Hogyan segítik a Zebra mobileszközei a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának növekedését?

Hogyan segítik a Zebra mobileszközei a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának növekedését?

Környezetünk védelme napjainkban fontosabb kérdésnek számít, mint a történelem során bármikor korábban. A téma jelentőségét egyre több nagyvállalat is felismeri, és a profitnövelés mellett igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni a társadalmi felelősségvállalásra is. Nem kivétel ez alól a mobil terminálok, szkennerek és számítógépek gyártásával foglalkozó Zebra sem.

A cég tavasszal piacra dobott mobileszköze a korábbi modellekhez képest nem csak strapabíróbb és személyre szabhatóbb, de környezettudatosabb is, ami nem csak saját ökológiai lábnyomuk csökkentésében segít, de az eszközeiket használó cégek munkáját is környezetbarátabbá teheti a jövőben.

Egyszerű frissíthetőség, kisebb ökológiai lábnyom

A cég április elején indította el a legújabb mobil számítógépének, az MC9300-nak a gyártását. Az új hordozható eszköz konstrukciója jóval környezettudatosabb a korábbi generációs modellekhez képest, hiszen az MC9300 fokozott megbízhatóságot és szervizelhetőséget kínál a felhasználók számára. A fejlesztések csökkentik az eszköz karbantartásának környezeti hatásait és az Android operációs rendszer az időnként szükségszerű frissítések elvégzését is lényegesen könnyebbé, gyorsan és egyszerűen elérhetőé teszi.

Ilyen módon a felhasználók hosszú ideig nincs szükségük arra, hogy új eszközre ruházzanak be. Mindig naprakészen tarthatják és a legújabb elvárásoknak megfelelően használhatják eszközeiket, ez pedig nem csupán költségcsökkentés, de környezettudatosság szempontjából is kiváló megoldást jelent számukra.

Nem az MC9300 azonban a Zebra egyetlen olyan eszköze, mely a környezetbarát innováció szempontjából élen jár az okoseszközök és hordozható számítógépek piacán. Az L10-es tablet széria például az elektronikus eszközöket környezettudatosságuk alapján rangsoroló EPEAT szabvány szerint 2019-ben elérte a kiemelkedőnek számító, ezüst besorolást.

Miért fontos a Zebra eszközeinek környezettudatossága?

Az EPAT az IT-szektoron belül kiemelkedő szervezetnek számít. Feladata, hogy az elektronikai termékeket környezetvédelmi szempontból értékelje. Az EPAT minősítés megerősíti az általa vizsgált gyártók fenntarthatósági igényeit, biztosítja a fogyasztókat a termékek környezettudatosságáról.

Azok a cégek, akik pozitív minősítésben részesülnek, megbizonyosodhatnak arról, hogy valóban a hosszútávon fenntartható fejlődés útja mellett döntöttek gyártási folyamatuk kidolgozása és termékeik megalkotása során.

Az arany és ezüst besorolás megszerzése pedig egyáltalán nem egyszerű feladat. Az EPAT minősítés megszerzésének feltételei az elmúlt évben ugyanis jelentősen szigorodtak. A szervezet a különböző hordozható elektronikai eszközök besorolása esetén nem kevesebb, mint 51 kritériumot vizsgál meg, és a termékek kizárólag akkor kaphatnak magas minősítést, ha ezeknek maradéktalanul megfelelnek. Az elbírálás során többek közt a mobileszközök erőforrás-fogyasztását, károsanyag-kibocsájtását, valamint várható életciklusát is vizsgálják a szakértők.

Az EPAT minősítés értelmében tehát a Zebra eszközei a legtöbb kritériumot tekintve kiemelkedően jól teljesítenek, más gyártók eszközeihez mérten jóval kisebb negatív hatást gyakorolnak az ökoszisztémára. A Zebra termékeinek minőségét az is igazolja, hogy a cég korábban még nem próbálkozott az EPAT minősítés megszerzésével, és első bevizsgáltatott termékeikkel rögtön sikerült elérniük a kiemelkedően jónak számító ezüst minősítést.

Segíti az élhetőbb jövő építését

A Zebra kezében nem kisebb lehetőség van tehát jelenleg, mint a kereskedelmi munkafolyamatok során alkalmazott okoseszközök piacának megreformálásáé. Azzal, hogy a cég új eszközei nem csupán megbízhatóak, de környezettudatosság szempontjából is jól teljesítenek, a márka közvetlenül és közvetetten is segít az élhetőbb, biztosabb jövő építésében. Minél többen használják ugyanis ezeket az új megoldásokat, annál kevesebb elektronikai hulladékkal és annál kevesebb környezetkárosító következménnyel kell számolnunk az elkövetkező évtizedekben.

Cikk letöltése PDF formátumban

Érdeklődés és árajánlatkérés