A mobilitás jelentősége az egészségügyben

A mobilitás jelentősége az egészségügyben

Korábban is foglalkoztunk már azzal, hogy a mobileszközök és a vonalkódos adminisztráció használata egyáltalán nem új dolog az egészségügyben. A jelenlegi helyzetben azonban úgy tűnik, nagyobb szükség van a modern megoldásokra, mint valaha korábban.

Az okos technológia használata egyszerre teheti gyorsabbá, pontosabbá és biztonságosabbá a betegek kezelését. Ezt igazolja többek közt a Zebra felmérése is, mely szerint a mobileszközök használata akár 61 százalékkal is csökkentheti a kezelések során felmerülő, 52 százalékkal a mintavétel során ejtett adminisztrációs hibákat, és 46 százalékkal a kezelések során vétett tévedéseket is.

Akárhogy is nézzük tehát, a modern technológia sok esetben segíthet a betegek életének megmentésében. Éppen ezért az okoseszközöknek és hatékony adminisztrációs megoldásoknak nagyobb jelentőségük lehet az egészségügy terén, mint korábban valaha.

Hogyan segítik a mobileszközök az orvosokat és ápolókat?

Korábban már foglalkoztunk azzal, az egészségügy területén milyen széles körben használhatók a vonalkód olvasók, címkézők, valamint hordozható adatgyűjtők. Azonban akkor még mi sem számítottunk arra, milyen megnövekedett szerephez jutnak az egészségügyi intézmények a koronavírus-járványnak köszönhetően.

A gyors és hatékony munka a korábbinál is jobban felértékelődött, és egyre nagyobb szerepet kap a gyors és hatékony betegellátás.

A Zebra blogján megjelent bejegyzésben Dr. Zafar Chaudry, a Seattle-i gyermekkórház igazgatóhelyettese foglalta össze röviden és érthetően, miért is annyira fontos jelenleg a modern technológia vívmányainak integrálása az egészségügyben, amennyire.

Véleménye szerint a jelenleg kialakult helyzet magas fokú mobilitást igényel, ami a hagyományos eszközök használatával mind az orvosok, mind az ápolók számára nehéz feladatot jelent. Sőt, az esetek többségében szinte kivitelezhetetlen.

Fontos a pontosság, valamint az egészségügyi dolgozók közti, folyamatos kommunikáció, melyre a legegyszerűbb módot a modern okoseszközök jelentik.

A magas minőséget képviselő, hordozható készülékek emellett segítik az adminisztrációs munkát, és a munkafolyamatok lerövidítésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a papírmunka helyett az egészségügyi dolgozók azzal tölthessék idejüket, amihez leginkább értenek: a gyógyítással.

Mindezek mellett a vonalkódos rendszer és a mobil adatgyűjtők használata a lehetséges hibákat is képes a minimumra csökkenteni, ezáltal rengeteg téves diagnózis, összecserél lelet, vagy épp komolyabb műhiba is elkerülhető.

A jövő a digitalizációé

Sok egészségügyi szakember szerint, mint ahogyan az élet sok, egyéb területén, úgy az orvoslásban is a digitális megoldásoké a jövő. Egyre elterjedtebbnek számítanak például a betegeket távolról segítő mobilalkalmazások, de a virtuális egészségügyi konzultáció, vagy a rászorulók távfelügyelete is megoldható.

Ahhoz azonban, hogy ezek a megoldások jól működhessenek, megbízható, hibáktól mentes eszközökre van szükség. Olyan megoldásokra, mint a Zebra kifejezetten egészségügyi és betegellátási célra tervezett eszközei, melyek minden esetben lehetővé teszik a gyors és pontos adatkezelést, megkönnyítve ezzel az orvosok, ápolók, valamint a gyógyszerészek munkáját is.


Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés