Itt az idő Androidra váltani, jövőre megszűnik a Microsoft mobileszközök támogatottsága

Itt az idő Androidra váltani, jövőre megszűnik a Microsoft mobileszközök támogatottsága

A hírek szerint a Microsoft 2020-tól megszünteti a Windows operációs rendszerrel működő mobileszközök támogatását. Ez azt jelenti, hogy a korábban használt adatgyűjtők többé nem frissíthetők, ami komoly fennakadásokat is okozhat a kereskedelemmel és raktározással foglalkozó cégek életében.

A problémára azonban akad megoldás, mellyel nem kell félnünk az esetleges adatvesztéstől, ráadásul korábbi munkafolyamatunk is leegyszerűsödhet.

Kiket érint a változás?

A Microsoft döntése egyelőre úgy tűnik, végleges. Jövőre végképp megvonják a frissítéseket jelenleg piacon lévő, Windows operációs rendszerrel működő mobileszközeiktől. Ebbe a kategóriába az hordozható adatgyűjtők is beletartoznak, melyeket kis- és középvállalkozások egyaránt használnak adminisztrációs és raktárkezelési feladataik ellátása céljából.

A változás tehát sokakat érint, az óra pedig egyre inkább ketyeg. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi legyen a következő lépés annak érdekében, hogy adataink továbbra is biztonságban kezelhessük, vállalkozásunk pedig a jövőben is gördülékenyen, zavartalanul működhessen. 

Eljött az Android ideje

A szakértők szerint a változástól nem kell megijedni, hiszen idővel várható volt, hogy eljön az idő, mikor a megfelelő működés érdekében szoftveres és hardveres rendszerünket is a következő szintre kell emelnünk. Leginkább azt javasolják, hogy az adatvesztés elkerülése érdekében minél előbb olyan mobileszközökre kell váltani, melyek a Microsoft operációs rendszerétől teljesen függetlenül működnek.

Abban az esetben tehát, ha szeretnénk elkerülni a közelgő változással járó kellemetlenségeket, a legjobb megoldást az Android alapú mobileszközökre történő átállás jelenti.

Jelenleg a vonalkódolvasókkal és mobil adatgyűjtőkkel foglalkozó, piacvezető cégek többsége (többek közt a Zebra, a Honeywell, és a Datalogic) eszközei is Android operációs rendszerrel működnek. Ebből adódóan nem csak egymással, de a legtöbb okoseszközzel, raktárkezelő szoftverrel, és a munkánk során használt hardveres megoldásokkal illetve applikációkkal is kompatibilisek.

Az Android rendszerre történő váltás ráadásul egyszerű, mint egy pofon, hiszen a folyamatot a Zebra által tervezett Migrating to Android nevű megoldás is megkönnyíti. Az applikáci segít abban, hogy fontos adatainkat minden, korábban használt eszközünkről átmenthessük azelőtt, hogy azok végképp használhatatlanná válnának a további támogatottságtól megfosztott Microsoft eszközökön.

Optimalizálás

Az első lépés az adatok átmentése, ami után elérkezünk a megfelelő optimalizálás folyamatához.

Egy ilyen volumenű váltás ugyanis elsőre komplikáltnak tűnik, azonban a modernizáció mellett van egy hatalmas előnye is: segíthet abban, hogy mindennapi tevékenységünket újragondoljuk, és kiiktassuk a munka szempontjából felesleges, vagy egyenesen zavaró tényezőket.

Az új rendszerre történő átállás lehetővé teszi, hogy rendet teremtsünk a káoszban. Idejét múlt hardvereink és szoftvereink cseréjével felgyorsul és leegyszerűsödik a mindennapos munka, ezáltal cégünk produktivitása hosszútávon kiemelkedő módon növekedhet.

Hogy milyen megoldást választunk persze, az cégünk céljaitól és a megszokott munkafolyamat metódusaitól is függ, azonban a modern, Androidos eszközök használata nem csupán a mindennapos munka egyszerűsítésében lehet hasznos, de akár abban is segítségünkre lehet, hogy a korábban használt eszközök számát csökkentsük, és több feladat elvégzésére egyetlen, multifunkciós adatgyűjtőt alkalmazzunk.

Amennyiben Ön és cége is szeretne megbízható, Android operációs rendszerrel működő prémium eszközökre váltani, webáruházunkban a Zebra, a Honeywell, és a Datalogic prémium kategóriás vonalkód szkennerei, valamint mobileszközei közül egyaránt válogathat. 

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés