A vonalkód-kezelő szoftverek öt leghasznosabb tulajdonsága

A vonalkód-kezelő szoftverek öt leghasznosabb tulajdonsága

A vonalkódok életünk minden területét behálózzák. Használatuk a kereskedelemtől kezdve az oktatáson át, egészen az egészségügyig jól működő gyakorlatnak számít. Ez nem véletlen, hiszen a vonalkódok nem csak hasznos, de megbízható és könnyen kezelhető megoldást jelentenek az információtárolásra.

Egy igazán jó rendszer is nehezen működik azonban egy minden elemét összehangoló és irányító egység, központi „agy” nélkül. Ilyen a jó vonalkód-kezelő szoftver, mely minden olyan, fontos feladatot képes ellátni, melyekre vállalkozásunknak szüksége lehet a vonalkódos nyilvántartás használata során.

Az alábbi bejegyzésben öt pontba szedve gyűjtöttük össze, miket is kell tudnia egy jól működő vonalkód-kezelő programnak, és mik azok a tulajdonságok, amiért érdemes elgondolkodnunk a használatán.

Minimalizált hibák

A manuális adatbevitel rengeteg hibalehetőséget rejt magában. A fáradtság, a figyelmetlenség, vagy egy egyszerű elütés is képes lehet egy raktár vagy egy üzlet működésében hatalmas zűrzavart okozni, ez a káosz azonban a vonalkódok használatával kiküszöbölhető.

A vonalkód-kezelő szoftver feladata többek közt az, hogy számon tartsa raktárkészletünket, segítségével pedig nem csak gyorsabban és gördülékenyebben, de minimalizált hibaszázalékkal is történik az adminisztráció.

Hatékony problémamegoldás

Akadnak olyan termékek, melyek vonalkódját bizonyos szkennerek csak nehezen tudják leolvasni. Ezek lehetnek túlzottan sötét, vagy túlságosan fényes felületre nyomtatott, vagy akár egyszerűen sérült vonalkódok is. Bármi is a probléma forrása, a leolvasási nehézségek a kasszánál nem kívánt fennakadásokat és torlódást okozhatnak, ami pedig komolyan csökkentheti a vásárlói elégedettséget.

Egy vonalkód-kezelő szoftver használatával pillanatok alatt kereshetünk rá adatbázisunkban a problémás árucikk kódjára, és szinte olyan gyorsan haladhat tovább a sor a kasszánál, mintha nem is történt volna semmi.

Nyomon követhető raktárkészlet, házon belül és kívül

A vonalkódos nyilvántartás segít abban, hogy árucikkeinket a raktárban, az üzleteink polcain, vagy épp szállítás közben is számon tarthassuk, nyomon követhessük. A vonalkód-kezelő szoftverek használata pofon egyszerű feladattá varázsolja az időszakos leltárak lebonyolítását, és segítségükkel akár a távoli országokba szállított csomagjaink, árucikkeink útvonala is megfigyelhetővé tehető.

Egyedi címkék egyszerű tervezése

Egy jó vonalkód-kezelő szoftver nem csupán az adatbázisban tárolt árucikkek vonalkódjaival kapcsolatos feladatok kezelésére alkalmas. Segítségével könnyedén és gyorsan tervezhetünk saját címkéket is, melyeket raktári nyilvántartás, bolti értékesítés, vagy bármilyen egyéb, adattárolást igénylő feladat ellátására alkalmazhatunk.

A legtöbb ilyen jellegű szoftverben előre megtervezett sablonokkal is dolgozhatunk, melyek lényegesen leegyszerűsítik saját vonalkódjaink, leltárcímkéink, azonosítóink, vagy kuponjaink megtervezését.

Egyszerű adatbázis-kapcsolat 

Ha adatainkat táblázatokban, SQL szerveren vagy úgynevezett Quickbook-okon belül tároljuk, könnyedén csatlakoztathatjuk őket vonalkód-kezelő szoftverünkhöz. Ilyen módon nincs szükség az információk újbóli manuális feldolgozására, és a már meglévő adatbázisok segítségével tervezhetjük meg vonalkódjainkat és leltárcímkéinket.

Összegzés

Végeredményben elmondható, hogy a jó vonalkód-kezelő szoftver javítja a pontosságot, növeli a produktivitást, és lehetővé teszi az emberi hibák kiküszöbölését munkafolyamataink során. Használatával rengeteg felesleges munkától szabadíthatjuk meg magunkat, és lényegesen egyszerűbb, gördülékenyebb feladattá tehetjük raktárkészletünk kezelését és az időszakos leltárak lebonyolítását.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés