Ha a nyomtató nem működik, a munka is leáll

Ha a nyomtató nem működik, a munka is leáll

Korábban már érintettük a témát, azonban a lényeget nem lehet elégszer hangsúlyozni: a címkenyomtatóban használt nyomtatófej teljesítménye közvetlen hatással lehet akár egész vállalkozásunk működésére és produktivitására is.

Ha nem a nyomtatóhoz megfelelő nyomtatófejet használjuk, vagy ha a nyomtatófej elhasználódott, akkor szinte lehetetlen minőségi és olvasható címkéket előállítani. A rossz címkeminőség pedig rendkívül negatív hatással lehet produktivitásunkra és cégünk piaci megítélésére.

Ez pedig jelentős bevételkiesés és ügyfeleink megfogyatkozása mellett akár komoly büntetéseket is magával hozhat. Éppen ezért fontos, hogy címkenyomtatónk állapotára mindig megfelelő figyelmet szenteljünk. Most megmutatjuk azt, mire kell odafigyelnünk annak érdekében, hogy a munkának sose kelljen leállnia egy meghibásodott nyomtatófej miatt!

Az olcsó kellékanyag sok esetben ráfizetéssel jár

Többször is szóba került már a téma, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni. A minőségi nyomtatás és a nyomtató állapotának megőrzése érdekében kiemelten fontos a jó minőségű kellékanyagok használata. Az olcsó, utángyártott patronok és márkátlan nyomtatófejek ugyanis nem csak a nyomtatási végeredményt, de eszközünket is könnyedén tönkretehetik.

Az utángyártott patronok festékei az esetek többségében nem alkalmasak arra, hogy jó minőségű, hosszan tartó címkéket készítsünk. Halvány, hamar elkopó nyomatot eredményeznek, mely képtelen megfelelően ellenállni a környezeti hatásoknak. A megbízhatatlan forrásból származó nyomtatófejek pedig csíkos, hiányos nyomtatás lehet a vége.

Sőt, ami a legrosszabb, hogy ezek az alkatrészek jóval hamarabb elkopnak, és a festék beszáradása is nagyobb valószínűséggel történik meg, mint a minőségi, gyártótól származó kiegészítők és kellékek használata esetén. Ez pedig sok esetben nem csak a nyomtatási minőség romlásához, de az eszköz meghibásodásához is vezet.

A megbízható gyártótól származó kellékek nem véletlenül drágábbak, hiszen hosszabb az élettartamuk, minőség munkát végezhetünk velük, és eszközeink biztonságát is garantálják. Éppen ezért hosszú távú befektetésként kell rájuk gondolnunk, hiszen vásárlásukkal a jobb minőségű nyomtatási végeredmény mellett a szervizköltségeket is hatékonyan csökkenthetjük.

A Zebra különleges nyomtatófej-programja segít a minőség fenntartásában

A Zebra a közelmúltban sosem látott programot indított útjára annak érdekében, hogy az eszközeit használó cégeket és vállalkozókat a megfelelő minőségű nyomtatókellékek használatára ösztönözze. A cég ugyanis ingyenes nyomtatófej-cseréket kínál minden olyan vásárló számára, akik kizárólag a Zebra által minősített kellékeket használják a Zebra asztali és ipari nyomtatóikban.

Ez azt jelenti, hogy ha csak közvetlenül a Zebrától vagy valamelyik partnerüktől megrendelt minősített kellékeket vásárol / használunk, akkor a nyomtatófejek cseréje nem jár költségekkel. Abban az esetben, ha jogosultak vagyunk a támogatásra és részt veszünk a nyomtatófej-védelmi programban.

Egyelőre hazánkban ez a program még nem elérhető, ám ettől függetlenül is szeretnénk mindenkit az eredeti, legjobb minőségű nyomtatókellékek használatára ösztönözni. Ez ugyanis segít abban, hogy nyomtatónk hosszú életű legyen és a tökéletes nyomtatási minőséget a lehető legtovább megőrizzük.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés