Három dolog, ami a tökéletes címke elkészítéséhez szükséges

Három dolog, ami a tökéletes címke elkészítéséhez szükséges

Termékeink felcímkézése első ránézésre egyszerű feladatnak tűnik. Csak összedobunk valamit a számítógépen, ráküldjük a nyomtatóra, és már kész is a matrica a vonalkóddal, a termék árával, vagy bármi egyéb grafikával, amivel csak szeretnénk. Ugye?

Az igazság azonban az, hogy a minőségi címke elkészítése ennél azért több idő és energia befektetését igényli. Mielőtt nekivágnánk a munkának, három dolog megléte is rendkívül fontos, mondhatni elkerülhetetlen: a jó alapanyagé, a prémium eszközöké, és természetesen a megfelelő tervezésé.

Ebben a bejegyzésben részletesen is bemutatjuk azokat az alapvető feltételeket, ami szükségesek ahhoz, hogy esztétikus, időtálló, jó minőségű címkéket készíthessünk.

A tökéletes alapanyag és eszközök

Legyen szó akár etikettről, akár tekercses címkéről, vagy bármilyen egyéb, öntapadós megoldásról, a hibátlan végeredmény elkészítéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő alapanyag. A témával már foglalkoztunk párszor, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a prémium címke, a minőségi festékszalag, és a jó nyomtató is nélkülözhetetlen.

Az, hogy milyen fajta címkét választunk, persze céljainktól és az általunk végzett munka jellegétől egyaránt függhet. Az egyszerű bolti munka más alapanyagokat kíván, mint az extrém, ipari körülmények közt zajló címkézés.

Üzletünkben azonban minden célra, minden különleges feladathoz megtalálhatod a megfelelő, tökéletes minőségű alapanyagot.

Megfelelő mennyiségű információ

Egy átlagos termékcímkének egyszerre sok adatot kell hordoznia. Pláne akkor, ha élelmiszeripari vagy kozmetikai árucikkről beszélünk. A termék és a gyártó neve, logója, a forgalmazó neve, származási hely, nettó mennyiség, vonalkód, és még sorolhatnánk, mik azok az elvárások, melyek nélkül bizonyos árucikkek egyáltalán nem kerülhetnének a boltok polcaira.

Fontos, hogy a tervezés során minden lényeges adatot feltüntessünk, hiszen ha bizonyos információk elmaradnak, az akár komoly büntetést is vonhat maga után. Ezt pedig egészen biztos, hogy egyetlen üzlettulajdonos sem szeretné.

A címke megalkotása során arra is oda kell figyelnünk, hogy a végeredmény annak ellenére is átlátható és olvasható legyen, hogy az információknak kis helyen kell elférnie. Éppen ezért, ha nem vagyunk biztosak a munkánkban, a tervezést érdemes és kivitelezést is érdemes lehet rábízni a profikra.

Ideális szoftver

Egy egyszerű árcímke megtervezése nem túlzottan komplikált feladat, akár egy Word dokumentumból is nyomtathatod saját címkéidet. Akadnak azonban olyan megoldások, melyekre már érdemes komolyabb tervezőprogramot használnod.

Igényeidtől függ, hogy grafikai szoftvert, vonalkód tervezőt, vagy valami egyéb megoldást használsz, a lényeg, hogy mindig figyelj arra, hogy az általad választott opció képes legyen ellátni a tökéletes végeredményhez szükséges feladatot.

Amennyiben időd és erőforrásaid nem engedik azt, hogy címkéidet te magad tervezd, fordulj hozzánk bizalommal. Mi nem csak nyomtatók, alapanyagok és egyéb kellékek értékesítésével, de bármilyen speciális öntapadós címke, etikett, illetve tekercses címke tervezését és kivitelezését is vállaljuk.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés