Valóban szüksége van a vállalkozásodnak hordozható címkenyomtatóra?

Valóban szüksége van a vállalkozásodnak hordozható címkenyomtatóra?

Rengetegszer írtunk már arról, mennyire fontos, hogy a terepi munkát végző dolgozókat olyan mobilizálható eszközökkel ruházzuk fel, amelyek képessé teszik őket arra, hogy munkájukat a folyamatos helyváltoztatás mellett is hatékonyan végezzék.

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a különböző létesítmények falai közt mobilitást igénylő dolgozók munkáját is megkönnyítsük, a raktárosoktól kezdve egészen az orvosokig.

A mobilizálandó munkafolyamatok alól tehát nem jelentenek kivételt a címkézési feladatok sem. Éppen ezért a legtöbb vállalkozásnak érdemes mérlegelnie a mobil nyomtatási megoldásokba való befektetést.

A produktivitás növelése és a hibák minimalizálása mobil címkenyomtató segítségével

A legtöbb ipari címkenyomtató helyhez kötött eszköz.  Azoknak a dolgozóknak, akik nagy mobilitást igénylő munkát végeznek, alapvetően két lehetőségük van a címkézési feladatok megoldására: vagy kötegelt címkéket visznek magukkal, vagy gyakran látogatják a nyomtató munkaállomására, hogy szükség esetén további címkéket nyomtassanak.

Ezek a módszerek azonban rengeteg értékes időt emészthetnek fel, és drasztikus módon hozzájárulnak a termelékenység visszaeséséhez. Az előbbi megoldás ráadásul a címkék felcserélhetősége miatt komoly hibalehetőségeket is magában hordoz.

A mobil címkenyomtató használata azonban mindkét probléma megoldásában segít.

Egy címkenyomtatásra alkalmas mobil eszköz nem csak gyorsabbá teszi munkánkat, de annak köszönhetően, hogy a szükséges címkéket helyben nyomtathatjuk, a téves címkézésből adódó hibák nagy része is hatékonyan elkerülhető.

Így egyszerre két olyan tényezőt is kiiktathatunk munkafolyamatainkból, melyek korábban megakadályozták a profit maximalizálását. A nyomtató és a munkaterület közti ingázás kiiktatásával megspórolt idő hatékony munkával tölthető, a hibás címkézés kikerülésével pedig minimalizálható a selejt, és a téves jelölésből adódó problémák is elkerülhetők.

Rugalmasabb munkavégzés, boldogabb dolgozók

Természetesen a mobilitás nem csak a produktivitás és a profit, de a dolgozói elégedettség maximalizálásának szempontjából is fontos. Minél modernebbek és mobilisabbak eszközeink, annál inkább lehetővé teszik a kényelmesebb, rugalmasabb munkavégzést.

A mobil címkenyomtató nagy előnye gyorsasága és mozgathatósága mellet, hogy nem csak öntapadós címkék nyomtatására képes. Segítségével akár számlákat, nyugtákat, belépőjegyet, vagy épp büntetőcédulát is nyomtathatunk, hiszen az eszköz paramétereinek megfelelően bármilyen papírra nyomtathatunk.

Szükségem lehet RFID címkére?

Az RFID technológia az adattárolás fejlett módja, mely lehetővé teszi a készlet hatékonyabb nyomon követését. Segítségével nagy értékű áruk, például ipari berendezések, informatikai eszközök, ruházati cikkek is hatékonyan nyilván tarthatók. Használata az elmúlt időszakban pedig egészségügyben, vagy épp a turisztikában is egyre elterjedtebb.

Nem véletlenül, hiszen az RFID címkék az egyszerű vonalkódoknál jóval hatékonyabb adattárolásra képesek. A címkék által tárolt információ nagy távolságból is leolvasható, ezen felül pedig a címkék leolvasása gyorsabb ütemben is történhet, mint a vonalkódok esetében.

A mobil RFID nyomtatók gyártása egyelőre még gyerekcipőben jár, azonban a Zebra több, hatékony megoldást is kínál azok számára, akiknek a munkájuk során nem csak a tökéletes minőség, de a mobilitás is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Ha szeretne többet tudni az RFID technológia előnyeiről, olvasson bele korábbi cikkünkbe, melyben a vonalkódos adattárolás megoldásával hasonlítjuk össze.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés