3 jel, ami elárulja, hogy a tableted nem alkalmas a terepi munkára

3 jel, ami elárulja, hogy a tableted nem alkalmas a terepi munkára

A Zebra évtizedek óta tevékenykedik a nagy igénybevételre tervezett mobileszközök piacán. A cég olyan, saját gyártmányú tabletekkel és mobil számítógépekkel büszkélkedhet, melyek teljesítményüket és strapabírásukat tekintve is egyedülállónak számítanak az iparágon belül.

Termékeik sikeréből adódóan az elmúlt időszakban sajnos az olcsóbb, ámde jóval gyengébb minőségű utánzatok és hamisítványok száma is megszaporodott, ezekbe pedig, ha nem hivatalos kereskedőtől vásárol az ember, könnyedén bele lehet botlani.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány olyan, árulkodó jelet, melyek alapján Te is könnyedén meghatározhatod mobileszközöd eredetiségét, és megbizonyosodhatsz arról, hogy az a komolyabb, terepi vagy ipari igénybevételre is alkalmas!

Túlzottan általános leírás

Az olcsó, gyenge minőségű, ám strapabíróként árusított mobileszközökre jellemző, hogy a gyártójuk túlzottan elnagyolt leírást ad róluk, és a kiemelt tulajdonságok között gyanúsan általános dolgok szerepelnek.

„Strapabíró kialakítás, edzett, üvegfóliával védett képernyő, védelem a por és a víz ellen, stb.” –hangzatos ígéretek, azonban az esetek többségében semmi speciális megoldást nem takarnak. Egy ipari környezetben használt mobileszköz nem csupán a környezeti hatásoktól való védelem lehet lényeges, de az eszköz adatbiztonsági megoldásai, valamint a munkakörülményekhez mért biztonsági megoldásai is sokat nyomnak a latba.

Az igazán jó, hordozható eszközöket éppen ezért olyan speciális szabványok szerint kategorizálják, mint a Zebra által is alkalmazott IP65, IP67, és IP68 minősítés.

Harmadik féltől származó tanúsítványok

A munkaeszközként használt tabletek és egyéb eszközök esetében egyaránt fontos a specifikációk tesztelése és hitelesítése is. Míg a tesztelést általában a gyártó cég kifejezetten erre a célra specializálódott divíziója intézi, addig a hitelesítést minden esetben egy biztonsági előírásokat és használhatóságot vizsgáló, harmadik félnek kell elvégeznie.

Az igazán jó gyártók minden esetben alávetik készülékeiket a tesztelési és hitelesítési folyamatoknak, a forgalomba kerülő termékeken pedig hiánytalanul feltüntetik azoknak a szabványoknak és elvárásoknak az elismerését, melyeknek az eszköz maradéktalanul megfelelt.

Várható élettartam meghatározásának hiánya

Napjaink folyamatosan változó világában a mobileszközök rendkívül gyorsan elavulttá válnak abban az esetben, ha a rajtuk futó operációs rendszer és firmware nem frissíthető hatékonyan, a gyártó cég nem adja meg ehhez a megfelelő támogatást.

Éppen ezért új tablet vagy mobil számítógép vásárlása során nem csak a garanciaidőre kell odafigyelnünk, hanem érdemes egy pillantást vetnünk arra is, hogy az általunk választott termék milyen operációs rendszert használ, milyen, egyéb eszközökkel kompatibilis, és a gyártó várhatóan meddig fogja támogatni a rajta futó firmware frissítésének lehetőségét.

Minél gyengébb minőségű egy mobileszköz, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fentebbi kérdésekkel kapcsolatban egyáltalán nem, vagy csak nagy vonalakban, a témát óvatosan körüljárva kapunk róla információt a gyártótól. A gyenge minőségű tabletek és mobil számítógépek megvásárlása legfőképp akkor küszöbölhető ki, ha a beruházás előtt megfelelően tájékozódunk a számunkra megfelelő típusoktól, és kizárólag megbízható kereskedőtől vásárolunk, olyan márkát, melyről tudjuk, hogy az időtálló és megbízható termékeket előállításáról híres.

Üzletünk kínálatában Te is kedvedre válogathatsz a Zebra, a Datalogic, valamint a Honeywell csúcskategóriás, egyaránt strapabíró és megbízható mobileszközei közül!

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés