket használjunk. Az autógyártásban is több olyan munkafolyamat akad, melyben kritikus szerep jut a jelölésnek.

Az autóipari címkéket alkatrészek címkézésére, külső és belső jelölésre, vagy figyelmeztető és azonosítási funkciók betöltésére egyaránt használjuk. Ezekben a címkékben közös, hogy az autó élettartama alatt olvashatónak/azonosíthatónak kell maradniuk.

Éppen ezért gyártásuk során rendkívül masszív alapanyagot és időtálló nyomtatási technológiát kell alkalmazni, akár a jármű belsejében (pl. légzsák), akár motorháztető alatt, akár a különböző nyílásokban használt jelölőcímkékről beszélünk.

Hasonló a helyzet az elektronikai cikkeket gyártó cégeknél is, hiszen a különböző alkatrészek, kábelek, tartozékok címkézése szintén olyan megoldást igényel, ami egyaránt ellenáll az idő vasfogának és a környezeti hatások okozta amortizációnak is.

Egészségügy

A jelölőcímkéket, akár csak más iparágakban, az egészségügyben is rengeteg dologra használhatjuk. Kémcsövek, gyógyszerek jelölésére, vagy akár a betegek adatainak egyszerű és hatékony tárolására is kiválóan használhatók.

De korábban már foglalkoztunk azzal is, mennyire jó szolgálatot tesz az egészségügyben a vonalkódos adminisztráció lehetősége. Ahhoz azonban, hogy ez simán menjen, tökéletes minőségű címkékre van szükségünk.

Élelmiszeripar

Habár az élelmiszeripar kevésbé igényel strapabíró címkézési megoldásokat, mint a vegyipar vagy az egészségügy, de akadnak itt is olyan speciális elvárások, melyeket az egyszerű tekercses címke nem feltétlenül tud teljesíteni.

Bizonyos esetekben a matricák ugyanis közvetlenül a zöldségre vagy a húsárura kerülnek, így másféle ragasztót igényelhetnek, mint egy dobozra, üvegre, vagy épp műanyag flakonra kerülő címke.

Ráadásul az is fontos, hogy bizonyos termékek esetében a törvény által előírt adatok (pl. űrtartalom, összetevők) jól olvashatók legyenek, így a szállítás és tárolás sem szabad, hogy kárt tegyen az élelmiszeripari címkékben.

Nálunk minden iparághoz megtalálja a megfelelő megoldást

Webáruházunkban a legjobb minőségű alapanyagok és címkenyomtatók közül válogathat, melyek a különleges feladatok ellátására is képesek. Ha pedig szeretne egyedi, igényeihez igazodó címkét gyártatni, mi ebben is készséggel állunk rendelkezésére.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés