Mire használja az energiaipar a vonalkódokat és az okoseszközöket?

Mire használja az energiaipar a vonalkódokat és az okoseszközöket?

Már megszokhattuk azt, hogy a vonalkódokkal nem csak az üzletek polcain, de az élet minden területén találkozhatunk. A vonalkódos nyilvántartást különböző célokra ugyan, de egyaránt alkalmazza az élelmiszeripar, a vegyipar, valamint az egészségügy is. És nem jelent kivételt ez alól az energiaipar sem.

Elsőre talán nem is gondolnánk, az áramszolgáltatók számára milyen hasznos megoldást jelent a vonalkódos címkézés, valamint a modern okoseszközök használata a hétköznapok során.

Most összegyűjtöttünk néhány olyan feladatot, melyekre az energiaipar munkatársai címkéket, vonalkódokat, valamint az ezek kezelésére alkalmas mobileszközöket használhatják.

Eszközök nyilvántartása

Ipari munka során rengeteg olyan eszközt használnak a dolgozók, melyek nyilvántartása kulcsfontosságú szerepet tölt be a mindennapokban.

Ahhoz, hogy az eszközöket megfelelő módon tudjuk felvinni a leltárba, hatékony megoldásra van szükségünk, melyet a logisztikai cégek vagy boltok esetéhez hasonlóan leginkább a vonalkódos rendszer tud biztosítani.

A vonalkód címkék használata rendkívül egyszerű, feldolgozásukhoz pedig csak egy jól működő raktárkezelő szoftverre és néhány megbízható vonalkód olvasóra van szükség.

Kellékek jelölése

A munkaeszközök mellett az energiaiparban különösen fontos a kellékanyagok megfelelő kategorizálása, jelölése is. A kábelek kötegelésére és jelölésére például használhatunk speciális címkéket, melyeken vonalkódok segítségével tüntethetjük fel azok típusát és rendeltetését.

A raktárakban pedig, csak úgy, mint az üzletekben, egyszerű etikett címkéket is alkalmazhatunk annak érdekében, hogy a különböző kellékanyagok adminisztrációja és leltári rendezése mindig simán, gördülékenyen történhessen.

Modern ügyfélkapcsolatok

Egész biztos mindnyájunk számára ismerősek a különböző csekkeken, például villanyszámlákon található QR-kódok, melyek célja, hogy megkönnyítsék a havi energiadíj befizetését. A QR-kódos fizetés rendkívül egyszerű módja a havi költségek rendezésének, hiszen semmi másra nincs szükség hozzá, mint egy okostelefonra és saját bankkártyánk adataira.

A QR-kódok azonban nem csak a befizetések, de az ügyfélkapcsolatok egyszerűsítésébe is segítségünkre lehetnek. A korábbi telefonos ügyfélszolgálatokat sok esetben váltják fel a QR-kódok beolvasásával elérhető tudásbázisok, melyben a legtöbb, energiaszolgáltatást érintő kérdésünkre megtalálhatjuk a releváns választ.

Éppen ezért a kétdimenziós vonalkódok használata manapság már nem csak a kereskedelemben és a marketing területén, de az energiaszolgáltatói szektorban is kezd egyre elterjedtebb dologgá válni.

Terepi munka

Egy energiaipari vállalat esetében a terepen zajló munka mindennaposnak tekinthető. Ahhoz pedig, hogy a dolgozók hatékonyan végezhessék munkájukat, modern, egyszerre több feladatot is ellátó, ipari minőséget biztosító eszközökre van szükség.

A mobil adatgyűjtők nem csak a vonalkódos adminisztráció megkönnyítésében vannak segítségükre. Lehetővé teszik többek közt a kollégákkal és a központtal történő, gyors és hatékony kommunikációt, a helyszíni fotók készítését, vagy épp külön GPS használata teszik lehetővé a két munkaállomás vagy mérési pont közti, egyszerű navigációt.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés