Így teszik egyszerűbbé és fenntarthatóbbá a mobileszközök az energiaipari munkát

Így teszik egyszerűbbé és fenntarthatóbbá a mobileszközök az energiaipari munkát

Az okoseszközök elterjedése a legtöbb iparágban lassú, de biztos folyamatnak számít. A kereskedelem és a raktározás mellett egyre több területen találkozhatunk például a QR-kódok, leolvasók, mobil adatgyűjtők használatával.

Nem véletlenül, hiszen ezek a megoldások nem csak gyorsabbá, de egyszerre hatékonyabbá és hosszú távon fenntarthatóvá is teszik a munkát. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbbször érintésmentesen végezhetünk el vele olyan feladatokat, melyre korábban nem lett volna lehetőségünk. Ez pedig a jelenlegi körülmények között már önmagában is aranyat ér.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány olyan megoldást, melyek nem csak az energiaipari dolgozók, de a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek mindennapjait is megkönnyítik. És megmutatjuk azt is, hogyan teszik a modern módszerek egy lépéssel környezetkímélőbbé az üzletágat.

Mérőállás érintésmentes ellenőrzése

Korábban a mérőórák leolvasása hosszadalmas feladat volt. Az ezzel foglalkozó energiaipari alkalmazottak tollal és papírral jártak lakásról lakásra, így rögzítve az aktuális adatokat. Egyre inkább bevett módszernek számít, hogy az órák leolvasására az energiaipari cégek okoseszközöket használnak.

Nem véletlenül, hiszen a mobil adatgyűjtők lehetővé teszik mérőóra gyors, hatékony, érintésmentes leolvasását. Segítségükkel akár fotót is készíthetünk a mérőóráról, de vonalkód használatával még ennél is tovább egyszerűsíthetjük a feladatot. Különösen fontos ez most, egy világjárvány idején, amikor az érintésmentes munka nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban valaha.

Arról nem is beszélve, hogy a fotó jóval hiteles, megbízható megoldást jelent a mérőállás rögzítésére, kevesebb hiba- illetve manipulációs lehetőséget hordoz magában, mint a korábban alkalmazott, manuális módszerek.

Egyszerűbb befizetések

A QR kódok használatának egyik legnagyobb előnye, hogy egy egyszerű okostelefonnal is könnyedén leolvashatók. Természetesen a megoldásban már jó ideje az energiaipar is felfedezte a lehetőségeket, és egyre több, hétköznapi feladat egyszerűsítésére alkalmazzák. Ezek közül az egyik legelterjedtebb a számlák QR-kóddal történő ellátása.

A QR kódok beolvasásával azonnal megnyithatunk bármilyen linket, így szükség esetén rögtön információt kaphatunk számlánkat, egyenlegünket illetően, vagy akár egyetlen érintéssel rendezhetjük aktuális tartozásunkat.

Fenntartható jövőkép

Az energiaipar okos megoldásokra történő átállásának legfőbb célja a fenntarthatóság. A mérőórák mobileszközökkel történő leolvasása, vagy épp a számlák digitális úton történő befizetése amellett, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a munkát, a spórolásban is segítenek.

Hiszen minél kevesebb a papír, annál kevesebb papírmunka. És minél kevesebb a papírmunka, annál kevesebb szemét. Ilyen módon a modern technológia használata nem csak a produktivitás növelésében segít, de a hagyományos módszereknél lényegesen környezetbarátabb is.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés