Mobileszközök, amik a legveszélyesebb környezetben is megállják a helyüket

Mobileszközök, amik a legveszélyesebb környezetben is megállják a helyüket

Akadnak olyan szélsőséges munkakörülmények, melyekkel még a masszív, terepi munkára tervezett adatgyűjtők sem képesek megbirkózni. Sőt, a hagyományos mobileszközök használata bizonyos kondíciók mellett életveszélyes is lehet.

A gyúlékony anyagokkal, gázokkal, benzinnel dolgozó helyeken a legtöbb ilyen eszközt tilos, használni, hiszen az elektromos kütyük erősen robbanásveszélyesek lehetnek. 

Ahol a hétköznapi okoseszközök nem jelentenek megoldást

Ha dolgozóinknak nap, mint nap tűz- és robbanásveszélyes anyagokkal kell megbirkóznia, nagyon komoly munkavédelmi szabályoknak kell megfelelnünk. A tűzveszélyes anyagok környezetében többek közt az elektromos árammal működő eszközök használata sem ajánlott, beleértve ebbe az akkumulátorral működő okoseszközöket is.

Létezik tehát olyan munkakörnyezet, melyben a „mezei” tabletek és mobil adatgyűjtők használata nem hogy nem ajánlott, de egyenesen tilos és életveszélyes is.

De mi lehet a megoldás abban az esetben, ha a mindennapos feladatok elvégzéséhez szükségünk van a mobiltechnológia, és a „dolgok internetének” bevetésére?

A HazLoc tanúsítvány 

Nem kell természetesen kétségbe esni, hiszen létezik a problémára olyan megoldás, mely biztonságos alternatívát kínál a veszélyes környezetben történő munkavégzésre. Tűz- és robbanásveszélyes, vagy bármilyen egyéb okból életveszélyessé nyilvánított terepen az úgynevezett HazLoc tanúsítvánnyal ellátott eszközök jelentik a megoldást.

A HazLoc tanúsítvány célja, hogy biztonságtechnikai szempontból igazolja, az adott okoseszköz extrém körülmények közt, veszélyes munkakörnyezetben is használható. Az igazolást mindig a gyártótól független, harmadik fél állítja ki, ezzel igazolva azt, hogy az adott eszköz nem termel annyi hőt, és nem képes olyan szikra kibocsájtására, mely egy tűz- és robbanásveszélyes területen problémát okozhatna.

A Zebra okoseszközeit biztonságtechnikai szakemberek tesztelték

A Zebra, mint ahogyan a kereskedelmi, raktári, illetve terepi munka során használható adatgyűjtő eszközök és mobilkompjúterek gyártásában, úgy az extrém munkakörülmények közt használható tabletek gyártásában is éllovasnak számít.

Az L10-es tablet szériát például kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljen a szélsőséges körülményeknek, és tűz-, illetve robbanásveszélyes környezetben is használható legyen. Az eszközt biztonságtechnikai szakemberek tesztelték, az extrém környezetben való használatot pedig a megérdemelten kivívott HazLoc tanúsítvány szavatolja.

Az eszköz egyébként kialakításának köszönhetően hatékonyan ellenáll a környezeti hatásoknak, a biztonságos működés pedig egyáltalán nem megy a hatékony működés rovására.

Ha szeretne többet tudni a HazLoc tanúsítványról és a biztonságtechnikai szempontból veszélyes környezetben is használható okoseszközökről, a Zebra blogján bővebben is olvashat a témával kapcsolatban.

Amennyiben pedig ön is extrém környezetben szeretné használni újonnan vásárolt tabletét vagy mobil adatgyűjtő eszközét, vásárlás előtt mindig tájékozódjon a biztonságtechnikai előírásokról, és arról, az ön által választott készülék alkalmas-e a tűz- és robbanásveszélyes környezetben történő felhasználásra.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés