3 kérdés, ami segít abban, hogy kiválaszd a tökéletes vonalkódolvasót

Első ránézésre egyszerűnek tűnhet, azonban mégis embert próbáló feladat. A számunkra tökéletes vonalkódolvasó megtalálása céljaink ismeretében is kihívás, hiszen a piac, csakúgy, mint a legtöbb eszköz esetében itt is telített, döntésünket pedig rengeteg paraméter befolyásolhatja.

Ebben a bejegyzésben azonban három egyszerű kérdés segítségével szeretnénk segíteni abban, hogy Te is megtaláld a céljaidnak leginkább megfelelő eszközt. Abban az esetben ugyanis, ha mindegyikre magabiztosan tudsz válaszolni, azt is tudni fogod, milyen szkennerre lesz szükséged a zavartalan munkához!

Milyen célból vásárolsz szkennert?

Nem mindegy, leendő eszközünket milyen célból vásároljuk. A raktári adminisztráció, a logisztikai feladatok, valamint a hétköznapi bolti teendők során is különböző teljesítményű, eltérő hatásfokú szkennerekre lehet szükségünk.

Míg a nagyobb, raktárakkal is rendelkező üzletekben leginkább a hordozható, vezeték nélküli olvasók jelentik a legjobb megoldást, addig egy egyszerű vegyesboltban a rögzített, asztali szkenner is kiváló döntés lehet. Ha pedig olyan megoldásra vágyunk, melyet a munkánk során több, napi feladat ellátására is alkalmazhatunk, a multifunkciós mobil adatgyűjtők jelentik a legjobb döntést számunkra.

Milyen vonalkódok olvasására használod az eszközt?

Legtöbbünknek a vonalkód szó hallatán a klasszikus, fekete sávokból és térközökből álló, 1D-s kódok jutnak eszébe. Manapság azonban gondolnunk kell a 2D-s vonalkódok által kínált széles körű lehetőségekre is.

A QR-kódok kereskedelmi szempontból rengeteg célra használhatók, hiszen 1D-s testvéreikkel szemben jóval több információ tárolására képesek. Ilyen módon pedig akár linkek, képek, vagy akár teljes vásárlói profilok kódolására is kiválóan alkalmasak. Éppen ezért ma már rengeteg üzlet alkalmazza őket különböző kuponakciók, hűségprogramok lebonyolítására.

Ha szeretnénk a 2D-s vonalkódok által kínált, modern lehetőségeket kihasználni, akkor mindenképp olyan szkennert válasszunk, mely nem csak a klasszikus vonalkódok kezelésére képes.

Erre a célra a kifejezetten 2D vonalkódok olvasására tervezett eszközök, valamint a korábban már említett, multifunkciós mobil adatgyűjtők is alkalmasak lehetnek.

Ki fogja használni a vonalkódolvasót?

Egy vállalkozás vezetőjeként általában az eszközöket nem önmagunk, hanem dolgozóink számára vásároljuk, ők használják ezeket a mindennapok során. Mielőtt új vonalkód szkennert vásárolnánk, fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen technológia szükséges ahhoz, hogy munkájukat továbbra is zavartalanul végezhessék, és az új eszközök ne visszafogják őket, hanem épp ellenkezőleg: növeljék produktivitásukat.

Figyeljünk arra, hogy raktári és logisztikai feladatokhoz leginkább a hordozható megoldások a célravezetők, míg a pénztári feladatok ellátására főként a gyors, és a lehető legegyszerűbb módon kezelhető eszközök jelentik a legjobb választást.

Webshopunkban Ön is könnyedén megtalálhatja a céljainak leginkább megfelelő volankódolvasót, és olyan gyártók csúcsminőségű termékei közül válogathat, mint a Zebra, a Honeywell, vagy a Datalogic.

Abban az esetben pedig, ha nem kereskedelmi, hanem ipari felhasználás céljából keres megbízható megoldást, nálunk a robosztus, strapabíró kialakítású termékek közül is kedvére válogathat.

Cikk letöltése PDF formátumban

Bakos Bence
Bakos Bence

A DigiCode Kft. ügyvezetője, az Online ügyfél és vásárlási élményért felelős vezető, akinek az egyik legfontosabb feladata a Sales csapat koordinálása.

Fontos, használható tippek, trükkök,
infók, tanulmányok.

Iratkozzon fel és értesüljön egyszerűen!

Feliratkozás

Érdeklődés és árajánlatkérés