Kevesebb eszköz, nagyobb hatékonyság. Ezért érdemes multi-funkciós adatgyűjtőbe fektetni

Kevesebb eszköz, nagyobb hatékonyság. Ezért érdemes multi-funkciós adatgyűjtőbe fektetni

A kevesebb néha több – tartja a mondás, rendkívül bölcsen. Nincs ez másként ugyanis a munkaeszközök esetében sem. Már persze abban az esetben, ha a rengeteg, különböző célra tervezett készülék helyett a feladatainkat egyetlen eszköz segítségével is elvégezhetjük.

Minél kütyüt használunk ugyanis a munka során, annál több a probléma. Minden eszközért külön kell fizetnünk, mindegyiket leltárba kell vennünk, sokszor pedig a dolgozóknak külön be kell tanítanunk a használatukat.

A rendszeres szervizköltségekről pedig már nem is beszélve. Ezt a problémát hatékonyan orvosolhatják az olyan, multi-funkcionális készülékek, melyek egyszerre képesek ellátnia vonalkód olvasó, a kommunikációs eszköz, vagy épp a navigációs rendszer feladatait. Anélkül, hogy kezelésük túlságosan bonyolult lenne.

Most megmutatjuk, munkahelyi eszköztárunkat miért nem érdemes elaprózni, és miért lehet hosszútávon jó beruházás egy hordozható adatgyűjtő!

Költséghatékony

Egy mobil adatgyűjtőt sokan nagy beruházásnak tartanak, azonban mindig érdemes belegondolni a következőbe: egy PDA egyszerre több, olyan feladat ellátására is alkalmas, melyekre külön-külön, szintén drága eszközöket kellene vásárolnunk.

Használhatjuk adatrögzítésre, vonalkód szkennerként, telefonálhatunk rajta, vagy épp ha arra van szükségünk, GPS-ként is alkalmazható. A lehetőségek szinte határtalanok, hiszen a funkcionalitás főként az általunk telepített és használt alkalmazásoktól függ.

És most gondoljunk bele a következőbe: ha ezekre a feladatokra mind külön eszközöket vásárolnánk, az már önmagában egy vagyon lenne. És a fenntartási költségekről, valamint a folyamatos szervizigényről még nem is beszéltünk.

Éppen ezért az olyan kisvállalkozások számára, akik hosszabb távon nem szeretnének százezreket költeni az eszközökre, különösen érdemes beruházni egy olyan mobil adatgyűjtőbe, mely egyszerre több, fontos feladat ellátására is hatékonyan alkalmazható.

Bárhol használható

Magas fokú mobilitásuknak köszönhetően a PDA-kat szinte bárhová magunkkal vihetjük, így nincs szükség arra, hogy ugyanarra a feladatra két különböző helyszínen két különböző eszközt alkalmazzunk. Ez akár egy raktárban és üzletben is hasznos, de különösen jól jöhet, ha terepi munkát végzünk.

Egyszerű, mégis nagyszerű

A mobil adatgyűjtők egyik legnagyobb előnye, hogy kezelésük egyszerű, akár egy pofon. Rengeteg fontos feladat ellátására képesek úgy, hogy működésük nem bonyolult, mint egy bárki által használt okostelefoné.

Ennek oka, hogy a legtöbb ilyen eszköz Android operációs rendszerrel üzemel, melynek letisztult kezelőfelületét bárki könnyedén használhatja anélkül, hogy külön betanításra vagy több napos tréningre lenne szüksége. Arról már nem is beszélve, hogy az Androidon futó alkalmazások bármikor frissíthetők, így eszközünk folyamatosan naprakészen tartható és a legfrissebb kihívásokkal is képes szembenézni.

Az egyszerűség ellenére pedig mégis nagyszerűek, hiszen a régi, vezetékes eszközökkel szemben elképesztő sebességű adatbevitelre képesek. Ráadásul úgy, hogy a lehetséges adatbeviteli hibák száma szinte egyenlő a nullával.

Ez pedig lehetővé teszi mind a kereskedők, mind a raktárosok számára, hogy munkájukat, gyorsabban, pontosabban és produktívabban végezzék. Mindezt extra energia- vagy idő-befektetés nélkül.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés