Raktározás és kereskedelem - milyen címkefajtát válasszak?

Raktározás és kereskedelem - milyen címkefajtát válasszak?

A kereskedelemben és a raktározásban kiemelten fontos, hogy a termékeket jelölő címkék jól olvashatók legyenek és ellenálljanak az őket folyamatosan érő, különböző környezeti hatásoknak. Annak érdekében, hogy a számunkra megfelelő eredményt érjük el, céljainknak megfelelő címketípust kell választanunk. De milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre?

Mi alapján válasszak címkét?

A megfelelő matrica kiválasztása leginkább három szemponttól függ: milyen felületen szeretnénk alkalmazni a kész címkéket, mennyi ideig szükséges, hogy a rájuk nyomtatott információ olvasható legyen, illetve milyen méretű etikettre van szükségünk.

A legegyszerűbb feladat a méret megválasztása, hiszen a felcímkézni tervezett termékek, valamint nyomtatója paramétereit figyelembe véve webáruházunk felületén Ön is könnyedén választhat a számára megfelelő etikettekből. A felhasználási felület, valamint az élettartam már nehezebb kérdés, és érdemes néhány dolgot számításba venni azelőtt, hogy választanánk.

Milyen felületen használjuk a címkéket?

Annak függvényében, hogy milyen termékeken szeretnénk használni az elkészült címkéket, különböző ragasztófelületű etikettekből választhatunk. A legtöbb esetben a normál ragasztóréteg is jól működik egy kellőképp megtisztított felületen, és az olyan árucikkek jelölésére kiválóan alkalmas lehet, mint vegyi áru, a száraz áru, vagy épp a dobozok, borítékok felcímkézése.

Választhatunk kifejezetten erős ragasztóval ellátott, vagy akár műanyag alapú címkéket is, melyeket olyan esetben ajánlunk, mint az extrém időjárási körülmények közt történő igénybevétel, vagy a vegyiparban történő felhasználás.

Könnyen visszaszedhető címketípusok is léteznek, ezeket főként termékek árazására, bútorlapok jelölésére, üvegáru vagy ajándéktárgyak címkézésre használhatjuk.

Mennyi ideig kell kitartania a címkének?

Attól függően, hogy milyen élettartamú címkéket szeretnénk készíteni, a papír, a műanyag, illetve a termo címkék közül választhatunk. Hosszabb felhasználási időre mindenképp az előbbi kettő javasolt, hiszen a papír-, valamint a műanyagalapú címkék jobban ellenállnak a hőmérsékletváltozásnak, és nagyobb védettséget élveznek a különböző szennyeződésekkel szemben. Amennyiben rövid távú címkézésre van szükségünk, a termo technológia is megfelelő lehet, hiszen a papír alapú nyomtatásnál olcsóbb, azonban jóval kevésbé képes az időnek, illetve a különböző környezeti hatásoknak ellenállni.

Webáruházunkban minden egyedi igényhez megtalálhatja a megfelelő címketípust, illetve a gyártáshoz szükséges eszközök közül is széles választék áll a rendelkezésére!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés