Ezért érdemes lézeres vonalkódolvasót vásárolni

Ha vonalkód szkenner vásárlására kerül a sor, sokan nem tudják, az elérhető tecnológiák közül melyiket is érdemes választaniuk. Ez valóban nem egyszerű döntés, hiszen a megfelelő olvasó kiválasztása több dologtól is függ. Többek közt a céljainktól, a használat gyakoriságától, valamint üzletünk, vállalkozásunk méretétől is.

Egy átlagos kisvállalkozás számára az egyik legjobb döntést a jól bevált, lézeres szkennerek jelentik.

De hogyan is működnek ezek az eszközök pontosan, és miért érdemes a használatuk mellett dönteni, ha megbízható, gyors, és legfőképp megfizethető megoldást keresünk az üzletünkben rejlő lehetőségek kiaknázására?

Hogyan működik a lézeres szkenner?

A lézeres vonalkódolvasó a szkennerek egyik legelterjedtebb, leghosszabb idő óta alkalmazott fajtája. Nem véletlenül, hiszen egyszerűen használható, ráadásul az egyik legmegbízhatóbb megoldás, ha egydimenziós vonalkódok beolvasásáról van szó.

Ezek a típusok fényforrásként az általuk kibocsájtott lézersugarat használják, mely a vonalkódra vetítve verődik vissza, lehetővé téve ezáltal eszközben található szenzor számára a fekete-fehér sávok váltakozásában kódolt információ feldolgozását.

Miért érdemes a lézeres vonalkódolvasó mellett dönteni?

  • Mert megbízható

A lézeres szkennerek nagyjából egyidősek magával a vonalkód-technológiával. Évtizedek óta használjuk őket, és jelenleg is az egyik legbiztosabb módját jelentik annak, hogy kinyerjük azokat az információkat, melyeket a vonalkódok hordoznak.

Masszív felépítésüknek köszönhetően általában hosszú évekig használhatók, mára pedig vezetékes és vezeték nélküli formában egyaránt megvásárolhatók.

A lézeres szkennerek egyetlen hátránya, hogy kizárólag a hagyományos, egydimenziós vonalkódok dekódolására alkalmasak. Ha szeretnénk QR-kódokkal, vagy egyéb, kétdimenziós vonalkód-típussal is dolgozni, be kell szereznünk egy olyan, kamerás szkennert, mely nem csak a függőlegesen, de a vízszintesen kódolt információkat is képes kezelni.

  • Mert rendkívül egyszerű a használata

A legtöbb lézeres vonalkódolvasó használata egyszerűbb, mint egy gyerekjátéké. A technika illanatok alatt elsajátítható, így nincs szükség arra, hogy dolgozóinknak külön tréninget szerezzünk a kasszában, vagy a raktárban történő munkát illető eszközhasználattal kapcsolatban.

Nincs más dolgunk, mint a lézersugarat az árucikken található vonalkódra irányítani, majd megnyomni egy gombot, és az eszköz már fel is ismerte a fekete-fehér, függőleges sávokban kódolt információt.

A drágább szkennerek ráadásul speciális felületekről is képesek beolvasni a kódokat, nagyobb hatótávolsággal dolgozhatunk velük, és akár a sérült, vagy rossz minőségben nyomtatott címkék olvasására is alkalmasak. 

  • Mert olcsó

Érthető módon rengeteg kisvállalkozó helyezi előtérbe az árat, ha új vonalkód szkenner vásárlása kerül szóba. Szeretnének minél olcsóbb eszközt találni, ami lehetőség szerint egyben gyors és megbízható is.

A jó hír az, hogy ez nem lehetetlen. Már rendkívül olcsón találhatunk a céljainknak megfelelő, megbízhatóan működő lézeres vonalkód szkennert. A lényeg, hogy lehetőleg olyan márka modelljei közül válasszunk, melyről tudjuk, hogy megbízhatunk a minőségében.

A Datalogic Touch szkenner jelenleg például az egyik legolcsóbb eszköz a piacon, ám egy kis üzletben vagy raktárban történő, napi használat során legalább olyan jól megállja a helyét, mint drágább, multi-funkciós testvérei.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés