Így válassz a munkádnak megfelelő tabletet

Ha a modernizáció kerül szóba, a legtöbb vállalkozás olyan munkaeszközökkel szeretne dolgozni, melyek nagy teljesítőképességűek, időtállóak, és egyszerre több feladat elvégzésére is képesek. Az okoseszközök korában ezeknek az elvárásoknak megfelelni egyáltalán nem lehetetlen.

Egy jó tablet ma már minden kritériumot maradéktalanul képes teljesíteni. Fontos azonban, hogy sose hagyjuk azt, hogy a beruházás során az ár döntsön a minőség és a valódi tudás helyett.

Annak érdekében, hogy te se nyúlj mellé, most bemutatjuk azokat a funkciókat és képességeket, melyek alkalmassá tesznek egy táblagépet, akár a legkomolyabb ipari munka elvégzésére is.

Kialakítás

Munkakörülményeinktől függetlenül mások lehetnek az igényeink felhasznált eszközeinket illetően. Míg az egyszerű irodai munkához egy hétköznapi kialakítású tablet is elég, addig a raktári és logisztikai feladatokat végző cégeknél már egészen más lehet a helyzet.

A magas igénybevétel és az extrém munkakörülmények olyan kialakítást kívánnak, melyek egyaránt ellenállnak az ütésnek, a kopásnak, az elhasználódásnak, és az egyéb környezeti tényezőknek is. A lakossági használatra tervezett táblagépek kialakítása ezeknek a követelményeknek nem felel meg, így érdemes olyan készüléket választani, melyet kifejezetten ipari felhasználásra terveztek.

Az ilyen tabletek általában nagyobb beruházást jelentenek, azonban megvásárlásuk hosszú távon megtérül, hiszen nem kell őket félévente cserélnünk, és lényegesen kevesebbet kell őket szervizeltetni is.

Operációs rendszer

Azt, hogy eszköznek milyen operációs rendszerrel működnek, érdemes annak függvényében megválasztani, milyen adminisztrációs rendszert használunk irodai számítógépeinken. Hordozható eszközeink nagy valószínűséggel ezzel állnak majd összeköttetésben. Ezért fontos, hogy kompatibilisek legyenek, ne csak a szoftverekkel, de egymással is, és az adatok különösebb probléma nélkül vándorolhassanak készülékről készülékre.

A legjobb megoldás Androidos eszközt választani, már csak azért is, mert ez az operációs rendszer rendkívül könnyen kezelhető, és pofon egyszerű módon tehető kompatibilissé különböző eszközökkel.

És természetesen arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a hírek szerint a Microsoft 2020-tól megszünteti a Windows operációs rendszerrel működő mobileszközök támogatását, ezért már csak praktikussági szempontból is az Android a leginkább kézenfekvő alternatíva.

Üzemidő

A legtöbb vállalkozás azért választja munkaeszközként a tabletet, mert könnyedén hordozható. Így nem csak az irodában vagy a raktárban, de terepi munka során is hatékony munkaeszköz. Ilyen esetekben azonban fontos, hogy olyan táblagépet válasszunk, melynek nem csak a kialakítása, de az üzemideje is igazodik az extra igénybevételhez.

Az olyan, komoly tableteket, mint például a Zebra eszközeit extra tartós akkumulátorral szerelték fel, így egyetlen töltéssel képesek akár egy teljes, átdolgozott munkanapon keresztül is megszakítás nélkül működni.

Ha pedig szeretnénk biztosra menni abban, hogy az akkumulátor sosem hagy minket cserben, figyeljünk oda arra, hogy helyesen töltsük és munkán kívül is mindig megfelelő körülmények közt tároljuk.

Ne az ár legyen a döntő szempont

Végeredményben ne feledjük: ha tablet vásárlására kerül a sor, a megoldás nincs kőbe vésve. Mindig olyan eszközt válasszunk, ami nem csak pénztárcánknak, de munkakörülményeinknek is megfelel.

Az egyszeri spórolás ugyanis sok esetben rengeteg rejtett költséget hordozhat magába, melyekre csak idővel, a használat során derül fény.

Webáruházunkban olyan gyártók eszközei közül válogathatsz, mint a Zebra, a Honeywell, vagy a Digicode. Ezen cégek mindegyike élen jár a szakmában, és olyan készülékeket készít, melyek hosszú évekig vagy évtizedekig jó szolgálatot tesznek a mindennapos munka során.

Ezt pedig nem csak a tökéletes kialakítás, de az eszközökre igényelhető, extra garancia és karbantartás is biztosítja.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés