Ezért fontos, hogy dolgozóink elégedetten végezzék munkájukat

Ezért fontos, hogy dolgozóink elégedetten végezzék munkájukat

Legyen szó akár raktári, akár bolti feladatokról, rendkívül fontos, hogy dolgozóink elégedettek legyenek munkájukkal. Az elégedett munkaerő ugyanis nem csak produktívabb, de lojálisabb is, ez pedig egy cég szempontjából maga a főnyeremény.

Kevesen tudják azonban, hogy az elégedettség legalább annyira múlik a megfelelő munkakörülményeken és a jó munkaeszközökön, mint az elvégzett munkához méltó fizetésen.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, miért fontos minden lehetséges eszközzel azon dolgozni, hogy alkalmazottaink gördülékenyen végezhessék feladataikat, és mit tehetünk annak érdekében, hogy az elégedettség mellett a produktivitás is növekedjen.

Nem csak a pénz számít

Az elmúlt években komoly problémát jelent a kisvállalkozásokban a munkaerőhiány, ami főként a munkaerő egyre nagyobb mobilitási lehetőségeinek köszönhető. Míg az előző generációk éveket, vagy akár évtizedeket is eltöltöttek egy adott munkahelyen, addig a fiatalok egy jobb lehetőség felmerülése esetén gondolkodás nélkül váltanak, és sok esetben nem csak a magasabb fizetések miatt.

Rengeteg felmérés bizonyítja azt, hogy a munkavállalók többsége akkor is az új munkahely mellett dönt, ha a fizetés azonos, vagy esetleg némileg alacsonyabb, abban az esetben, ha tudja, jobb munkakörülmények között dolgozhat.

Hogy mit is értünk pontosan jobb munkakörülmények alatt, meglehetősen szabatosan definiálható, azonban mindenképp ezek közé a tényezők közé tartozik az emberséges bánásmód, az élhető munkakörnyezet, és nem utolsó sorban a munkához biztosított eszközök minősége is.

Jó eszközökkel nő az elégedettség

Az olyan vállalkozások esetében, melyek fő profiljába a raktározás, a logisztika, vagy a kereskedelem tartoznak, az alkalmazottak szempontjából abszolút prioritást élveznek az olyan munkaeszközök, melyek használatával a feladatok gyorsan, hatékonyan és könnyedén elvégezhetők.

Minél modernebb és egyszerűbben kezelhető munkaeszközöket biztosítunk tehát alkalmazottainknak, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy elégedettek lesznek a körülményeikkel, és munkájukat nem csak gyorsabban, de lelkesebben és pontosabban is végzik majd.

Úgy is fogalmazhatnánk tehát, hogy a modern eszközökbe való befektetés tökéletes win-win szituáció. A fejlesztésekkel ugyanis egyszerre tehetjük könnyebbé alkalmazottaink számára mindennapi feladataik elvégzését, és anélkül növelhetjük cégünk produktivitását, hogy feszítettebb munkatempóra, vagy plusz munkaerő alkalmazására lenne szükségünk.

A jövő a mobilitásé

Sokszor esett már szó arról, mennyire hasznosak a munka során az olyan mobileszközök, melyek képesek akár egyszerre több, különböző eszköz feladatait is ellátni a raktári, vagy az eladótérben történő munka során. Az egyik legfontosabb érv azonban a modern vonalkód-kezelő eszközök és mobil adatgyűjtők mellett nem más, mint egyszerű kezelhetőségük.

Az olyan eszközök használatát például, mint a zebra mobil számítógépei, dolgozóink szinte pillanatok alatt elsajátíthatják. Nincs szükség több hetes tréningekre ahhoz, hogy néhány gombnyomással vagy érintéssel akár több, bonyolultan használható eszköz munkáját is elvégezhessük, a teljesen digitális kezelőfelületnek köszönhetően pedig a hibalehetőségek száma is lényegesen csökkenthető.

A modern mobileszközök használata tehát képes gyorsabbá és egyszerűbbé tenni dolgozóink mindennapi feladatait, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elégedettebbek legyenek munkájukkal. Ilyen módon pedig nekünk is kevesebbet kell aggódnunk a munkaerő folyamatos vándorlása, valamint a nehezen kezelhető munkaeszközökből adódó produktivitás-csökkenés negatív hatásai miatt.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés