Hogyan segíthet spórolni a vonalkód?

Hogyan segíthet spórolni a vonalkód?

Rengeteget írtunk már a vonalkódos nyilvántartórendszerek használatának előnyeiről. Általában ilyenkor fő szempontként a pontosságot és a produktivitás növekedését emeltük ki, azonban arról még kevés szó esett, hogy a vonalkódok miért jelentenek költséghatékony megoldást az egyéb nyilvántartási megoldásokkal szemben.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érvet amellett, hogy habár a szkennerek és adatbáziskezelő szoftverek beszerzése elsőre költségesnek tűnhet, hosszú távon miért érdemes a kisvállalkozásoknak is a vonalkódos nyilvántartás használata mellett döntenie.

Az idő pénz

Aki valaha is dolgozott már a kereskedelemben, az tudhatja, hogy egy jobb esetben is félévente esedékes leltár a megfelelő eszközök hiánya nélkül milyen fejfájást tud okozni. A teljes raktárkészlet mennyiségének felmérése hosszadalmas és fárasztó feladat, ami ráadásul tökéletes odafigyelést és magas fokú pontosságot is igényel.

Vonalkódos nyilvántartás használatával azonban ez a folyamat lényegesen felgyorsítható és lerövidíthető.

Minél pontosabb digitális nyilvántartást vezetünk termékeinkről, annál egyszerűbb a raktárkészlet változásának folyamatos monitorozása. A vonalkódok használatával pedig nem csak pontosabb képet kapunk tartalékainkról, de a lényegesen lerövidíthetjük a leltár folyamatát, mellyel értékes munkaórákat spórolunk meg, és megakadályozzuk a komolyabb profitkiesést is.

Tévedni emberi dolog...

...de a gyors és megbízható vonalkódok használatának segítségével az adminisztrációs hibák száma is hatékonyan minimalizálható! Ez fontos, hiszen egy-egy elütés vagy apró figyelmetlenség sokszor hatalmas galibát okozhat, és később akár százezres bevételkiesésekhez is vezethet.

Nyilvántartási rendszerünk modernizálásával ezek a hibák azonban egyszer s mindenkorra könnyedén kiküszöbölhetővé válnak, dolgozóink pedig ilyen módon nem csak pontosabban, de produktívabban is végezhetik majd munkájukat.

Papír nélkül nem csak olcsóbb, de gyorsabb is

A legtöbb vállalkozás, mikor először hallja a papírmentes munkakörnyezet kifejezést, azonnal az olyan, hétköznapi feladatok modernizációjára gondol, mint az adminisztrációs munka, vagy épp a szerződésekkel kapcsolatos ügyek egyszerűsítése. Sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy az olyan technológiák, mint az úgynevezett 2D vonalkódok ennél sokkal szélesebb körben is használhatók a mindennapi munkakörnyezetben.

A napjainkban rendkívüli népszerűségnek örvendő QR-kódok például nem csak a háttérben zajló munkafolyamatokat, de a vásárlói elégedettséget növelő tevékenységeinket is hatékonyan fejleszthetik.

A 2D vonalkódok kiválóan használhatók például a népszerű, papíralapú kuponok elhagyására is, alkalmazásuk pedig nem csak olcsóbb, de gyorsabb, hatékonyabb, és mindenki számára elérhető változatát jelenti az általunk kínált kedvezmények elérésének.

Nem csak a nagyvállalatok kiváltsága

Mint ahogyan látható, a vonalkódos nyilvántartás alkalmazásával rengeteg értékes munkaórát, valamint pénzt is spórolhatunk. És habár a technológia integrálása a mindennapi munkafolyamat során a kisvállalkozások számára költségesnek tűnhet, érdemes tudni, hogy egy hosszú távon hatékonyan megtérülő beruházásról beszélünk.

A vonalkódos rendszerek használata nem csupán produktívabbá és pontosabbá, de elégedettebbé is teszi dolgozóinkat, akiknek az új technológia alkalmazása rendkívüli mértékben megkönnyíti munkáját. És mint az közismert, az elégedett munkaerő lojális munkaerő, aki igényes az általa végzett feladat minőségére, és igyekszik megbízhatóan, produktívan végezni a rá osztott feladatokat, ezzel is hozzájárulva a vásárlói elégedettség folyamatos növekedéséhez.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés